Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Halloweenin haamukakkutikkarit

Halloween on taas täällä. Järjestätkö juhlat naapuruston lapsille tai haaveiletko mukavasta herkutteluhetkestä oman perheen kesken? Helpot Halloween-aiheiset haamukakkutikkarit sopivat suuhun kuin suuhun.

Haamutikkareiden ohje

Vuoden hyytävin juhla Halloween herättää nurkista haamut, zombiet ja mitä hurjimmat örkit. Juhlapöytään onkin mukava kattaa herkullisia, mutta selkäpiitä karmivia herkkuja. Kokeile tänä vuonna helppoja ja hauskoja haamukakkutikkareita, jotka vievät kielen mennessään. Kakkutikkareita on kiva tehdä vaikka yhdessä lasten kanssa.

Näitä tarvitset (n. 20 kpl)

 • 2 pötkylää n. 350 g täytekeksejä esim. Domino
 • 120 g maustamatonta tai maustettua tuorejuustoa, esim. appelsiinituorejuustoa
 • 170 g valkosuklaata
 • mustaa geeliväriä tai pala tummaa suklaata maalaamiseen
 • nonparelleja halutessasi

Lisäksi

 • ohutkärkinen pensseli
 • grillitikkuja
 • 3-4 kapeaa lasia

Näin onnistut

 1. Murskaa keksit tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Sekoita keksimuru ja tuorejuusto kulhossa tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Vuoraa lautanen leivinpaperilla, jotta kakkutikkarit eivät tartu kiinni lautaseen.
 2. Aloita haamun muotoilu tekemällä ensiksi tiivis pallo. Muotoile toisesta päästä haamulle pää ja toisesta päästä kellonmuotoinen hame. Muotoilussa voi auttaa, jos istutat haamun sormesi rystyselle ja vedät massaa rystysen ympärille. Laita valmis haamu leivinpaperille. Kun kaikki haamut on muotoiltu, laita ne pakkaseen kovettumaan noin 45-60 minuutiksi.
 3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kaada se lopuksi kapeaan lasiin. Kapea lasi on tärkeä, jotta pystyt dippaamaan haamun suklaaseen sen koko mitalta. Ole myös tarkkana, ettei vettä mene pisaraakaan suklaaseen, jottei sen rakenne mene pilalle. Leikkaa lopuksi grillitikut puoliksi.
 4. Ota 10 kpl haamuja pakkasesta ja aseta tikku niiden pohjaan muutaman sentin syvyyteen. Dippaa haamu suklaaseen hameen reunaan asti ja ravisuta ylimääräinen suklaa pois esimerkiksi veitsellä tikkua kopautellen. Mikäli haluat, voit tässä vaiheessa vielä sirotella vähän nonparelleja haamun hameen reunaan, kun suklaa on sulaa. Huomioi, että suklaa jähmettyy pakastekylmään haamuun hyvin nopeasti. Aseta haamu lopuksi tyhjään lasiin kovettumaan. Toista tämä muilla haamuilla ja ota lopuksi pakkasesta toinen 10 kpl erä. Kun kaikki haamut ovat valmiit, laita ne jääkapiin noin 10 minuutiksi.
 5. Maalaa lopuksi haamuille kasvot pensselillä ja mustalla geelivärillä tai tummalla suklaalla. Erilaisia ilmeitä tekemällä saat haamuista veikeän näköisiä tarjottavia, jotka maistuvat varmasti myös perheen pienimmille.
   
  Vinkki: Tee eri makuisia kakkutikkareita yhdistelemällä eri täytekeksejä ja tuorejuustoja.