Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Dukkah-mausteseos

Kesäpöydän eksoottinen herkku

Grillikausi on alkanut! Hurmaa vieraasi egyptiläisellä dukkah-mausteseoksella, joka sopii erinomaisesti erilaisiin kesäpöytiin kanan, kalan ja salaatin kera.

Persoonallinen lahjaidea

Dukkah on myös oiva lahjaidea. Raaka-aineiden lisäksi tarvitset vain lasipurkin, jonka voit koristella mielesi mukaan vaikkapa Dymo-kohokirjoittimella, lasitusseilla tai sympaattisella juttinarulla. Vie itsetehty dukkah kesäjuhlien emännälle tai ilahduta mökkinaapurit yllätyslahjalla. Sopusointuja-bloggaaja Maarit Veromaa jakoi kanssamme helpon ohjeen, jolla loihdit dukkah-mausteseoksen kädenkäänteessä.

Tee itse dukkah-mausteseos

Egyptiläinen dukkah-mauste sopii hyvin kanan, kalan tai vaikkapa salaatin päälle ripoteltuna.

Dukkah
1,5 dl suolattomia pistaasipähkinöitä ja manteleita
2 rkl kuorellisia seesaminsiemeniä
2 tl korianterinsiemeniä
2 tl kuminansiemeniä
1/2 tl fenkolinsiemeniä
1/4 tl kokonaisia mustapippureita
sormisuolaa hiukan valmiiseen seokseen

Kuori pistaasit ja paahda niitä manteleiden kanssa muutama minuutti kuivalla paistinpannulla.

Sekoita sitten kaikki muut paitsi suola, ja paahda niitäkin hetki, niin että tuoksu alkaa tuntua (1-2 min). Jauha sitten kaikki tehosekoittimessa. Lisää lopuksi suola.

Maukas dippi leivälle syntyy näin: Kaada kulhoon hyvää oliiviöljyä. Kasta maalaisleipää ensin siihen ja sitten dukkahiin.

Kuvat ja ohje: Maarit Veromaa / Sopusointuja.blogspot.fi