Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Omena-kanelimuffinit

Syksyinen herkku oman puun omenoista

Omenia notkuvat puiden oksat ovat selvä merkki syksyn tulosta. Kerää talteen satokauden kulta ja leivo niistä vaikka ihanan mehevät muffinit tällä nopealla ja helpolla reseptillä.

Syksy tuo tullessaan luonnon väriloiston, kirkkaan kirpeät ulkoilusäät ja ihanan maukkaat herkut. Päivien pimentyessä mukavan mausteiset omena-kanelimuffinit kruunaavat leppoisan koti-illan. Kuppi kahvia tai teetä kylkeen ja voit käpertyä viltin kanssa takkatulen ääreen nauttimaan syksyistä herkkua. Saat reseptillä peräti 12 suussa sulavaa muffinia.

Muruseos

  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl vaniljasokeria

Täyte

  • 1 iso omena

Taikina

  • 1 kananmuna
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 ¾ dl maitoa
  • ½ dl öljyä
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Valmista muruseos sekoittamalla huoneenlämpöinen voi kuivien aineiden kanssa tasaiseksi seokseksi.

Pilko omena täytettä varten pieniksi kuutioiksi.

Valmista taikina vaahdottamalla kananmuna ja sokeri muutaman minuutin ajan vaahdoksi. Lisää siihen kaneli ja vaniljasokeri sekä öljy. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi siitä puolet taikinaan. Lisää maito ja loput jauhoseoksesta ja vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi omenakuutiot ja nostele ne sekaan kaapimella. 

 

Asettele paperivuoat muffinipellille ja jaa taikina niihin tasaisesti. Ripottele lopuksi päälle muruseos.

Paista uunissa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.