Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Taco Al Pastor

Loihdi meksikolaiset herkut osaksi juhliasi

Jaettavat annokset ovat olleet viime vuosina Suomessakin suuressa suosiossa. Kokoa Taco Al Pastor -tarpeet ruokapöytääsi ja anna vieraittesi itse koota annoksensa. Visuaalisesti kaunis ja värikäs annos saa kainommankin herkuttelijan uteliaaksi.

Värikäs kattaus juhliesi piristykseksi

Kata pöytä koreaksi etukäteen pienin annoskulhoin ja säästä arvokas aikasi vieraittesi kanssa jutusteluun. Meksikolaisissa Taco Al Pastor -annoksissa yhdistyvät tarjoilun helppous ja yhteisöllisyyden tuntu. Ruoka on rakennettu herättämään kaikki makuhermot sen yhdistellessä hienosti suolaisia, hapokkaita, rasvaisia sekä makeita raaka-aineita. Makuelämys vie sinut ja vieraasi Meksikon rantakojuille nauttimaan lämpimästä

Ananassalsa (4 henkilölle)

Puolikas tuore ananas

2 tuoretta punaista chiliä

1 punasipuli

1 ruukku korianteria

suolaa ja mustapippuria

  1. Pilko kaikki ainekset pieneksi kuutioksi ja sekoita mausteet joukkoon. Tarjoile pienestä tarjoilukulhosta suoraan pöydästä. Salsan voi tehdä edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin.

Avokadokreemi (4 henkilölle)

1 prk Crème fraichea

1 avokado

1 lime kuorineen

suolaa ja mustapippuria

  1. Murskaa avokadon liha haarukalla tasaiseksi.
  2. Sekoita joukkoon ranskankerma tahnamaiseksi koostumukseksi.
  3. Raasta limestä kuori ja purista mehut valmiin tahnan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Marinoidut punasipulit (4 henkilölle)

2 isoa punasipulia

1-2-3-liemeen:

1 osaa etikkaa (1 dl väkiviinaetikkaa)

2 osaa sokeria (2 dl sokeria)

3 osaa vettä (3 dl vettä)

  1. Kiehauta pienessä kattilassa liemen ainekset.
  2. Halkaise punasipuli ja leikkaa puolikuun muotoon punasipulit ohuiksi suikaleiksi.
  3. Kaada kuuma liemi punasipuleiden päälle kulhoon ja jätä kulho pöydälle jäähtymään 30 minuutiksi. Siivilöi ylimääräinen neste pois ja pistä marinoidut punasipulit ilmatiiviiseen astiaan jääkaappiin. Marinoidut sipulit voi tehdä edellisiltana. Tarjoile kauniit, pinkin väriset sipulit pienestä annostelukulhosta.

Härkäpaputäyte (4 henkilölle)

1 rasia härkäpapusuikaleita, esimerkiksi Beanitin lempeän sitruunan makuisena

  1. Paista härkäpapusuikaleet paketin ohjeen mukaan rapeaksi.
  2. Jos haluat mieluummin lihavaihtoehdon, leikkaa suikaleiksi naudan ulkofilettä 400 grammaa ja paista kuumalla pannulla suolan, mustapippurin ja valkosipulijauheen kera.

Tarjoiluehdotus

Kokoa pöytään valmiiksi tehdyt tacojen täytteet. Ohjeista vieraitasi kokoamaan itselleen sopivan annoksen täytteistä pienien, valmiiksi lämmitettyjen maissitortilloiden päälle. Voit esilämmittää tortillapohjat esimerkiksi uunissa folion alla 5 minuuttia 175 asteessa tai suoraan parvekkeesi grillillä samalla seurasta ja kylmästä moctail-juomasta nauttien. Vinkki: Aloittakaa tortilloiden täyttö avokadokreemin levittämisestä antamaan pohjalle kosteutta, ja sen jälkeen tyyli on vapaa.

Lisää inspiraatiota

Puuttuuko sinulta kesäjuhlistasi vielä jälkiruoka? Jos kaipaat juhliisi lisää maukkaita ideoita, kurkkaa sivuiltamme esimerkiksi herkullinen Brita-kakun resepti.

Britakakku

Raikkaan gluteeniton kesäherkku Lue lisää

Mocktail

Kesäinen ja raikas juoma kesäjuhliin Lue lisää

Sitruunainen mustikkapiirakka

Maistuva herkku ympäri vuoden Lue lisää