Helppo ja herkullinen makaronilaatikko pelastaa kiireisen arjen keskellä. Tällä isoäidin perinnereseptillä loihdit hetkessä suussasulavan pääruoan, joka maistuu koko perheelle.
Makaronilaatikko
- 400g tummaa makaronia
- 400g jauhelihaa tai halutessasi voit korvata jauhelihan esimerkiksi soijarouheella.
- 1 litra punaista maitoa
- 1 sipuli
- 250g juustoraastetta
- Hyppysellinen aromisuolaa
- Nokare voita
Näin onnistut
- Varaa käyttöön iso kattila, paistinpannu ja tilava vuoka. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Aloita keittämällä makaronia paketin ohjeen mukaan. Silppua samalla sipuli. Kuullota sipuli ja lisää pannulle jauheliha. Mausta oman maun mukaan. Voitele vuoka.
- Kun makaroni on kiehunut, kaada keitinvesi pois. Kaada jauhelihaseos makaronin joukkoon. Lisää maito ja sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa aromisuolaa.
- Kaada seos varovasti vuokaan. Lisää päälle juusto ja painele se lastalla muun laatikon joukkoon. Kun uuni on lämmennyt, aseta vuoka keskitasolle 45-60 minuutiksi. Kun juusto on kevyesti ruskistunut, ota valmis makaronilaatikko hetkeksi vetäytymään.
- Tarjoile sellaisenaan tai raikkaan salaatin kera.