Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Saaristolaisleipä

Herkkua joulupöytään

Uunituore saaristolaisleipä tuo joulumielen. Tällä reseptillä syntyy kaksi makoisaa leipää. Nauti itse tai anna vaikka lahjaksi.

Saaristolaisleipä, 2 kpl

  • 1 litra piimää
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl muita jauhoja, kuten sämpylä-, ruis- tai grahamjauhoja
  • 4 dl erilaisia leseitä, kuten kaura-, ruisrouhe- tai vehnäleseitä
  • 1 dl pellavansiemeniä tai kaurahiutaleita
  • 1 dl kalja- tai leipämallasta
  • 1-2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1,5 rkl ruokasoodaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1-1,5 rkl suolaa
  • lisäksi haluttaessa pähkinöitä, rusinoita tai manteleita

Kaada piimä isoon kulhoon ja lisää siirappi. Sekoita joukkoon kaikki muut aineet. Voitele hyvin kaksi leipävuokaa. Kaada seos vuokiin siten, että kohoamisvaraa jää noin 1/3 vuoasta. Paista leipiä 175-asteisessa uunissa kaksi tuntia.

Vinkki: laita uuniin vuokien päälle kasteltu leivinpaperi, niin leivät eivät kuivu ja kovetu. Ja sitten nauttimaan!