Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Arkkitehdin terveiset

Lyhty tuo valoa asumiseen

Oulun Lyhdyn uudiskohde henkii laatua, viihtyisyyttä ja valoisuutta. Tarjolla on laaja asuntojakauma kompakteista yksiöistä juhlaviin kolmioihin.

Asunto Oy Oulun Lyhty sijaitsee uudessa kahdeksan kerrostalon kotikorttelissa, Limingantulliin kaupunginosassa. Tontti rajautuu idässä Limingantiehen, etelässä Kempeleentiehen ja lännessä Kempeleenkujaan. Kotikortteli avautuu länteen kohti Harjapuistoa ja Heinäpään liikuntapalveluita. Idässä Limingantien varrella sijaitsee muurimainen vaakasuuntainen rakennusmassa, joka suojaa korttelipihaa ympäröivän liikenteen ääniltä.

Oulun Lyhty on ensimmäinen tulevasta neljästä tornimaisesta pistetalosta, jotka sijaitsevat korttelin länsireunassa Harjapuiston vieressä. Rakennuksen parvekkeet suuntautuvat länteen kohti puistoa ja itään korttelipihalle. Pihapiiri on viihtyisän väljä ja suojaisa. Autopaikat löytyvät maantasosta sekä maantason alapuolisesta pysäköintihallista. Vieraspaikat sijaitsevat maantasossa.

Korttelin suunnittelussa on kiinnitetty huomioita pihapiirin yhteisiin tiloihin. Pihalla on leikki-, kuntoilu- ja grillausalueen lisäksi pieniä laatikkoviljelylle osoitettuja pisteitä sekä pyörille maantason varasto- ja katospaikat. Polkupyörien kausisäilytys on kellarissa autohallin tasossa, samoin kuin taloyhtiön oma polkupyörien huoltopiste.

Oulun Lyhdyssä on laaja asuntojakauma. Skaalan toisesta päästä löytyvät kompaktit yksiöt ja toisesta ylimmän kerroksen juhlavat kolmiot. Rakennuksen kaikissa asunnoissa on tilava lasitettu parveke sekä avarat näkymät, jotka tuovat asuntoihin lisää viihtyisyyttä ja valoisuutta. Asuntojen sisätilojen suunnittelussa on pyritty painottamaan niin ikään valoisuutta sekä näkymiä tilasta toiseen.

Rakennuksen ulkoarkkitehtuuri noudattaa korttelille yhteneväistä modernia ja raikasta ilmettä. Julkisivujen päämateriaalina on valkoinen ja pohjoispuolella tumma tiili.

Anu Kortet

Anu Kortet, Arkkitehtitoimisto Laatio Oy 

Tutustu ja ihastu Oulun Lyhdyn uusiin Bonava-koteihin.