Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2bike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2Common facilitiesGroup 2amusement2Culture EntertainmentShapedocument2arrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareholiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMap-pinminus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymGroup 2tube2user2

Syksyn 2016 sisustus

Syksyn 2016 sisustus

Rohkeaa & rajatonta runsautta

Syksy tuo tullessaan runsaan, rehevän ja rohkean sisustamisen. Nyt heitetään hyvästit minimalismille ja toivotetaan tervetulleeksi mielikuvitus, villit värit ja vahvat maut. Tee kodistasi oman elämäsi näyttämö.

Lisää väriä ja tunnelmaa kodin sisustukseen


Tämän vuoden Habitare -messuilla on vahva elämisen maku. Pelkistetty minimalistisuus saa väistyä runsaan, värikkään ja luovan sisustamisen tieltä. Luova sommittelu, värikylläisyys ja ennakkoluulottomuus näkyvät kaikessa: seinien sävyissä, tekstiileissä, pintastruktuureissa, huonekaluissa ja esinesommitelmissa.

Luova sommittelu sopii myös seinille.

Luova sommittelu sopii niin seinille kuin kodin jokaiselle pöydälle. 

Tikkurilan osaston päälle maalattavat kohokuvioiset struktuuritapetit ovat persoonallisia ja huomiota herättäviä. Samasta tapetista saa lukuisia variaatioita valitsemalla erilaisia maalisävyjä ja kiiltoasteita. Tehostemaalien sävyt ovat puolestaan vahvoja ja murrettuja. Maalisävyjä yhdistelemällä niistä muodostetaan uusia rohkeita kuvapintoja ja päälle sommitellaan sävyihin sopivia esinekokoelmia. Nyt ei ole runsaudella rajoja.

Värikkäät tapetit tuovat väriä asumiseen.

Vaaleat sävyt väistyvät nyt värikylläisyyden tieltä. Maalit ja tapetit tuovat väriä asumiseen. 

Myös kuviotapeteilla luodaan vahvoja ja lumoavia tunnelmia. Habitaren Signaalit-osastolle on luotu neljä erilaista tulevia trendejä ennustavaa tilaa, joiden teemoina ovat ”Rakkaus kodissa”, ”Sotku”, ”Taidetta vai muotoilua” ja ”Juuret”. Tehostetapetit ovat niissä yllätyksellisiä ja tuovat tilaan rohkeaa aistillisuutta. Kodista loihditaan kirjaimellisesti oman elämän näyttämö.

Syksyn tapetit kukkivat

Syksyn tapetit kukkivat. Nyt ei ole runsaudella rajoja. Erilaiset kuosi, tyylit ja struktuurit sopivat nyt samaan huoneeseen. 

Rakkaudesta ruokailuun


Ruokakulttuurin vahva nousu näkyy myös kodin sisustamisessa. Helsinki Design Week -ohjelmistoon sisältyy useita ruokailuun ja kattaukseen liittyviä tilateoksia ja tapahtumia.

Ruuan huolellisen valmistuksen, raaka-aineiden ekologisuuden, eettisyyden ja terveellisyyden rinnalle nousee uutena alueena ruokailun visuaalisuus ja elämyksellisyys. Ruokailusta luodaan useita aisteja hivelevä tunnekokemus. Kattaukset ovat mielikuvituksellisia ja runsaita.

Perinteisten kynttilöiden lisäksi pöytään tuodaan design- ja taide-esineitä, viherkasveja erilaisissa ruukuissa, valaisimia, kiviä, hedelmiä ja juureksia - mitä vain, mikä sopii haluttuun värisävyyn tai tunnelmaan.

Pöytä on katettu tarinoilla ja runsaalla mielikuvituksella.

Pöytä on katettu tarinoilla ja runsaalla mielikuvituksella.

Tuli esinesommitelma pöydälle tai seinälle, helpoin ja edullisin tapa kollaasin luomiseen on suunnata lähimmälle kirpputorille. Esineitä yhdistäväksi tekijäksi voi valita esimerkiksi saman värin eri sävyt, aihepiirin tai muodon.

Jos taas haluaa satsata ja aloittaa samalla pienen taidekokoelman keräämisen, kannattaa kiertää gallerioita, käsityö-, taide- ja designliikkeitä sekä antiikki- ja huutokauppoja. Myös taidelainaamot ovat loistava tapa hankkia taidetta ja designia pienellä panostuksella. Sommitelmien esinevalinnoissa saa näkyä oma persoonallisuus ja mieltymykset.

Poimi syksyn sisustustrendeistä mieleisesi. Uudessa kodissa pääset sisustamaan puhtaalta pöydältä ja valitsemaan runsaudensarvesta omasi. Tutustu Bonava-kotien valikoimaan ja päästä mielikuvituksesi valloilleen.

Tervetuloa vieraat ja syksyn pimenevät illat.

Tervetuloa vieraat ja syksyn pimenevät illat. 

Habitare Helsingin Messukeskuksessa 7.-11.9.2016. 

Helsinki Design Week -tapahtumat löydät täältä

Artikkelin on kirjoittanut Bonava Suomi Oy:n sisustusarkkitehti Heli Väyrynen.