Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Tampereen Työväen Teatteri

Viihdettä ja virikkeitä kaikenikäisille

Tampereen Työväen Teatteri Amurin uusien Bonava-kotien naapurissa tarjoaa laajan kattauksen teatteria kaikille ikäryhmille. Ohjelmiston yhteinen nimittäjä on puhutteleva sisältö.

Suuri suomalainen teatteri

Amurin Hurmurin uudet Bonava-kodit sijaitsevat teatterinystävän kannalta aitiopaikalla: yli 100-vuotias Tampereen Työväen Teatteri sijaitsee kivenheiton päässä, Tampereen Teatteri lähes yhtä lähellä. Tampereen Teatteri tarjoaa ohjelmaa ennen kaikkea aikuisväestölle, kun taas Tampereen Työväen Teatteri hakee yleisöönsä kaikenikäisiä. 

Teatterin johtaja Maarit Pyökäri– Tampereen Työväen Teatteri on kaikilla mittapuilla suuri suomalainen teatteri, toteaa teatterin johtaja Maarit Pyökäri. – Meillä on neljä näyttämöä ja henkilökuntaa 130. Tuotamme vuosittain kymmenkunta ensi-iltaa, myös aika paljon upouusia kantaesityksiä. 

Esimerkiksi ensi vuonna Suomen täyttäessä 100 vuotta kantaesitykseen saadaan Mielensäpahoittajan Suomi. Näytelmä tilattiin kirjailija Tuomas Kyröltä, ja se käy läpi Suomen historiaa itsenäisyyden ajalta. 

Tampereen Työväen Teatterin suuren näyttämön katsomoSuuren näyttämön katsomossa on noin 800 istumapaikkaa. Teatterikansaa palvelevat myös Eino Salmelaisen näyttämö, Kellariteatteri ja Klubi.

Tampereen Työväen Teatterin lämpiöTeatterin lämpiöstä voi tilata tarjoilut väliajalle.

Laaja repertuaari eri ikäryhmille

Tampereen Työväen Teatterin ohjelmisto on erittäin monipuolinen.
Teatterin ohjelmistoOhjelmistossa on vanhempaa kotimaista teatteria ja puhuttelevaa nykydraamaa, ensi-iltoja ja vanhoja kestosuosikkeja, kevyempiä esityksiä pikkujoulukäyttöön sekä vuosittain vähintään yksi musikaali. 

Cabaret-musikaali
Tämän vuoden musikaali on Cabaret. (kuvaaja Teppo Järvinen)
Myös koko perheen ohjelmaa on tarjolla, sillä teatteri haluaa tarjota elämyksiä ihmisen koko elinkaarelle. 

Kohtaus näytelmästä Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitusLapsille ohjelmistossa on nyt Tove Appelgrenin ihastuttava Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoistus. Nuorille puolestaan on tulossa Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa toteutettu Spring Awakenings -musikaali. (kuvaaja Kari Sunnari)

– Ohjelmistoamme yhdistää sisältölähtöisyys: kaikkiin esityksiin sisältyy jokin vahvempi viesti, Pyökäri pohtii. – Laatu on myös yhdistävä tekijä. Meillä on kiinnostavia taiteilijoita – näyttelijöitä, ohjaajia ja käsikirjoittajia – joiden työtä halutaan tulla katsomaan. Lisäksi laatu on tietoinen pyrkimys, jonka haluamme turvata.

Tilaisuuksia näytelmien teemoista

Teatterissa järjestetään myös jonkin verran oheistoimintaa ohjelmistoon liittyvistä aiheista.
– Esimerkiksi tätä syksynä juuri ensi-illassa olleen näytelmän Sara ja Erik tiimoilta järjestettiin Maarit Tastulan vetämä keskustelutilaisuus, jossa puhuttiin nykyliikenaisen ja nykytaiteilijan elämästä Tampereella – vertautuen näytelmän liikenaiseen ja taidemesenaattiin Sara Hildéniin ja taidemaalari Erik Enrothiin.

Saman näytelmän tiimoilta järjestettiin myös teatterin suuren näyttämön aulassa ohjelmallinen muotinäytös, jossa tamperelaiset kivijalkayrittäjät saattoivat esitellä tuotteitaan Saran tyyliin. Yleisöä kertyi niin paljon kuin voitiin sisään ottaa, noin 250.

– Myös Lauri Viidan tiimoilta on organisoitu useita tilaisuuksia – Viita 1949 on vasta tulossa ensi-iltaan. Viime viikolla kirjastolla pidetyssä keskustelutilaisuudessa oli yli 300 ihmistä. Kaikkea tätä teemme paljon yhteistyössä tamperelaisten museoiden, kirjaston ja muiden tahojen kanssa. Muutenkin vahva verkostoituminen ja erilaiset yhteistyöt ovat leimallisia toiminnallemme.

Virikkeitä ja vastapainoa arkeen

Yleisö tulee teatteriin Pyökärin mukaan kahdesta syystä: osa haluaa virikkeitä elämäänsä, toiset vastapainoa arjelle. Tampereen Työväen Teatterissa halutaan vastata molempiin tarpeisiin.

– Teatteriin on mukava tulla viettämään kokonaisvaltaista iltaa ja viihtymään, ehkä myös syömään ja juomaan hyvin. Mutta mukana on hyvä olla ajatusta, jotta illan päätteeksi saa viedä jotakin mukaan.

Tampereen Työväenteatteri, Hämeenpuisto 28-32, Tampere