Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
Myytävät asunnot Lounatuulen kortteli Espoossa.
Kodikas naapurusto

Lounatuulen kortteli

Asumisen uusia tuulia Finnoon keskustassa

Kuvaus

Asumisen uusia tuulia Finnoon keskustassa

Tutustu ensimmäisten joukossa Finnoon keskustan helmeen, ihastuttavaan Lounatuulen kotikortteliin. Uudenlainen, moderni kotipaikka on nimensä mukaisesti kuin raikas tuulahdus – lempeä ja virkistävä.

Merellisen Finnoon keskustasta luodaan tiivis, kaupunkimainen asuinalue, jonka sydämeen on nyt suunnitteilla usean uudiskohteen ihastuttava kokonaisuus, Lounatuulen kortteli. Uusien kotien kantavia suunnitteluperiaatteita ovat ympäristöystävällinen ja kestävä kaupunkirakentaminen sekä arjen toimivuus ja asumisen mukavuus. Lounatuulen naapurusto on uudenlainen yhdistelmä urbaania tunnelmaa, nykyaikaisia asumisen ratkaisuja sekä koskemattoman luonnon rauhaa – kuitenkin vain metromatkan päässä Helsingin ydinkeskustasta.

Koti virkistävien luontoelämysten äärellä

Lounatuulen kortteli asettuu Finnoon keskusta-alueelle, johon kehitetään päästöttömän liikkumisen tueksi laadukas kävelykatujen ja pyöräväylien verkosto. Tämän ansiosta uusien kotien ympäristössä on turvallista liikkua. Pysäköinti keskitetään erillisiin, käytännöllisiin pysäköintirakennuksiin. Lounatuulen uusien kotien oleskelutilat jatkuvat omalle suojaisalle korttelipihalle, josta suunnitellaan kaikenikäisten asukkaiden yhteinen keidas. Voipa naapurustosta poiketa vaivattomasti myös merenrantaan sekä Suomenojan lintualtaalle, jossa voi virkistäytyä Finnoon harvinaisen linnuston ja monimuotoisen kasvillisuuden äärellä.

Kuvat

Naapurusto

 • Naapuruston tarina

  Aiemmin teollisuus- ja tutkimuskäytössä ollut alue kehittyvän Finnoon pohjoisosassa kokee lähivuosina muodonmuutoksen, kun paikalle luodaan raikas ja viihtyisä Lounatuulen kotikortteli. Vuosisadan takaisten karttamerkintöjen mukaan alue on ollut maastoltaan kallioista peltomaata Finnon kartanon kupeessa. Vuonna 1682 kartano merkittiin ratsutilaksi eli rustholliksi. Kartanorakennuksia ei enää nykyisin ole, mutta tilan historia heijastuu edelleen alueen katujen nimistössä.

 • Vihreä ja ilmeeltään raikas kortteli

  Finnoon keskustan uudet asuinkerrostalot muodostavat arkkitehtuuriltaan yhtenäisen, kaupunkimaisen suurkorttelin, joka jakautuu pienempiin pihapiireihin. Väljät, valoisat ja toiminnalliset ulkoalueet sekä kotitalojen raikas ilme luovat Lounatuulesta viihtyisän asuinympäristön, joka suunnitellaan kestävän rakentamisen arvojen mukaisesti. Koska pysäköinti keskittyy erillisiin rakennuksiin, vältytään kansirakenteilta ja pihoille voidaan istuttaa monipuolisesti puita ja kasvillisuutta.

 • Energiaa merellisestä luonnosta

  Finnoossa asutaan ainutlaatuisten luontoelämysten äärellä, sillä lähiluonto on ekologisesti poikkeuksellisen rikasta. Alle kilometrin päässä uusista kodeista sijaitsee suojeltu kosteikkoalue, Suomenojan lintuallas, jonka linnusto on harvinaisen monipuolinen ja kasvillisuus runsasta. Asukkaat voivat nauttia myös naapuruston monista ulkoilureiteistä, puistoista sekä läheisen merenrannan harrastusmahdollisuuksista. Rannasta kehitetäänkin asukkaiden yhteinen, viihtyisä virkistys- ja oleskelualue.

 • Sujuvat kulkuyhteydet

  Lounatuuli tarjoaa monia mahdollisuuksia pyörällä, autolla ja julkisilla liikennevälineillä liikkuville, sillä uudet kodit asettuvat erinomaisten kulkuyhteyksien ja metrolinjan äärelle. Länsiväylä ja kehätiet vievät sujuvasti eri puolille pääkaupunkiseutua, ja Finnoon metroasemalle on vain noin puolen kilometrin matka. Finnoo suunnitellaankin luontevaksi ympäristöksi päästöttömälle ja turvalliselle liikkumiselle, sillä kaikki tarpeellinen on kävely- tai pyörämatkan päässä.

Etäisyydet

600 m

metroasemalle

5 min

lähipalveluihin

14 km

Helsingin keskustaan

15 min

kävelymatka merenrantaan

2 km

kauppakeskus Isoon Omenaan

2

pysäköintitaloa asukkaille

Myytävät asunnot Finnoo