Mikä sopiikaan kesäpäivään paremmin kuin suussa sulava Britakakku raikkaalla mansikkavaahdolla ja ihanilla tuoreilla marjoilla? Resepti on gluteeniton ja siten erityisen mehukas kaurajauhojen ansiosta.
Britakakkupohja
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 keltuaista
- 1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 0,75 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl laktoositonta maitoa tai kauramaitoa
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kulhossa
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi voi-sokerivaahtoon.
- Levitä kakkutaikina tasaisesti piirakkavuokaan (24 cm).
Marenki
- 2 valkuaista
- 1,5 dl sokeria
- 20 g mantelilastuja
Mansikkavaahto
- 2 dl laktoositonta vispikermaa
- 2 dl mansikkarahkaa (esim. Valio)
- 1 dl mansikkahilloa
- mansikoita, mustikoita ja vadelmia
Näin onnistut
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kulhossa vaaleaksi vaahdoksi noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon keltuaiset, säästä valkuaiset marenkiin. Ole tarkkana, ettei yhtään keltuaista pääse valkuaisten sekaan. Sekoita kaurajauhot, jauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää ne siivilän läpi voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi maito tai kauramaito.
- Valmista marenki puhtaassa kulhossa. Mikäli kulho on rasvainen eivät valkuaiset vaahtoudu. Kun valkuaisvaahto on jämäkkää, lisää siihen sokeri vähitellen sirottaen ja samalla reilusti vatkaten.
- Kasaa kakku piirakkavuokaan (24 cm). Laita pohjalle tasaisesti kakkutaikinaa ja levitä lopuksi päälle marenki aaltoliikkein. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista kakku uunissa 20 minuuttia, jonka jälkeen lisää päälle leivinpaperi ja paista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valmista mansikkavaahto vaahdottamalla laktoositon kerma. Lisää sekaan rahka ja mansikkahillo. Voit käyttää myös sokeria, mutta mansikkahillo antaa vaahtoon voimakkaamman mansikan maun. Jos käytät sokeria, on sopiva määrä noin 0,75 dl.