Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Britakakku

Suussa sulava Britakakku mansikkavaahdolla ja marjoilla (G, L)

Britakakku kruunaa kesäpöydän ja on nopea ja helppo valmistaa.

Mikä sopiikaan kesäpäivään paremmin kuin suussa sulava Britakakku raikkaalla mansikkavaahdolla ja ihanilla tuoreilla marjoilla? Resepti on gluteeniton ja siten erityisen mehukas kaurajauhojen ansiosta.

Britakakkupohja

  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 keltuaista
  • 1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 0,75 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl laktoositonta maitoa tai kauramaitoa
siteassets/yleiset/inspiraatio/herkut-ja-reseptit/britakakku_voi-sokerivaahto_380x380.jpg

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kulhossa.

siteassets/yleiset/inspiraatio/herkut-ja-reseptit/britakakku_siivila_380x380.jpg

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi voi-sokerivaahtoon.

siteassets/yleiset/inspiraatio/herkut-ja-reseptit/britakakku_pohja_380x380.jpg

Levitä kakkutaikina tasaisesti piirakkavuokaan (24 cm).

Marenki

  • 2 valkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 20 g mantelilastuja

Mansikkavaahto

  • 2 dl laktoositonta vispikermaa
  • 2 dl mansikkarahkaa (esim. Valio)
  • 1 dl mansikkahilloa

mansikoita, mustikoita ja vadelmia

siteassets/yleiset/inspiraatio/herkut-ja-reseptit/britakakku_marenki_380x380.jpg

Marengin onnistuminen vaatii puhtaan kulhon.

siteassets/yleiset/inspiraatio/herkut-ja-reseptit/britakakku_marenginlevitys_380x380.jpg

Levitä marenkin aaltoliikkein kakkupohjan päälle.

siteassets/yleiset/inspiraatio/herkut-ja-reseptit/britakakku_mantelilastut_380x380.jpg

Ripottele marengin pinnalle mantelilastuja ennen paistamista.

Näin onnistut

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kulhossa vaaleaksi vaahdoksi noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon keltuaiset, säästä valkuaiset marenkiin. Ole tarkkana, ettei yhtään keltuaista pääse valkuaisten sekaan. Sekoita kaurajauhot, jauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää ne siivilän läpi voi-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi maito tai kauramaito.

Valmista marenki puhtaassa kulhossa. Mikäli kulho on rasvainen eivät valkuaiset vaahtoudu. Kun valkuaisvaahto on jämäkkää, lisää siihen sokeri vähitellen sirottaen ja samalla reilusti vatkaten.

Kasaa kakku piirakkavuokaan (24 cm). Laita pohjalle tasaisesti kakkutaikinaa ja levitä lopuksi päälle marenki aaltoliikkein. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Paista kakku uunissa 20 minuuttia, jonka jälkeen lisää päälle leivinpaperi ja paista vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista mansikkavaahto vaahdottamalla laktoositon kerma. Lisää sekaan rahka ja mansikkahillo. Voit käyttää myös sokeria, mutta mansikkahillo antaa vaahtoon voimakkaamman mansikan maun. Jos käytät sokeria, on sopiva määrä noin 0,75 dl.

siteassets/yleiset/inspiraatio/herkut-ja-reseptit/britakakku_kakkupala.jpg

Tarjoile jäähtynyt Britakakku mansikkavaahdon ja kesämarjojen kera.