Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Turvallista asumista parhaalla paikalla

Odotettu uudiskohde, Kaariportti, on valmistunut Kirkkonummen keskeisimmälle paikalle. Komean korttelin viimeistellyt kodikas kerrostalo kätkee sisäänsä monia ainutlaatuisia, arkea helpottavia ja turvallisuutta lisääviä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ihanteellisen kodin vaikka loppuelämäksi.

Turvallisuus lisää onnellisuutta

Bonavan teettämän tutkimuksen mukaan turvallisuus on naapuruston onnellisuuden kannalta yksi tärkeimmistä tekijöistä. Kirkkonummen Kaariportin projektijohtaja Juha Seppälä kertoo, että turvallisuus ja asumisen huolettomuus otettiinkin aivan erityisellä tavalla huomioon jo uudiskohteen suunnitteluvaiheessa. Seppälän mukaan asukkaiden arkea on pyritty helpottamaan monin keinoin:

–  Jokaisessa asunnossa on ovipuhelin, jolla vieraat voi päästää turvallisesti sisään. Liikkumisen helpottamiseksi pääulko-ovet ovat moottorikäyttöisiä ja kotien ovissa on kevyesti avattavat lukot. Ikäihmisiä varten kylpyhuoneisiin voidaan asentaa tukikaiteita turvallisuutta lisäämään.

Lisäksi Kaariportin yhteistiloista löytyy kaksi lukollisista sähköpyörien latauspistettä, joissa latautuvat näppärästi myös muut sähkökäyttöiset apuvälineet. Kuraisille renkaille tai vaikka koirantassuille on oma pesupisteensä. Lisäksi asukkaiden ilona on oma, yksityinen puutarha, jonne voi vetäytyä rentoutumaan yksin tai yhdessä naapurien kanssa.

Turvallista asumista parhaalla paikalla - Kirkkonummen Kaariportin valoisa asunto.
Turvallista asumista parhaalla paikalla - Kirkkonummen Kaariportissa on ovipuhelimet.

Kuvat vasemmalta oikealle

  1. Uusissa kodeissa on linjakkaat Puustellin keittiökalusteet sekä raikkaan vaaleansävyiset sisustusmateriaalit, jotka korostavat kodin valoisuutta.
  2. Jokaisessa kodissa on ovipuhelin, jolla vieraat voi päästää turvallisesti sisään. Lisäksi ovensuut ovat leveitä ja kynnykset matalia.

Laadusta ja luonnonvalosta ei ole tingitty

Kaariportin kodit on suunniteltu fiksusti niin, että ne sopivat eri elämäntilanteiden tarpeisiin. Muunneltavat Elfa-säilytysjärjestelmät, lasitetut parvekkeet ja kattoterassit sekä laadukkaat sisustusmateriaalit on valittu huolella kestämään aikaa ja elämää. Keittiö- ja kylpyhuonekalusteet ovat kotimaisen Puustellin, kodinkoneet Boschin. Pohjaratkaisut ovat saaneet kiitosta erityisesti avarista oleskelutiloistaan.

–  Kaariportin kotien olohuone ja ruokailutilat on yhdistetty mahdollisimman avoimesti, jotta pääoleskelutilasta on saatu väljä ja valoisa. Näin kalustamiselle avautuu monia vaihtoehtoisia ratkaisuja, kohteen arkkitehti Jari Antila Optiplan Oy:stä kuvailee.

Valtaosa kodeista on valoisia kulmahuoneistoja, joissa ikkunapintaa on runsaasti. Ympäröivä maisema onkin kuin vuodenaikojen mukaan elävä taulu. 

–  Asuntojen näkymät suuntautuvat kaakossa Kirkkolaaksonpuistoon ja länsipuolella kohti keskustaa. Pohjoisessa Hermaisenpuiston yli avautuu näkymä jo keskiajalla rakennetulle Pyhän Mikaelin kivikirkolle, Antila luonnehtii.

Omakotitalosta muuttavankaan ei tarvitse luopua mukavuuksista, sillä monissa kodeissa pääsee nauttimaan oman saunan löylyistä. Mikä parasta, kerrostaloasuminen on ihanan helppoa ympäri vuoden ilman piha- ja lumitöitä eikä remonttitarpeistakaan tarvitse huolehtia. Näin aikaa elämästä nauttimiseen jää enemmän.

Turvallista asumista parhaalla paikalla - Kirkkonummen Kaariportin asukas Sauli.
Turvallista asumista parhaalla paikalla - Kirkkonummen Kaariportin piha.

Kuvat vasemmalta oikealle

  1. Sauli Råman on viihtynyt Kirkkonummella jo yli 60 vuotta.
  2. Asukkaiden käytössä on oma, yksityinen kattopuutarha

Kävellen kaikkialle

Missä muualla voisi elää yhtä turvallisesti ja huolettomasti aivan ydinkeskustassa? Kaariportin naapurissa asuva Sauli Råman on kirkkonummelainen jo yli 60 vuoden kokemuksella. Hän kehuu kotipaikkakuntansa tunnelmaa ja turvallisuutta varauksetta. Sympaattinen kunta on muuttunut ja kasvanut vuosien saatossa valtavasti, mutta henki on aina pysynyt hyvänä.

–  Tämä on mahtava paikka asua. Kehitys on ollut oikein hyvää. On mennyt ja menee edelleenkin hyvään suuntaan, tarkkaan kunnan kehitystä seuraava Råman selvittää.

Kaariportista on mukava kipaista kävellen niin kahvilaan kuin ostoksille – ellei ole tilannut niitä oman kotitalon Postin automaattiin.

–  Tässä on kaikki arjen palvelut hyvin saatavilla. Tästähän ei ole terveyskeskukseen kuin reilu puoli kilometriä matkaa. Optikkoliikkeitä on kaksi, on apteekki ja hammaslääkäreitäkin on useampia ihan tässä keskustassa. Vanhusten huolto on Kirkkonummella hyvä, Råman summaa.

–  Kaariportissa on se hyvä puoli, että ollaan aivan Kirkkonummen keskustassa eli palvelut löytyvät naapurista. Toisaalta taas luonto aukeaa lähes kotiovelta, itsekin Kirkkonummelta kotoisin oleva projektijohtaja Seppälä iloitsee.

Myös naapuruston hyvin tunteva Råman mainitsee poikkeuksellisen upeat luontopolut, suojellun metsän ja komean vanhan puuston sekä kotikulmiensa puistot, joiden suunnittelussa on huomioitu asukkaat vauvasta vaariin:

–  Tästä kun lähtee, niin 100 metriä ja on puistossa. Sinne valmistui juuri uudet lasten leikkipaikat ja aikuisille kuntoiluvälineitä. Ja jos tykkää metsäpolkuja kulkea, niin täällä on hyvät reitit.

Råman onkin asettunut uuteen kotikortteliinsa varsin mukavasti. Nyt menossa on jo seitsemäs vuosi eikä tarve ole lähteä enää mihinkään.

–  Ei olla täällä vain kääntymässä, Råman naurahtaa. 

Idyllinen Kirkkonummi ja yhteisöllinen kotikortteli tarjoaakin oivan kotipaikan vaikka koko elämäksi.

Turvallista asumista parhaalla paikalla - Kirkkonummen Kaariportin läheisyydessä sijaitseen Kirkkolaaksonpuisto.
Turvallista asumista parhaalla paikalla - Kirkkolaaksonpuistossa on mukava ulkoilla.
Turvallista asumista parhaalla paikalla - Kirkkolaakson  ulkokuntoilualue.
Turvallista asumista parhaalla paikalla - Kauppakeskus Kirsikka.

Kuvat vasemmalta oikealle

  1. Kaariportti on valmistunut Kirkkonummen keskeisimmälle paikalle jo aiemmin rakennettujen sisartensa Kaarisillan ja Kaaripihan naapuriin.
  2. Vehreä Kirkkolaaksonpuisto avautuu aivan naapurissa.
  3. Kaariportin naapurustosta löytyy upouusia kuntoilu- ja leikkipaikkoja eri ikäisten asukkaiden tarpeisiin.
  4.  Kauppakeskus Kirsikka monipuolisine palveluineen sijaitsee kävelyetäisyyden päässä Kaariportista.