Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Antell

Klassikkoleivonnaisia ja lounasherkkuja kotikulmilla

Vastapäätä Oulun Ahjo-Kalevan uusia Bonava-koteja sijaitsee perinteikäs Antellin kahvila ja lounasravintola. Tien toiselle puolelle on mukava kipaista kahvittelemaan tai vaihtamaan kuulumisia naapureiden kanssa.

Vuodesta 1880 alkaen

Antellin juuret ulottuvat vuoteen 1880, jolloin yrityksen perustaja Katri Antell alkoi leipoa leipää ja myydä sitä torilla viiden lapsensa elättämiseksi.

Antellin leipomomyymälä
Kahvila sijaitsee vastapäätä Ahjo-Kalevan kotikorttelin Bonava-koteja

Katrin onnenpotkuksi koituivat juhlatarjoilut kansakoulunopettaja Johan Nikon ja mamselli Hilma Konstantia Granrothin jouluhäihin. Vieraat vaikuttuivat herkullisista leivonnaisista, ja Katrista tuli Oulun seurapiirien leivonnaisten hovitoimittaja. Ensimmäinen leipomomyymälä avattiin vuonna 1883.

– Antell on edelleen perheyritys – nykyään yrityksen omistaa Lanton perhe. Muutama tuotteemme tehdään yhä Katrin alkuperäisillä resepteillä, kertoo markkinointipäällikkö Mari Kähkönen Antellista.

Vanha kassakone myymälässä
Pitkä historia näkyy myös kahvilan sisustuksessa. 

Lounasherkut ja kuuluisat konditoriatuotteet

Naapuruston asukkaat ovat ottaneet Antellin kahvilan omakseen. Lounasaikaan pöydät puolestaan täyttyvät lähialueella työskentelevistä.  

Lounasravintolamme tarjoaa omassa keittiössämme itte tehtyä ruokaa vaihtuvalta listalta. Tarjolla on joka päivä jokin keitto ja pääruoaksi kalaa tai lihaa. Myös kasvisvaihtoehto on saatavilla joka päivä. Lisäksi meiltä saa todella hyviä burgereita, Kähkönen kertoo.

Kaikkein parhaiten Antell tunnetaan Oulun seudulla kuitenkin herkullisista konditoriatuotteistaan. Tunnetuin klassikko lienee Omenahyve.

Antellin omenahyve
Pinnaltaan ihanan rapea Omenahyve nautitaan totta kai vaniljakastikkeen kera.

Klassikkoleivonnaisten lisäksi Antell tarjoaa vaihtuvia sesonkituotteita. 

Tiskistä löytyvät herkulliset leivonnaiset
Halloween-juhlien aikaan tiskistä löytyvät bebee-leivonnaiset vaihtuvat pian itsenäisyyspäivän ja joulun kausiherkkuihin. 

Tuotteita voi nauttia Antellin kahvilassa tai ottaa mukaan.
Leivonnaisia ja kahvileipiä voi nauttia Antellin kahvilassa tai noutaa mukaan. 

Tuotteita saa myös tilauksesta, ja esimerkiksi kodin juhliin voi tilata yhtä lailla kakkuja ja leivonnaisia kuin suolaisia juhlatarjoiluja.

– Toisaalta myös kahvilaamme voi käyttää kokoontumispaikkana. Harrastuspiiri voi kokoontua täällä, ja yhtä lailla esimerkiksi freelancer tai naapurissa etätöitä tekevä voi tulla työskentelemään kahvilaamme iltapäiväksi.

Antell Poratie, Poratie 5, Oulu

Tutustu naapuruston palveluihin