Energiatehokkuusluokka C

Arjen vastuuta huomisesta

Pieni energian kulutus säästää luontoa ja tuo asukkaalle säästöjä yhtiövastikkeessa. Oulun Lyhdyn energiatehokkuusluokka on C. Ympäristöystävällinen koti on hyväksi sekä sinulle että tuleville polville.

Miten energiaa säästyy?

Oulun Lyhdyn suunnittelussa on pohdittu huolellisesti lämmityskulujen säästymistä. Uudessa kerrostalossa on tiiviit rakenteet, paksut lämpöeristeet ja lämmön talteenotolla varustettu ilmanvaihto. Myös ikkunavalinnoilla varmistetaan, että lämpöhukka on mahdollisimman pieni. Samalla huolehditaan, että ilmanvaihto on säädetty oikein rakennuksen, ilmanlaadun ja asumismukavuuden kannalta.

Arjen valintoja

Oulun Lyhdyn uudet asunnot liitetään kaukolämpöverkkoon, joka on ympäristöystävällinen vaihtoehto. Uudiskohteelle tehdään myös valmiiksi ympäristöystävällinen sähkösopimus. Lämpimän ja kylmän veden kulutusta mitataan asuntokohtaisesti, jolloin kukin asukas voi itse seurata veden kulutustaan. Uudet ympäristöystävälliset hanat kuluttavat vettä säästeliäästi ilman, että asukas edes huomaa eroa vanhaan.

Myös kodinkoneilla on merkittävä osuus asunnon sähkönkulutuksessa. Oulun Lyhdyn uusiin asuntoihin asennetaan energiatehokkaat kodinkoneet.

Satsaus tulevaisuuteen

Opastamme uusien Bonava-kotien asukkaita energian säästämisessä myös arjen pienillä teoilla. Kun asuntoa käytetään ja huolletaan oikein, vältytään esimerkiksi turhilta korjauksilta.
Ympäristöystävällinen koti on maailman paras paikka.