Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Referenssit

Bonavan juuret juontavat 1930-luvulle saakka ja tänä päivänä olemme yksi Euroopan johtavista asuntorakennuttajista. Bonava-kodit rakennetaan tavoitelluimmille asuinalueille vahvoihin kasvukeskuksiin. Tutustu nyt muutamiin aiemmin toteuttamiimme kohteisiin ja uusien kotien ympärille rakentuneisiin onnellisiin naapurustoihin – ja ihastu.

Vähäheikkilän Huvitus, Turku

Uusia Bonava-koteja: 97
Valmistuminen: 2022

Kahden kuusikerroksisen uudiskohteen muodostama kotikortteli asettui valmiiseen ja viihtyisään Vähäheikkilän naapurustoon, jossa palvelut ovat lähellä ja kulkuyhteydet toimivat. Asukkaiden ilona on suuri korttelipiha, joka jatkuu saumattomasti viereiseen kallioiseen Askaistenpuistoon. Kukkulan laelta löytyy tunnelmallinen terassi, jolta avautuvaa maisemaa voi ihailla yksin tai yhdessä naapurien kanssa. Lisäksi pihalle on istutettu hurmaava pieni omenapuutarha.

Postinkantaja, Helsinki

Uusia Bonava-koteja: 287 
Valmistuminen: 2022 

Postinkantaja on Pasilan Postipuiston uuden naapuruston ensimmäisiä valmistuneita kortteleita. Keskuspuistoon rajautuvan pihan sydämenä sykkii viherkattoinen, noin 60-neliöinen korttelipaviljonki, joka tarjoaa asukkaille yhteisen olohuoneen avokeittiöineen sekä kaksi erillistä saunatilaa. Tilasta on käynti lähes yhtä suurelle terassille, josta löytyy kesäkeittiö grilleineen naapureiden yhteisiä illanviettoja varten. 

Kanvaasi, Helsinki 

Uusia Bonava-koteja: 82 
Valmistuminen: 2020 

Helsingin Keskuspuiston kainaloon kohonnut Kanvaasi on energiatehokas kohde, joka on varustettu muun muassa kiinteistösähköä tuottavalla aurinkopaneelijärjestelmällä. Asukkaiden yhteisessä käytössä on kaksi kalustettua kerhotilaa, sauna, pesutupa sekä omaan käyttöön varattava vierashuone. Arjen sujuvuuden takaavat puolestaan pyöränhuoltopiste sekä Postin automaatti. 

Laajasalon Kaiku, Helsinki 

Uusia Bonava-koteja: 216  
Valmistuminen: 2021 

Viiden kerrostalon muodostama Kaiku kohosi laajasalolaisille tutulle tontille vanhan ostoskeskuksen paikalle. Nyt merellisen naapuruston keskustakorttelissa nautitaan modernista ja yhteisöllisestä asumisesta suojaisan sisäpihan monipuolisista toiminnoista nauttien. Korttelipihalla voikin nähdä niin kaupunkiviljelyä kuin kuntoilua ja lasten iloisia leikkejä. 

Haagan Huvilat, Helsinki 

Uusia Bonava-koteja: 32  
Valmistuminen: 2019 

Bonava osallistui Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmaan Kerrospihatalo-hankkeella, jonka tavoitteena oli mahdollistaa pientalomainen asuminen myös tiiviimmin rakennetussa ympäristössä. Arkkitehtuuriltaan Haagan Huvilat mukailevat nimensä mukaisesti huvilamaista muotokieltä. Jokaisella kerrostasolla on vain kaksi asuntoa ja jokaisessa asunnossa on oma kerrospiha terasseineen sekä oma sisäänkäynti hissistä terassin kautta asuntoon. 

Aida, Helsinki 

Uusia Bonava-koteja: 43  
Valmistuminen: 2021 

Aidan näyttävät kaupunkivillat ovat Bonavan, Helsingin kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliiton yhteisen arkkitehtuurikutsukilpailun tulosta. Talot sijoittuvat tontille väljästi ja avautuvat kaikkiin suuntiin. Tämän ansiosta kaikista kodeista on mahdollisimman pitkät ja avarat näkymät ympäröivään maisemaan. Piharakennus sauna- ja kerhotiloineen asettuu luonnonläheisen atriumpihan äärelle. Kruunuvuorenrannan hengen mukaisesti Aidan kruununa komeilee taiteilija Pasi Rauhalan suunnittelema veistoksellinen valotaideteos. 

Helsingin Aidan valotaideteos Oiva

Kruunuvuorenrannan hengen mukaan Helsingin Aidan kolmen sisäänkäynnin yhteyteen toteutettiin valotaideteos, joka on saanut inspiraationsa uusia Bonava-koteja ympäröivästä luonnosta.

Aurinkolahden Sitadelli, Helsinki 

Uusia Bonava-koteja: noin 550 
Valmistuminen: rakenteilla 

Kuuden kerrostalon ja kaikkiaan noin 550 uuden Bonava-kodin kokonaisuus kohoaa hyvää vauhtia Vuosaaren sydämeen, aivan kauppakeskus Columbuksen kupeeseen. Korttelin ensimmäisen kotitalon, 14-kerroksisen Sitadelli 1:n, rakennustyöt käynnistyivät joulukuussa 2020. ”Valmistuttuaan tästä korttelialueesta erityisine messinkiä hohtavine julkisivuineen tulee näkyvä maamerkki Aurinkolahteen”, Bonava Suomen sijoittajamyynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Liisa Bäckström kertoo. 

Vermonniityn kotikortteli, Espoo 

Uusia Bonava-koteja: 790   
Valmistuminen: 2024 

Vermonniityn kotikorttelin erikoisuutena on naapuruston yhteinen hyvinvointipihojen kokonaisuus, jossa on mukava kuntoilla, rentoutua ja viettää aikaa naapureiden kesken. Asukkaiden käyttöön suunniteltiin myös 90-neliöinen sisätila kuntoilulaitteineen. Kotikortteli täydentyy vielä kahdella 16-kerroksisella tornitalolla 2020-luvun puoliväliin mennessä. 

Tapiolan Steniuksenkumpu, Espoo 

Uusia Bonava-koteja: 95 
Valmistuminen: 2020 

Steniuksenkummun kotikortteli toteutettiin Tapiolan puutarhakaupungin perinteitä kunnioittaen ja tontilla aiemmin sijainnen Steniuksen puutarhan kukkivaa historiaa kunnioittaen. Uuden elämän sai myös 1800-luvulta peräisin oleva suojeltu hirsimökki, joka kunnostettiin naapuruston asukkaiden yhteiseksi olohuoneeksi. 

Kalevan Paletti, Tampere 

Uusia Bonava-koteja: 269 
Valmistuminen: 2020  

8–9-kerroksisten kerrostalojen lisäksi Kalevan Paletti tarjosi neljä townhouse-henkistä rivitaloasuntoa. Osa uusista asunnoista on elämäntilanteen mukaan joustavia Duo-koteja, joissa kaksi asuntoa voidaan yhdistää yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi. Asukkaiden iloksi kotikorttelista löytyy muun muassa vehreä korttelipiha, saunaosasto kuntoilulaitteineen, kaksi yhteiskäyttöautoa sekä Postin automaatti. 

Lielahden kotikortteli, Tampere 

Uusia Bonava-koteja: 514
Valmistuminen: 2020 

Kuuden taloyhtiön muodostamassa Lielahden kotikorttelissa arkea siivittävät mukavat hetket talojen suojaan sijoittuvalla korttelipihalla. Pihan herkkuihin lukeutuvat muun muassa pelikenttä, puttausviheriö, kiipeilyseinä sekä huvimaja. Aikuisempaan makuun soveltuu korttelin oma grillikatos, johon herkut voi poimia vaikka kotipihan istutuslaatikoista. Lisäksi asukkaiden yhteiskäytössä on verstas työkaluineen, tunnelmallinen korttelitupa sekä autonpesupaikka painepesureineen. 

Linnanfältin Lyhdynkantaja, Turku 

Uusia Bonava-koteja: 57 
Valmistuminen: 2019 

Lyhdynkantaja edustaa historialliseen keskustamiljööseen istuvaa arkkitehtuuria ja modernia puurakentamista parhaimmillaan. Vuonna 2019 valmistunut puukerrostalo on uniikki uudiskohde, joka huokuu omaleimaista tunnelmaa, ekologisia arvoja, kodikkuutta ja lämpöä. Mukavaa yhteisöllisyyttä tarjoaa suojaisa ja autoton sisäpiha, jonka kauniiden istutusten ja oleskelualueiden lomassa aika tuntuu pysähtyvän.