Nokkospesto
Lapsuudesta tuttu, se pelätty ja polttava kasvi, nokkonen. Huonosta maineestaan huolimatta, nokkonen on monipuolinen ja ravintoarvoiltaan huikea hyötykasvi. Ota hanskat mukaan seuraavalle kävelylenkillesi ja kerää runsas puska nokkosenlehtiä mukaasi. Ei huolta, nokkosen lehdet eivät polta sinua kokkauksen aikana enää. Käytämme raikkaaseen nokkospeston versioomme ihanan kermaisia cashewpähkinöitä pinjansiementen sijaan ja korvaamme basilikan nokkosten lehdillä. Pienenä lisämausteena lisäämme vielä tuoretta minttua, joka sopii loistavasti nokkosen kaveriksi. Monikäyttöinen nokkospesto sopii erityisen hyvin pastan sekaan sekä kesäisin grillattujen kala- ja liharuokien kylkeen.
Näitä tarvitset
- 150 g nokkosen lehtiä
- 2 valkosipulinkynttä
- pieni kourallinen tuoretta minttua
- 100g cashewpähkinöitä
- 1,5 dl parmesaanijuustoa
- puolen sitruunan mehu
- hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria
- 1 dl neitsytoliiviöljyä
Valmistus
- Ryöppää nokkosen lehdet 30 sekunnin ajan kiehuvassa, valmiiksi suolatussa vedessä ja siivilöi neste pois.
- Kuori valkosipulikynnet ja pilko karkeaksi palaksi.
- Raasta parmesanjuusto.
- Lisää kaikki reseptissä mainitut ainekset blenderiin, paitsi oliiviöljy.
- Laita blenderi käyntiin ja kaada rauhalliseen tahtiin oliiviöljy sekaan tasaisena janana.
- Siirrä valmis nokkospesto erilliseen astiaan ja koristele cashewpähkinärouheella. Säilytä valmis nokkospesto jääkaapissa.
Annosehdotuksemme: Gnocchit nokkospeston kera