Uuniomenasose, noin 1 litra
- reilu 1 kg (noin 20 kpl) kotimaisia omenoita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 2-3 tl kanelia
- 1-2 dl vettä
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
- Huuhtele omenat ja poista niistä kodat omenaporalla
- Pilko omenat reiluiksi kuutioiksi ja laita ne laakeaan uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle vähän vettä.
- Laita vuoka uuniin noin 1,5 tunniksi, jotta omenakuutiot kuorineen pehmenevät.
- Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hieman.
- Soseuta omenat tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella.
- Sekoita mukaan fariinisokeri ja kaneli.
- Uuniomenasose säilyy jääkaapissa noin viikon. Sen voi myös pakastaa, jolloin se säilyy kauemmin.
Kokeile uuniomenasosetta maustamattoman jogurtin, vaniljajäätelön, keitetyn puuron tai jogurttiin/maitoon tehdyn tuorepuuron kanssa.