Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Sipoonkorpi

Luontoelämyksiä ympäri vuoden

Sipoonkorven kansallispuisto lähellä uusia Bonava-koteja houkuttelee luontoon ja liikkumaan. Kotimatkalla voi pysähtyä Kuusijärvelle nauttimaan savusaunan lempeistä löylyistä.

Päiväretkelle korpimaisemiin

Sipoonkorven kansallispuisto sijaitsee lähellä Vantaan Asolan uusia Bonava-koteja. Alue tunnetaan upeista perinnemaisemistaan, joita hallitsevat jylhät kuusimetsät ja kalliot sekä laajat suoalueet.Sipoonkorven maastoon voi lähteä yksin tai ryhmässä.

Luontoon voi lähteä omatoimisesti tai ryhmässä. Sipoonkorven palveluihin kuuluvat mm. opastetut patikka-, hiihto- ja pyöräretket.

Esimerkiksi Kalkkiruukin 4,5 km pitkä ympyräreitti on sopiva kohde päiväretkelle. Reitin erikoisuuksiin kuuluu vanha kalkkilouhos, ja lähistöltä löytyy myös hiidenkirnuja. Matkan varrella voi kiivetä Högbergetin kalliolle ihailemaan maisemaa, joka avautuu laajana jopa Vuosaareen saakka. Hyvällä tuurilla voi bongata puun latvasta huuhkajan, joka viihtyy kuusimetsässä ja koristaa myös kansallispuiston logoa.

Vuodenaikojen vaihtelu tuo oman lisänsä kansallispuiston luontoon. Keväällä ihaillaan sinivuokkoja, syksyllä ruskan loistoa.

Sipoonkorpi talvella.

Sukset tai lumikengät ovat tarpeen talvella.

Korit täyteen lähiruokaa

Sipoonkorven mahtavat sieni- ja marjamaastot houkuttelevat kansallispuistoon myös lähiruoan ystäviä. Sienikorit täyttyvät muun muassa kantarelleista, tateista ja orakkaista, ja mättäät ovat pullollaan mustikkaa. Sipoonkorven suoalueilta voi löytää myös karpaloita sekä näille leveysasteille harvinaista herkkua, hilloja.

Kuusijärvelle savusaunaan

Kuusijärven ulkoilualue Vantaalla on sopiva pysähdyspaikka Sipoonkorvesta palatessa. Alue on itsessäänkin monipuolinen retkikohde. Sen palveluihin kuuluvat mm. päivittäin lämpiävät saunat ja Cafe Kuusijärven lounaat ja muut herkut.

Kuusijärven sauna

Iso savusauna avataan klo 15, pienemmät klo 13. Sähkösaunaan pääsee jo aamuyhdeksältä.

Kuusijärvi on Vantaan suosituin uimapaikka.

Kuusijärvi on Vantaan suosituin uimaranta. Talvella voi pulahtaa avantoon.

Kuusijärven ympäri kiertää lyhyt ja helppokulkuinen, osittain esteetön ulkoilureitti. Talvisin järven voi kiertää valaistuja latuja pitkin.
Innokkaimmat tulevat ulkoilemaan heti aamusta ja kiertävät järven ennen löylyjä. Aamusaunan jälkeen voi nauttia lounasta noutopöydästä, toteaa ravintolapäällikkö Rea Hakala Cafe Kuusijärvestä.

Cafe Kuusijärvi

Cafe Kuusijärvestä saa myös pientä suolaista ja makeaa kahvin kanssa.