Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bonavapinbonavapin-in-availablebus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Oma parveke

Parvekkeen ihanuus mielessä

Haaveiletko huolettomasta kaupunkiasumisesta ja viihtyisästä parvekkeesta? Lue sisustusarkkitehti Heli Väyrysen ajatuksia oman parvekkeen ihanuudesta.

Itselle suunniteltu koti ja pihapiiri alkoivat pikkuhiljaa muodostua jatkuvaksi työleiriksi ja luonnon voimien kanssa kamppailuksi. Haaveissa alkoi siintää huoleton kaupunkiasuminen, plussana ihana parveke tai terassi. Siellä lekotellessa ei tarvitsisi tuntea huonoa omaatuntoa tekemättömistä pihatöistä. Kuulostaako tutulta tarinalta?

Bonavan sisustusarkkitehti Heli Väyrynen tekisi parvekkeelle pienen yrttitarhankin. Juuri sellaisen, jota ilokseen jaksaisi hoidella. Parvekepuutarhurille on tarjolla monenlaisia pienpuutarhan kasvatukseen tarkoitettuja tuotteita, kuten pienvitriinejä, istutuslaatikoita, ruukkuja ja säkkejä.

"Jos haluaa viettää täysin huolettoman kesän, parvekkeen kaunistukseksi voi hankkia lähes aidonnäköisiä silkkikasveja", Heli vinkkaa.

siteassets/yleiset/inspiraatio/oma-parveke/oma_parveke_kauniainen_tribuuni.jpg

Varsinkin uudiskohteissa parvekkeet ovat usein lasitettuja. Tällöin parvekkeen käyttömahdollisuudet ovat mitä moninaisimmat. Lekottelua varten parvekkeelle voi perinteisten aurinkotuolien lisäksi ripustaa riippukeinun tai riippumaton, joka on helposti siirrettävissä syrjään silloin, kun se ei ole käytössä.

"Vierailin hiljattain ystäväni luona, joka oli keksinyt hienon idean käyttää koristekiviä parvekkeen lattialla. Istuinryhmän alueelle oli rajattu koristekivialue, jossa astellessa saattoi tuntea aidot kivet paljaiden jalkojen alla. Vastaavasti lattian voi peittää keinonurmimatolla, jos haluaa mieluummin tuntea pehmeän nurmen varpaissaan", Heli kertoo.

"Jos omasta parvekehaaveestani tulee totta, sisustaisin sinne kesäpedin pehmusteineen, tyynyineen ja kauniisti laskeutuvine harsoverhoineen. Siellä voisi lueskella kauniina kesäiltoina ja oikein lämpiminä öinä vaikka yöpyäkin."

siteassets/yleiset/inspiraatio/oma-parveke/oma_parveke_espoon_ampeeri-e186.jpg

Uudiskohteissa parvekkeet ovat usein lasitettuja, minkä ansiosta käyttömahdollisuudet moninkertaistuvat. Sisusta parvekkeelle ihana kesähuone.

siteassets/yleiset/inspiraatio/oma-parveke/artikkelikuvat_inspiraatio_sisustaminen_ja_trendit_oma_parveke-3.jpg

Parvekepuutarhurin iloksi tarjolla on monenlaisia pienpuutarhan kasvatukseen tarkoitettuja tuotteita, kuten kivoja ruukkuja ja säkkejä.

siteassets/yleiset/inspiraatio/oma-parveke/oma_parveke_oulun_frida.jpg

Parvekkeella huolettomasti lekotellessa ei tarvitsisi tuntea huonoa omaatuntoa tekemättömistä pihatöistä.