Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Unelmien kotiin sattuman kautta

Kapellimestarinpihan kotikortteli on kotipaikka vailla vertaa

Tampereen Linnainmaalla asutaan viihtyisästi luonnon ja kattavien palvelujen äärellä. Raikkaaseen naapurustoon on helppo ihastua. Näin kävi myös Kapellimestarinpihan kotikorttelista oman kodin jo toistamiseen löytäneelle Tommi Hyypiälle.

Teollisuusalueesta viihtyisäksi kotikeitaaksi

Tampereen Linnainmaalle asettunut Kapellimestarinpihan kotikortteli antoi uuden elämän Hannulan teollisuusalueena tunnetulle seudulle. Nyt uudiskohteista viimeinenkin, loppuvuodesta 2019 valmistunut Sinfonia, on liittynyt rytmikkäiden sisarustensa Sävelen, Soinnun, Harmonian, Melodian ja Tempon joukkoon. Bonavan kehittämä komea kokonaisuus viimeisteltiin korkealla nuotilla, sillä Sinfonia kohoaa peräti kahdeksaan kerrokseen tarjoillen avaria näkymiä yli vehreän naapuruston. Maan kamaralla taas asukkaita ilahduttaa hyvinvointiin keskittyvä pihakeidas grillikatoksineen, kiipeilytelineineen ja pelikenttineen. Tänne on asukkaiden helppo kotiutua.

Naapurustoon on ihastunut myös pitkään Linnainmaalla asunut Tommi Hyypiä.

”Olemme asuneet alueella vuodesta 1997 asti. Muutimme tänne keskustasta, kun tytär oli puolivuotias”, Hyypiä muistelee. ”Ensimmäinen koti oli vajaan 200 neliön omakotitalo. Kun lapset kasvoivat aikuisiksi ja muuttivat omilleen, tuli asunnon myynti ajankohtaiseksi ja muutimme kerrostaloon takaisin.”

Tuurilla unelmien kotiin

Hyypiän pariskunnan ensimmäiseksi kerrostaloasunnoksi valikoitui uusi Bonava-koti, 62-neliöinen asunto Kapellimestarinpihan Temposta. Koti on palvellut hyvin, mutta toive lisäneliöistä sai Hyypiän tutustumaan uudestaan alueen tarjontaan. Aivan Tempon naapuriin asettuva Sinfonia herätti mielenkiinnon.  

”Olemme tykästyneet alueeseen. Oli selvä, että haluamme asua kerrostalossa ja tarvitsemme noin 100 neliöitä. Naapuritalossa ei ollut niin isoja asuntoja ja siksi lähdimme hakemaan uutta.”

Juuri sopivan kodin löytämisessä oikea aika ja jopa tuuri näyttelevät suurta roolia. Hyypiäkään ei jännitykseltäkään säästynyt.

”Tiesin, että Sinfoniaan on tulossa isompia asuntoja ja ajattelin, että mikäs tässä on hätä. Kun sitten aloin katselemaan, huomasin, että molemmat 97,5-neliöisistä kodeista olivat varattuja. Ajattelin jo, että se siitä sitten.”

Onni puuttui kuitenkin peliin ja muutama kuukausi ensisilmäyksen jälkeen Hyypiän vaimo otti asian uudestaan esille.

”Vaimo kysyi, minkälainen se asunto olisi ollut ja huomasin, että toinen varaus on peruuntunut. Saman tien laitoimme viestiä, että tämän voisi varata meille. Kävi kyllä aikamoinen säkä, että satuimme juuri silloin katsomaan.”

Bonavan uudiskohteen jo toistamiseen löytäneelle Hyypiälle matka uuteen kotiin oli tuttu. Ollessaan mukana jo ennakkomarkkinointivaiheessa Hyypiän pariskunta ehti jopa valita mieluisat sisustusmateriaalit niin keittiöön ja oleskelutiloihin kuin kodin kylpyhuoneeseen.

Uusi koti yllätti positiivisesti

Uuden kodin pohjaratkaisu saa Hyypiältä kiitosta ja pikkuhiljaa siirtyneet tavarat alkavatkin jo löytämään paikkansa. 97,5-neliöisessä kodissa on tilaa sisustaa, sillä kolmen makuuhuoneen ja avaran olohuoneen ja avokeittiön muodostaman kokonaisuuden lisäksi kulmahuoneistosta löytyy koko asunnon levyinen eteläparveke.

”Parveke on kuin yksi huone lisää. Sinne saa oleskeluryhmän, ruokapöydän ja sen lisäksi vielä aurinkotuolit. Kaikki mahtuu kolmeen eri tilaan.”

Naapurista käsin rakentamisen etenemistä oli helppo seurata, mutta silti ympäröiviä taloja korkeammalle kohoava Sinfonia ja seitsemännen kerroksen koti yllättivät positiivisesti. Hyypiän tulevasta kodista avautuu esteetön näkymä aina Hervantaan asti ja verhot täytynee sulkea vain aamuauringon säteiltä suojautuakseen. 

”Meille ei kukaan näe sisään. Pitäisi mennä keittiön pöydälle seisomaan, että joku näkisi meidät sieltä. Aika hieno juttu.”

Eloisa naapurusto vetää puoleensa

Pian uuteen kotiin muuttava Hyypiä on käynyt jo tutustumassa myös Sinfonian yhteistiloihin.

”Taloyhtiön sauna on tosi hieno. Lenkkisaunaan mahtuu tarvittaessa enemmänkin väkeä.”

Lisäherkkuna saunan yhteydessä on kätevä taloyhtiötupa, joka soveltuu niin yhtiökokouksiin kuin asukkaiden omiin juhliin.

Tulevia naapureitaan Hyypiä kuvailee mukavan oloisiksi ja kiittelee ikäjakauman rikkautta. ”Hieno juttu, että talossa on myös nuoria. Se tuo elävyyttä.”

Kapellimestarinpihan kotikorttelin naapurustosta löytyy valmiina kaikki mukavan elämän eväät. Alueen hyvin tunteva Hyypiä antaakin vuolaasti kehuja niin lähipalveluille kuin kotikulmien virkistysmahdollisuuksille.

”Täällä on aivan loistavat palvelut. Molemmat isot kauppaketjut, postit, terveyskeskukset ja kuntosalit ovat kaikki lyhyen matkan päässä. Toisaalta olemme hyvin lähellä luontoa. Erinomainen alue siinä mielessä.”

Uusi koti Sinfoniasta saattoi löytyä yllättäen, mutta alueen vetovoimaisuus sen sijaan oli tiedossa.

”Tänne päätimme jäädä eikä päätös kaduta”, Hyypiä summaa.

Haaveissa uusi koti Tampereelta?

Kapellimestarinpihan kotikortteli on jo valmis ja asukkaat kotiutuneet uusiin Bonava-koteihinsa. Bonava tuo kuitenkin lisää huolettomia koteja Tampereen parhaille paikoille ja viihtyisimpiin naapurustoihin. Miltä kuulostaisi oma koti Ranta-Tampellassa Näsijärven rantamaisemissa, Lielahtikeskuksen naapurissa tai Kalevan sydämessä, tulevan raitiolinjan varrella? Tutustu yhteisöllisiin kotikortteleihin ja uusiin Bonava-koteihin, joissa asuminen tekee elämästä mukavampaa. Tervetuloa kanssamme mukavalle kotimatkalle.