amusement2apartment2architecture2arrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2bike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2Group 2amusement2culture_entertainment2Shapedocument2arrow2arrow2arrow22Shapeemail2expand2external_link2favourite2filter2getting_there2green_solutions2grocery_store2grocerystoreShapehealthcare2holiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distanceicon-unit-v2like2list2local_services2bonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolmenu2minus2mobile2parknature_activites2nature_trails2neighbourhood_story2parking2pdf2plot2plus2Group 2preschool2restaurant2row_house2schools2schools2search2semi_detached2settings2shopping2local_services2gymGroup 2tube2user2
Menu

Muuttajan muistilista

Valmistaudu muuttoon

Muuton yhteydessä on paljon muistettavaa. Olemme koonneet listan tärkeimmistä viranomaisten edellyttämistä toimenpiteistä sekä muita muuton yhteydessä muistettavia asioita.

1 VALMISTAUDU

Varaa riittävästi muuttolaatikoita. Hyvät muuttolaatikot kestävät painavatkin esineet ja ne voi pinota päällekkäin. Muista myös pakkaustarvikkeet, kuten kuplamuovi, vanhat sanomalehdet, sakset ja maalarinteippi. Saatat tarvita myös vasaraa, ruuvimeisseliä ja porakonetta.

2 PAKKAA

Pakkaa tavarat järjestelmällisesti ja aloita ajoissa. Merkitse laatikkoihin, mitä ne sisältävät. Muuton yhteydessä on hyvä käydä tavaroita läpi, jolloin tarpeettomat voi laittaa kierrätykseen tai viedä kirpputorille.

3 MUUTTOAUTO JA -APU

Muuttoautosta ja -avusta kannattaa sopia ajoissa. Teemme yhteistyötä eri alueiden muuttopalveluyritysten kanssa, joten asunnon ostaneet voivat hyödyntää edullisia palveluhintoja. Kysy lisää Asuntomyynnistämme.

4 SOPIMUKSET

Sähkö-, vesi- ja jätehuoltosopimukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa. Muista irtisanoa vanhan asuntosi sähkösopimus.

5 KOTIVAKUUTUS

Tarkista kotivakuutus. Kattaako kotivakuutuksesi muutossa mahdollisesti aiheutuvat vahingot? Muista myös ilmoittaa tiedot uudesta kodistasi vakuutusyhtiöön.

6 OSOITTEENMUUTOS

Tee osoitteenmuutos maistraattiin tai postiin sähköisesti vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Tee jälleenlähettämissopimus postin kanssa. Ilmoita uusi osoite myös mm. pankkiin, kirjastoon ja työnantajalle.

7 LOPUKSI

Jätä vanhan asuntosi siivoamiselle riittävästi aikaa. Luovuta avaimet joko isännöitsijälle tai uudelle omistajalle.