Kakku arkeen ja juhlaan
Juustokakku on oiva herkku ympäri vuoden ja taipuu monenlaiseen tilanteeseen. Piristä arkea ja leivo kakku työpäivän päätteeksi keskellä viikkoa. Kakun kokoaminen vie alle tunnin ja se jäähtyy jääkaapissa valmiiksi kahdessa tunnissa. Juhlan tuntua saat leikittelemällä koristuksilla. Marjoilla tai tähtihedelmillä teet kakusta kädenkäänteessä juhlapöydän katseenvangitsijan ja väripilkun.
Helppo ohje mahdollistaa mauilla hulluttelun. Maustamattoman tuorejuuston voit korvata makusi mukaan esimerkiksi vadelmatuorejuustolla. Kokeile mangokuorrutteen sijasta valkosuklaata tai vaihda Digestive-keksit makeampaan Dominoon. Vain mielikuvitus on rajana!
Sitruunajuustokakku
- 1 pkt Digestive-keksejä
- 100 g rasvaa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1½ dl sokeria
- 1½ tl vaniljasokeria
- 2 sitruunaa
- 2,5 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
- 4 liivatelehteä
- 2 prk vauvan mangoseosta
Näin onnistut
- Aloita liottamalla liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään kymmenen minuuttia. Pese tällä välin sitruunat ja raasta niiden kuoret. Purista sitruunamehu pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kun mehu kiehuu, ota se pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja lisää ne kattilaan. Vatkaa voimakkaasti vispilällä kunnes seos on tasaisen juokseva. Jätä seos jäähtymään.
- Murskaa Digestive-keksit ja lisää sulatettu rasva. Sekoita. Painele seos irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle ja jätä se odottelemaan jääkaappiin.
- Sekoita tuorejuusto, sokerit ja raastettu sitruunan kuori. Kaada kunnolla jäähtynyt liivatelehtiliuos ohuena norona tuorejuustoseoksen sekaan ja sekoita hyvin. Vatkaa vaniljakastike. Sekoita tuorejuustoseos varovaisesti käännellen vaniljavaahtoon. Kun seos on tasainen, kaada se kakkupohjan päälle ja tasoittele hyvin. Anna hyytyä kaksi tuntia. Viimeistele kakku levittämällä mangoseos hyytyneen kakun pinnalle. Koristele makusi mukaan esimerkiksi marjoilla tai hedelmäpaloilla.
- Tarjoile ja hurmaa juhlavieraat!