amusement2apartment2architecture2Page 1Group 3arrow22bike2bus2cafecalendar2check2close2Group 2amusement2culture_entertainment2Shapedocument2Shapeemail2expand2external_link2favourite2filter2getting_there2green_solutions2grocery_store2grocerystoreShapehealthcare2Shapehospital2house2pin_distancelike2local_services2bonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolmenu2mobile2parknature_activites2nature_trails2neighbourhood_story2pdf2plot2plus2Group 2preschool2restaurant2schools2schools2search2semi_attached2settings2shopping2local_services2gymGroup 2tube2user2
Menu

Muuttajan muistilista

Valmistaudu muuttoon

Muuton yhteydessä on paljon muistettavaa. Olemme koonneet listan tärkeimmistä viranomaisten edellyttämistä toimenpiteistä sekä muita muuton yhteydessä muistettavia asioita.

1 VALMISTAUDU

Varaa riittävästi muuttolaatikoita. Hyvät muuttolaatikot kestävät painavatkin esineet ja ne voi pinota päällekkäin. Muista myös pakkaustarvikkeet, kuten kuplamuovi, vanhat sanomalehdet, sakset ja maalarinteippi. Saatat tarvita myös vasaraa, ruuvimeisseliä ja porakonetta.

2 PAKKAA

Pakkaa tavarat järjestelmällisesti ja aloita ajoissa. Merkitse laatikkoihin, mitä ne sisältävät. Muuton yhteydessä on hyvä käydä tavaroita läpi, jolloin tarpeettomat voi laittaa kierrätykseen tai viedä kirpputorille.

3 MUUTTOAUTO JA -APU

Muuttoautosta ja -avusta kannattaa sopia ajoissa. Teemme yhteistyötä eri alueiden muuttopalveluyritysten kanssa, joten asunnon ostaneet voivat hyödyntää edullisia palveluhintoja. Kysy lisää Asuntomyynnistämme.

4 SOPIMUKSET

Sähkö-, vesi- ja jätehuoltosopimukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa. Muista irtisanoa vanhan asuntosi sähkösopimus.

5 KOTIVAKUUTUS

Tarkista kotivakuutus. Kattaako kotivakuutuksesi muutossa mahdollisesti aiheutuvat vahingot? Muista myös ilmoittaa tiedot uudesta kodistasi vakuutusyhtiöön.

6 OSOITTEENMUUTOS

Tee osoitteenmuutos maistraattiin tai postiin sähköisesti vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Tee jälleenlähettämissopimus postin kanssa. Ilmoita uusi osoite myös mm. pankkiin, kirjastoon ja työnantajalle.

7 LOPUKSI

Jätä vanhan asuntosi siivoamiselle riittävästi aikaa. Luovuta avaimet joko isännöitsijälle tai uudelle omistajalle.