Syksy tuo tullessaan luonnon väriloiston, kirkkaan kirpeät ulkoilusäät ja ihanan maukkaat herkut. Päivien pimentyessä mukavan mausteiset omena-kanelimuffinit kruunaavat leppoisan koti-illan. Kuppi kahvia tai teetä kylkeen ja voit käpertyä viltin kanssa takkatulen ääreen nauttimaan syksyistä herkkua. Saat reseptillä peräti 12 suussa sulavaa muffinia.
Muruseos
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl fariinisokeria
- ½ tl kanelia
- ½ tl vaniljasokeria
Täyte
- 1 iso omena
Taikina
- 1 kananmuna
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ¾ dl maitoa
- ½ dl öljyä
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Näin onnistut
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Valmista muruseos sekoittamalla huoneenlämpöinen voi kuivien aineiden kanssa tasaiseksi seokseksi.
- Pilko omena täytettä varten pieniksi kuutioiksi.
- Valmista taikina vaahdottamalla kananmuna ja sokeri muutaman minuutin ajan vaahdoksi. Lisää siihen kaneli ja vaniljasokeri sekä öljy. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi siitä puolet taikinaan. Lisää maito ja loput jauhoseoksesta ja vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi omenakuutiot ja nostele ne sekaan kaapimella.
- Asettele paperivuoat muffinipellille ja jaa taikina niihin tasaisesti. Ripottele lopuksi päälle muruseos.
- Paista uunissa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.