Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Leikkipuisto Isonneva

Hiekkalaatikolla tullaan tutuiksi

Helsingin kaupungin ylläpitämä leikkipuisto Isonneva sijaitsee Etelä-Haagan sydämessä. Aamupäivisin puisto täyttyy taaperoista ja heidän iloisista äänistään, iltapäivällä se tarjoaa turvaa ja toimintaa pienille koululaisille. Hiekkalaatikon reunalta löytyy juttuseuraa myös lasten vanhemmille.

Uusittu puisto sopii eri-ikäisille

Leikkipuisto Isonneva sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Etelä-Haagan uusista Bonava-kodeista. Puistossa on helppo piipahtaa vaikkapa vaunulenkin varrella.

Isonnevan leikkipuisto on toiminut samalla paikalla jo monta vuosikymmentä
Puisto on toiminut samalla paikalla jo monta vuosikymmentä. Uusittu puistorakennus ja kunnostettu piha valmistuivat vuonna 2014.

Pienimmät viihtyvät leikkipuistossa hiekkalaatikolla ja keinussa, vähän isommat kiipeilytelineissä. Kolmipyörät ja muut pihalelut ovat lasten vapaassa käytössä koko päivän. Matala kahluuallas toimii syksystä kevääseen koululaisten pelikenttänä, kesällä altaaseen pääsee polskimaan. 

Puiston hiekkalaatikolla viihdytään
1,5-vuotias Eetu löysi leikkikaveriksi Helmin. Eetun äiti Minna Ervola on asunut Haagassa koko ikänsä. – Olen käynyt tässä puistossa jo lapsena. Haaga on ollut mieluinen asuinpaikka eri elämäntilanteissa: luonto on lähellä ja yhteydet kaikkialle hyvät. En muuttaisi täältä varmaan mihinkään, Minna pohtii.

Puisto on avoinna ympäri vuoden ja sen toiminta painottuu ulkoleikkeihin. Myös vuodenaikojen vaihtelu näkyy toiminnassa.

– Joulua odottaessa leivotaan pipareita, kun taas kesällä teemme retkiä esimerkiksi Korkeasaareen ja Suomenlinnaan. Myös kesän puistoruokailu on ollut hyvin suosittua, kertoo ohjaaja Jaana Kesänen.

Läksyt tehty – sitten leikkimään! 

Leikkipuisto Isonneva sijaitsee aivan Haagan peruskoulun vieressä. Puiston iltapäivätoiminta tarjoaa pienimmille koululaisille turvallisen paikan läksyille ja välipalalle sekä vapaille ja ohjatuille leikeille.

– Iltapäivätoimintaan osallistuu melkein 80 eka- ja tokaluokkalaista – Haagassa lapsia riittää! Eniten lapset nauttivat siitä, että joku aikuinen tulee mukaan leikkiin tai peliin.

Kolmena aamupäivänä viikossa puistossa kokoontuu puolestaan leikki-ikäisten kerho Siilit. Kerho tarjoaa perheille joustonvaraa esimerkiksi pienemmän sisaruksen syntyessä. – Isosiskolle tai -veljelle voi hakea kerhopaikkaa ja pitää taukoa päiväkodista ilman, että päiväkotipaikkaa menettää.

Puistorakennuksessa on tilaa leikille tai eväsretkelle
Puistorakennuksessa on tilaa leikeille ja askarteluun. Vaipanvaihto tai eväshetki onnistuvat helposti siisteissä sisätiloissa. 

Kerran viikossa puistossa kokoontuu Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhekahvila, joka on tarkoitettu kaikille lapsiperheille. Neuvolan kanssa yhteistyössä järjestettävä vauvatoiminta on puolestaan suunnattu juuri ensimmäisen lapsensa saaneille.

– Tuoreille vanhemmille tekee hyvää löytää samassa elämäntilanteessa olevaa seuraa ja ystäviä. Uusien tuttavien kanssa on helppo sopia treffit puistoon.

Leikkipuisto Isonneva, Isonnevantie 16 a

Tutustu naapuruston palveluihin: