Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kotona kuin lomalla

Paasiaukiossa asutaan kaiken keskellä

Jaana-Elina Sairanen löysi unelmakotinsa Hämeenlinnan keskustasta aivan kauppakeskus Goodmanin naapurista. Täällä elämää siivittävät upeat maisemat Vanajavedelle sekä arjen helppous kattavine lähipalveluineen.

Matka omaan keskustakotiin

Leskeksi jäätyään Jaana-Elina Sairaselle oli selvää, että iso omakotitalo vaihtuu uuteen kaupunkikotiin, jossa palvelut ovat lähellä. Oma poika osasi vinkata kauppakeskus Goodmanin naapurissa sijaitsevasta Paasiaukion uudiskohteesta ja niin tie vei asuntonäytölle. Ulkoa päin talo ei vielä saanut sydäntä sykkimään, mutta sisään astuttaessa peli oli selvä.

”Sisältä päin ikkunat olivat valtavat. Ihastuin heti kodin pohjaan. Kävin katsomassa myös talon muita asuntoja, mutta minulle oli heti selvää, että tämä on minun kotini. Tämä oli jo ensisilmäyksellä minun näköiseni.”

Kun Jaana-Elinalta kysytään ratkaisevaa tekijää juuri tämän kodin valinnassa, on vastaus selvä: ”Pohja oli todella näppärä, materiaalit hyvät ja sijainti hyvä.” Niin tie vei uuden äärelle ja keskustan sykkeeseen.

Uuden alku oli hyvä hetki karsia turhia tavaroita ja tuoda keskustakotiin vain rakkaimmat esineet. Tottuneen sisustajan käsissä huonekalut löysivät heti paikkansa ja kodikkaan tunnelman viimeisteli järvelle päin suuntaavista ikkunoista avautuva upea maisema. Eipä keskustassa ole tarvinnut luopua mukavuuksistakaan, sillä kodista löytyy myös lasitettu eteläparveke sekä oma sauna.

Keskustan palvelut kävelyetäisyydellä

Paasiaukion sijainti kauppakeskus Goodmanin naapurissa on Jaana-Elinan mukaan mitä mainioin. Kun ystäviä tulee yllätysvierailulle, voi kaupasta kipaista kahvipöydän tarjoilut tai vaihtoehtoisesti lämpimän latten voi hipsiä nauttimaan johonkin lähistön monista kahviloista.

Kävelyetäisyydeltä löytyvien palvelujen ansiosta myös auton päivittäinen käyttö on jäänyt. ”Välillä menee puolitoista kuukauttakin ilman autoa. Tässä on kaikki niin lähellä. Olen jopa miettinyt autosta luopumista”, Jaana-Elina pohtii.   

Asuminen keskustan sykkeessä on ihanan helppoa, kun kaikki palvelut ovat lähellä.

Omaa rauhaa vilinän keskellä

Muutto omakotitalosta kerrostaloon ja keskustan vilinään on ollut Jaana-Elinalle varsin mukava kokemus: ”Keskusta-asumisessa ja kerrostalossa saa elää omassa rauhassa vilinän keskellä.”

Vaikka Paasiaukiossa asutaan aitiopaikalla aivan Hämeenlinnan ydinkeskustassa, ei kaupungin metelistä tarvitse huolehtia. ”Monet kyselevät, miten liikenteen melu kantautuu asuntoihin sisälle. Ei lainkaan”, Jaana-Elina kertoo. Halutessaan parvekelasit ja ikkunat saa auki ja omiin ajatuksiin voi uppoutua kaupungin äänten tasaisessa sorinassa.

Yksi keskusta-asumisen parhaista puolista onkin oma rauha. Naapuria moikataan käytävässä, mutta oman oven sulkeutuessa saa kodin lämmöstä ja hiljaisuudesta nauttia aivan yksin.

Toki yhteisölliseen toimintaankin on mahdollista osallistua juuri oman maun mukaan. ”Taloyhtiössä on aktiivinen naisporukka, joka pitää kerhohuoneella päiväkahveja ja käsityöpiiriä aina silloin tällöin. Kerhohuoneen voi tarvittaessa varata myös omiin tilaisuuksiin”, Jaana-Elina kertoo. Muista yhteistiloista hän nostaa esiin upeat saunatilat, kätevän pyörävaraston sekä kuivaushuoneen, jossa esimerkiksi lakanapyykkiä on helppo kuivatella.

Kuin etelässä

Parhaimmillaan omassa kodissa arkikin on juhlaa. Tämän on päässyt kokemaan myös Jaana-Elina, jonka kesäpäivät kuulostavat tarunhohtoiselta. ”Tuntui kuin kaupunki olisi herännyt kanssani samaan aikaan. Auki olevista ikkunoista kantautui mukavasti kaupungin ääniä ja ihmisvilinää oli mukava seurata omasta kodista. Aivan kuin hotellissa olisi.”

Ja kuten lomaankin kuuluu, myös Paasiaukiossa viehättävä ranta löytyy läheltä. ”Puin päälle simmarit ja kesämekon, nappasin pyyhkeen kainaloon, kipaisin kaupan kautta ja suuntasin rantaan syömään eväitä ja nauttimaan kesäpäivästä laiturin nokkaan. Tunne oli sama kuin lomalla. Aivan kuin etelässä asuisi.”

Ihana arki on asettunut mukavasti uomiinsa ja tuleva kesä onkin jo toinen, jonka Jaana-Elina saa viettää omassa kaupunkikodissaan.

Haaveena huoleton citykoti Hämeenlinnan keskustasta?

Paasiaukion ja Paasikulman muuttovalmiit uudiskohteet kutsuvat aitiopaikalle kauppakeskus Goodmanin naapuriin. Tutustu jäljellä oleviin koteihin ja aloita kanssamme mukava kotimatka kohti omaa unelmakotiasi.

Hämeen Laatu LKV
Hämeen Laatu LKV

Arvi Kariston katu 13 lh 4, 13100 Hämeenlinna

050 476 2332 050 4525 254