Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Yhteisöllinen Kirstinpuisto

Kirstinpuistossa sekä luonto että asukkaat kukoistavat

Linnakaupunkiin kohoavan Kirstinpuiston suunnittelun kantavia teemoja ovat kylämäinen yhteisöllisyys ja kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut. Näistä lähes 700 uuden, kuluttajille myytävän Bonava-kodin asukkaat pääsevät pian nauttimaan.

Teollisuusalueelle uusi elämä

Turun keskusta kehittyy ja laajenee, kun Port Arthurin ja Iso-Heikkilän välissä sijainnut vanha teollisuusvyöhyke alue saa uuden elämän kukoistavana kotipaikkana. Kirstinpuistoksi nimetty urbaanin vehreä naapurusto tarjoaa pian kodin jopa 3 000 turkulaiselle. Joukkoon mahtuu niin omistus- kuin vuokra-asumista. Bonavan kotikortteleihin omistusasuntoja tulee lähes 700, tehokkaista kaupunkiyksiöistä aina saunallisiin perheasuntoihin.

Monipuolisen asuntokannan on todistettu edistävän naapuruston sosiaalista hyvinvointia sekä ehkäisevän eriytymistä, mistä hyötyvät myös kaikkein hyvätuloisimmat. Lisäksi eri elämäntilanteiden tarpeisiin sopivilla asuinaluilla on tutkitusti positiivinen vaikutus muun muassa palvelujen tarjontaan. Turussa isoja naapurustoja pitkään kehittänyt projektijohtaja Timo Veijalainen näkee eri asumisratkaisujen sekoittumisen positiivisena.

− Turun Westparkissa huomasimme, että leikkipuistoillekin tuli enemmän käyttöä, kun alueella oli tarjolla monipuolisesti erilaisia asumismuotoja. Se tuo naapurustoon eloa ja monimuotoisuutta.

Kirstinpuiston yhteisöllisyyden siemen on jo kylvetty

Yhteisöllisen naapuruston kulmakivenä ovat paitsi sosiaalisten rajojen yli ulottuva vuorovaikutus myös luontevat kohtaamispaikat ja yhteistä toimintaa tukevat puitteet. Parhaimmillaan yhteisöllisyys ulottuu yli oman kotipihan. Kirstinpuistossa asetelma on ihanteellinen, sillä talojen, katujen ja puistojen lisäksi myös asukkaat ovat uusia. Kotitaloon katsomatta kaikki ovat uuden äärellä ja tutustumassa naapurustoon – yhdessä muodostamassa Kirstinpuiston henkeä. Arviolta syksyllä 2022 valmistuvan Turun Solina 3:n asukkailla onkin ainutlaatuinen mahdollisuus olla mukana luomassa yhteisöllisyyden suuntaviivoja.

Kirstinpuiston kylämäisen yhteisöllisyyden sydämeksi muotoutuu aluetta halkova, urbaanin vehreä puistovyöhyke erilaisine toimintoineen. Kaikille avoin, yhteinen viherakseli tarjoaa upeat puitteet niin kuntoilla, rentoutua ja leikkiä lasten kanssa kuin tavata naapureita yli piharajojen. 

Kotien lisäksi Kirstinpuistoon tulee runsaasti upouusia lähipalveluita. Päivittäistavarakauppa sekä muut liiketilat keskittyvät pääosin Artturinaukiolle, joka toimii myös erilaisten tapahtumien näyttämönä. Silti jotain vanhaakin säilyy, sillä entinen Turun Saippuan rakennus Saippua Center jää paikalleen tarjoten monipuolisia sisäliikuntamahdollisuuksia alueen asukkaille.

Kirstinpuiston yhteisöllisyyden sydän on aluetta halkova kaupunkipuisto. Viherakselin reunalla on varaus myös raitiotielle. Alustava visualisointi.

Lähipalvelut ja tapahtumat keskittyvät Artturinaukiolle, jossa kylätunnelmasta voi nauttia yksin tai yhdessä naapurien kanssa. Alustava visualisointi.

Ekologisia ratkaisuja ja urbaania vehreyttä

Kirstinpuiston suunnittelussa korostuvat kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut, joiden avulla naapurusto tarjoaa hyvän elämän edellytykset myös tuleville sukupolville. Sosiaalisen kestävyyden lisäksi Kirstinpuistossa panostetaan ekologiseen kestävyyteen. Erityistä huomiota kiinnitetään hulevesien hallintaan sekä päästöttömän liikkumisen mahdollistamiseen.

Keskeinen sijainti Linnakaupungissa, vain kilometrin päässä rautatieasemasta ja jokirannasta, tarjoaa Kirstinpuiston asukkaille aidon mahdollisuuden autottomuuteen. Arkiliikkuminen sujuu vaivattomasti, sillä kevyen liikenteen väyliin ja jouhevaan joukkoliikenteeseen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Vehreys lisää tunnetusti hyvinvointia, ja Kirstinpuistossa eletään nimensä mukaisesti puistojen ympäröimänä. Vihreakselin luonnonläheinen ilme jatkuu myös Solinan kotikorttelissa, jonne tulee muun muassa viherkattoja, monimuotoista kasvillisuutta perennoineen sekä hulevesiä viivyttävä sadepuutarha. Vuodenaikojen mukaan elävä maisema tuo oman pikantin lisänsä Solinan asukkaiden arkeen.

Solinan suojaisalla sisäpihalla osa sadevesistä hyödynnetään maisemoinnissa. Alustava visualisointi.

Uuteen kotiin Kirstinpuistoon

Uudet Bonava-kodit kohoavat paraatipaikalle luonnonläheisen naapuruston sydämeen. Tutustu Solina 3:een ja aloita kotimatkasi kohti modernia, kestävää ja yhteisöllistä Kirstinpuistoa.

Tutustu Kirstinpuiston naapurustoon