Laskiaispulla sinun makuusi
Laskiaisena on tapana väitellä siitä, kuuluuko laskiaispullaan hillo vai mantelimassa. Heittäydy leikkiin ja valmista itse makoisat laskiaispullat. Tee vaikka puolet hillolla, puolet mantelimassalla. Kutsu ystävät kylään ja pitäkää yhdessä hauskaa ulkoillen ja pullia maistellen. Lisäkeskustelua saadaan aikaan, kun pohditaan, mikä on se ainoa ja oikea tapa nauttia laskiaispulla.
Näitä tarvitset:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
200 g voita margariinia
16 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1 kananmuna
Pinnalle:
raesokeria, mantelilastuja tai tomusokeria
Täytteeksi:
kermavaahtoa ja hilloa tai mantelimassaa
Näin onnistut:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva, suola, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.
- Lisää jauhot vähän kerrallaan. Alusta hyvin pehmeäksi taikinaksi huoneenlämpöisen rasvan kanssa.
- Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Pyöritä tangoksi.
- Leikkaa tanko pikkupullapaloiksi. Pyörittele palat pulliksi. Kohota liinan alla 20 minuuttia.
- Voitele pullat munalla. Sirottele päälle raesokeria ja/tai mantelilastuja.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Jäähdytä.
- Leikkaa pullista hattu pois. Levitä hilloa tai leikkaa mantelimassasta pari ohutta viipaletta väliin. Pursota tai lusikoi reilusti kermaa päälle. Nosta hattu paikoilleen.
- Sirottele vielä kruunuksi tomusokeria siivilän läpi pullien päälle.