Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2bike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2Common facilitiesGroup 2amusement2Culture EntertainmentShapedocument2arrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareholiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMap-pinminus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymGroup 2tube2user2

Muuttajan muistilista

Muuttajan muistilista

Mukava muutto uuteen kotiin

Muuton yhteydessä on paljon muistettavaa. Tutustu muuttajan muistilistaan, niin muuttosi sujuu mukavasti ja huolettomasti. Tee muutosta uuden kotisi ensimmäinen ihana muisto.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Onni on uusi koti ja mukava naapurusto. Koska haluamme tehdä kotimatkastasi mahdollisimman mukavan ja vaivattoman, listasimme avuksesi onnellisen muuttajan vinkit. Kun muutto on hyvin suunniteltu, se on puoliksi tehty.

Muuttokirje ja uuteen kotiin tutustuminen

Noin kuukautta ennen muuttopäivää saat meiltä kirjeen, josta löydät paljon hyödyllistä tietoa uutta kotiasi ja muuttoasi ajatellen. Muuttokirjeessä kerrotaan muuttopäivä sekä tarjotaan mahdollisuus uuteen kotiin tutustumiseen ennen muuttoa. Tutustumistilaisuuteen kannattaa ottaa mittanauha mukaan, jotta voit jo mittailla vaikkapa sohvan paikkaa. Samalla saat henkilökohtaista käyttöopastusta uuteen kotiisi ja sen ominaisuuksiin.
siteassets/yleiset/uuden-osto/muuttajan-muistilista/muuttokirje_1180x700.jpg

Valmistaudu muuttoon

Varaa riittävästi muuttolaatikoita esimerkiksi muuttopalvelua tarjoavalta yritykseltä, kuten yhteistyökumppaniltamme Martelasta (entinen Grundell Oy). Hyvät muuttolaatikot kestävät painavatkin esineet ja ne voi pinota päällekkäin. Muista myös pakkaustarvikkeet, kuten kuplamuovi, sanomalehdet, sakset ja maalarinteippi. Saatat tarvita myös vasaraa, ruuvimeisseliä ja porakonetta.  

Pakkaa huolella

Pakkaa tavarat järjestelmällisesti ja aloita ajoissa. Merkitse laatikkoihin, mitä ne sisältävät. Muuton yhteydessä on hyvä käydä tavaroita läpi, jolloin tarpeettomat voi laittaa kierrätykseen tai viedä kirpputorille. Jätä aikaa myös vanhan asuntosi siivoamiselle ja luovuta avaimet joko isännöitsijälle tai uudelle omistajalle.
siteassets/yleiset/uuden-osto/muuttajan-muistilista/pakkaus_lamppu.jpg
siteassets/yleiset/uuden-osto/muuttajan-muistilista/kissa_kahvikuppi.jpg
siteassets/yleiset/uuden-osto/muuttajan-muistilista/pakkaminen_kukka.jpg

Varaa muuttoauto ja -apu

Muuttoautosta ja -avusta kannattaa sopia ajoissa. Teemme yhteistyötä Martela Muuttopalvelun (entinen Grundell Oy) kanssa, joten voit hyödyntää edullisia palveluhintoja. Kysy lisää Bonava asiakaspalvelusta. 

Muista sähkösopimus ja tietoliikenneyhteydet

Sähkösopimus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa haluamasi sähkölaitoksen kanssa. Lisätietoja sähkön hintavertailusta saat mm. osoitteesta sahkohinta.fi. Muista irtisanoa vanhan asuntosi sähkösopimus. Tee hyvissä ajoin myös palvelusopimus teleoperaattorin kanssa, jotta tietoliikenneyhteydet toimivat uudessa kodissasi heti muuton yhteydessä.

Tarkista kotivakuutus 

Millainen kotivakuutuksesi on? Kattaako se esimerkiksi muutossa mahdollisesti aiheutuvat vahingot? Muista myös ilmoittaa tiedot uudesta kodistasi vakuutusyhtiöön.

Tee osoitteenmuutos

Tee osoitteenmuutos maistraattiin tai postiin sähköisesti vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Tee jälleenlähettämissopimus postin kanssa. Ilmoita uusi osoite myös mm. pankkiin, kirjastoon ja työnantajalle.
siteassets/yleiset/uuden-osto/muuttajan-muistilista/sopimukset.jpg

Maksut muuton yhteydessä

Muuttokirjeessä saat ohjeet loppukauppahinnan maksamisesta, yhtiövastikkeista sekä osakkeisiin kohdistuvan lainaosuuden suorittamisesta. Muistathan, että kaupasta suoritettava varainsiirtovero erääntyy maksettavaksi kahden kuukauden kuluessa omistusoikeuden siirtymisestä. 

Tarvitsetko asennusapua? 

Voit varata muuton jälkeen asennusapua kodin pieniin kiinnitystöihin, kuten taulukoukkujen kiinnitykseen. Tarkemmat ohjeet löydät muuttokirjeestä.
siteassets/yleiset/uuden-osto/muuttajan-muistilista/riippuvat_lasipallot.jpg
siteassets/yleiset/uuden-osto/muuttajan-muistilista/muki_ikkunan-edessa.jpg
siteassets/yleiset/uuden-osto/muuttajan-muistilista/koira.jpg

Lisätietoa kodinkansiosta 

Muuttopäivänä uudessa kodissasi on valmiina Kodinkansio, johon on koottu mm. valmistajien tuotekohtaiset käyttö- ja huolto-ohjeet kodinlaitteiden käyttöön sekä hyödyllistä tietoa talotekniikasta.

Tervetuloa asiakasiltaan

Saat kutsun asukkaille yhteiseen asiakasiltaan, joka pidetään noin kolmen kuukauden kuluttua muutosta, jolloin olet jo hetken ehtinyt tutustua uuteen kotiisi ja naapurustoosi. Asiakasillassa tapaat Bonavan asiantuntijoita ja saat lisätietoa asumiseen liittyvistä asioista kuten ilmanvaihdosta ja lämmitysjärjestelmästä. Toivomme, että asettautuminen uuteen kotiisi sujuu mahdollisimman mukavasti ja jouhevasti.
siteassets/yleiset/uuden-osto/muuttajan-muistilista/asiakasilta.jpg