Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Punajuurihummus ja avokado-hernetahna

Punajuurihummus ja avokado-hernetahna ovat sydäntalven väripilkkuja, jotka maistuvat koko perheelle ja sopivat niin arkiaterialle kuin juhlapöytäänkin. Proteiinipitoiset tahnat ovat samaan aikaan täyteläisiä ja raikkaan kevyitä.

Terveelliset dipit sesongin juuresten kaverina

Sesongin juurekset maistuvat erityisen hyvältä, kun niiden seurana tarjoaa iloisen väristä dippiä. Kokoa hehkuvien tahnojen kaveriksi mieleisesi kasviskimara omista suosikeistasi. Tuoreen raikkaita dipattavia ovat esimerkiksi porkkana, kurkku, varsiselleri, retiisi sekä rapeat salaatinlehdet, kuten cosmopolitan-salaatti. Täyteläisyyttä tarjoiluun saat paahtamalla dipattavaksi bataattilohkoja tai juureksia uunissa. Kokeile tahnoja myös kalan ja kanan lisukkeena. 

Avokado-hernetahna (1 pieni kulhollinen) 

2 suurta avokadoa 

1 pss (noin 200 g) pakasteherneitä 

1 rkl sitruunamehua 

2 rkl öljyä 

suolaa 

tuoreita yrttejä, kuten basilikaa tai lehtipersiljaa 

Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta sileäksi tahnaksi tehosekoittimella. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä. 

Punajuurihummus (1 pieni kulhollinen) 

2 suurta tai 3 pientä punajuurta 

1 tlk (noin 250 g) kikherneitä 

1 rkl tahinia 

1 valkosipulinkynsi 

2 rkl öljyä 

suolaa 

  1. Keitä punajuuria noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Tarkkaile kypsyyttä painamalla niitä välillä esimerkiksi haarukalla. 
  2. Soseuta jäähtyneet, kuoritut punajuuret sekä kikherneet, tahini ja kevyesti kuullotettu valkosipuli sileäksi tahnaksi tehosekoittimella. 
  3. Lisää joukkoon öljy sekä suolaa maun mukaan. Koristele halutessasi paahdetuilla siemenillä.