amusement2apartment2architecture2arrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2bike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2Group 2amusement2culture_entertainment2Shapedocument2arrow2arrow2arrow22Shapeemail2expand2external_link2favourite2filter2getting_there2green_solutions2grocery_store2grocerystoreShapehealthcare2holiday_cottage2Shapehospital2house2pin_distanceicon-unit-v2like2list2local_services2bonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolmenu2minus2mobile2parknature_activites2nature_trails2neighbourhood_story2parking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2schools2search2semi_detached2settings2shopping2local_services2gymGroup 2tube2user2
Menu

Uuniomenasose

Tee omenasta ihana syysherkku

Nyt on kotimaisten omenoiden aika parhaimmillaan. Tartu hetkeen ja pyöräytä ihana uuniomenasose herkkuhetkiä ajatellen.

Uuniomenasose, noin 1 litra

  • reilu 1 kg (noin 20 kpl) kotimaisia omenoita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 2-3 tl kanelia
  • 1-2 dl vettä
  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
  2. Huuhtele omenat ja poista niistä kodat omenaporalla
  3. Pilko omenat reiluiksi kuutioiksi ja laita ne laakeaan uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle vähän vettä.
  4. Laita vuoka uuniin noin 1,5 tunniksi, jotta omenakuutiot kuorineen pehmenevät.
  5. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hieman.
  6. Soseuta omenat tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella.
  7. Sekoita mukaan fariinisokeri ja kaneli.
  8. Uuniomenasose säilyy jääkaapissa noin viikon. Sen voi myös pakastaa, jolloin se säilyy kauemmin.

Kokeile uuniomenasosetta maustamattoman jogurtin, vaniljajäätelön, keitetyn puuron tai jogurttiin/maitoon tehdyn tuorepuuron kanssa.

Omenasta syntyy syksyn parhaimmat herkut. Se on erinomainen raaka-aine leivonnassa, ruoanlaitossa, mehuissa ja hilloissa.

Herkulliseen omenasoseeseen tarvitaan vain omenoita, fariinisokeria, kanelia ja vettä. Ihanan helppoa!

Itse tehty uuniomenasose on paras herkku, jonka kruunaa kaunis lasipurkki.