Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
Uudiskohde Kruunuvuorenranta, Haakonin korttelin Helsingin Renata.
Kodikas naapurusto

Haakonin kortteli

Haakonin korttelissa on kantakaupungin merellistä tunnelmaa

Kuvaus

Haakonin korttelissa on kantakaupungin merellistä tunnelmaa

Haakonin kotikortteli tuo uusia myytäviä asuntoja Kruunuvuorenrannan Haakoninlahdelle. Korttelin sijainti rannan tuntumassa on mitä mainioin tarjoten useista asunnoista upeita merimaisemia. Lännessä siintää kantakaupunki siluetteineen, idässä avautuvat ihastuttavat saaristomaisemat, ja etelässä Suomenlinnan majakan valot pyyhkivät hämärtyvää iltataivasta.

Kruunuvuorenrannan rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Paikan päällä voi jo aistia kaupunginosan muotoutumisen ainutlaatuiseksi naapurustoksi, jonka katukuvassa vuorottelevat rantakalliot, venesatamat, rantapromenadit ja uimarannat. Rakentamisesta huolimatta suuri osa alueesta jää virkistyskäyttöön puistoksi, metsäksi tai kaikkien asukkaiden käytössä olevaksi rannaksi. Naapurustosta löytyvät kaikki mukavan elämän eväät: palvelut, päivittäistavarakaupat, päiväkodit, koulut ja vapaa-ajan aktiviteetit. Myös kulkuyhteydet pelaavat.

Haakonin korttelin uudiskohteen asunnot kuuluvat energialuokkaan A, ja niiden suunnittelussa panostetaan kestävään ja energiatehokkaaseen arkeen. Luonnon monimuotoisuutta edistävät viherkatot elävöittävät maisemaa ja alueelle valittu imuputkijätekeräys mahdollistaa tehokkaan lajittelun sekä vähentää jäteautoliikenteen tarvetta naapurustossa. Myös mahdollisuutta uusiutuvien energianlähteiden, kuten maalämmön, hyödyntämiseen selvitetään.

Upea uudiskohde Helsingin Renata ihastuttaa

Omalle tontille kohoavaan Asunto Oy Helsingin Renataan suunnitellaan 77 uutta Bonava-kotia. Renata tarjoaa tavanomaista monipuolisemman valikoiman koteja kompakteista yksiöistä aina hulppeisiin kaksitasoratkaisuihin. Useimmissa asunnoissa oleskelutilat jatkuvat joko parvekkeelle tai terassille. Joissakin kodeissa on oma terassipiha tai kattoterassi, ja osassa asuntoja tunnelmaa luo ranskalainen parveke. Kotien viihtyisyyden varmistavat tyylikkäät Puustellin keittotilat, avarat kylpyhuoneet sekä vesikiertoinen lattialämmitys. Asukkaiden yhteiseen käyttöön tulee talosauna, kerhohuone, pesutupa ja kuivaushuone, sekä varastotiloja irtaimistolle, lastenvaunuille ja ulkoiluvälineille. Pyöräilevien asukkaiden iloksi taloon on suunnitteilla lisäksi pyörän pesu- ja huoltopiste. Autopaikat sijaitsevat korttelin alle rakennettavassa autohallissa, jossa on huomioitu myös sähköauton käyttäjät. Kumpuilevan korttelipihan keskellä mutkittelee vehreä polku, jonka varrelle suunnitellaan viihtyisiä sopukoita ajanviettoon sekä toimintoja kaiken ikäisille asukkaille. Omaan kotikortteliin on luvassa myös alueelle tunnusomaista valotaidetta.

Kuvat

Naapurusto

 • Runsas lähiluonto ihastuttaa

  Kruunuvuorenrannan omaleimainen maisema hakee vertaistaan. Asukkaita hemmotellaan toinen toistaan upeammilla luontoelämyksillä ulkoilumaastojen ja luontopolkujen avautuessa lähes suoraan kotiovelta. Kalliometsät, rantaniityt ja laaksojen lehdot vuorottelevat virkistysreittien varrella, ja välkehtivä meri saaristoluotoineen ja rantapoukamineen on alati läsnä. Upea Kruunuvuorenlampi ympäristöineen tarjoilee kauniin retkikohteen luonnontilaisena suojelualueena.

 • Yhteisöllinen Kruunuvuorenranta

  Yhteisöllisyys kukoistaa Kruunuvuorenrannassa. Asukkaiden käytössä on lukuisia yhteiskäyttöisiä tiloja, kuten Föglönkujan monipuoliset kerhotilat ja jumppasali, Koirasaarentien kuntosali, verstas ja juhlatila sekä Hopealaakson liikuntapuisto ulkokuntosaleineen. Naapurustoon on suunnitteilla myös varattavia rantasaunoja.

 • Lähipalvelut kotikulmilla

  Haakonin kortteliin on helppo kotiutua, sillä naapurusto tarjoaa kaiken tarpeellisen Laajasalon uudesta ostoskeskuksesta kouluihin, päiväkoteihin, kirjastoon, terveyskeskukseen ja harrastusmahdollisuuksiin. Lähikauppaankin on matkaa vain 300 metriä. Virkeä ravintolatarjonta yllättää ja kutsuu herkuttelemaan kotikulmille. Myös Herttoniemen palvelut, kahvilat ja ravintolat löytyvät lyhyen matkan päästä.

 • Kehittyvät kulkuyhteydet

  Kruunuvuorenrannasta pääsee Herttoniemen metroasemalle nopeasti bussilla. Rakenteilla olevat Kruunusillat yhdistävät Haakonin korttelin kantakaupunkiin, tuoden Helsingin keskustan palvelu- ja kulttuuritarjonnan noin 15 minuutin raitiovaunuyhteyden päähän uusista kodeista. Jo nyt reitillä kulkee lautta, joka lähtee aivan Renatan kupeesta. Kotikulmilla riittää kevyen liikenteen väyliä, joten pyörällä voi hurauttaa kätevästi paikasta toiseen. Myös autoillen liikkuminen on helppoa.

  Suomen pisin silta

Etäisyydet

300 m

merenrantaan 

300 m

lähikauppaan 

400 m

Kruunuvuorenrannan palvelukortteliin

3 km

kauppakeskus Saareen 

200 m

tulevalle ratikkapysäkille

15 min

keskustaan ratikalla Kruunusiltojen valmistuttua 

Myytävät asunnot Kruunuvuorenta