Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Uuniomenasose

Nyt on kotimaisten omenoiden aika parhaimmillaan. Tartu hetkeen ja pyöräytä ihana uuniomenasose herkkuhetkiä ajatellen.

Uuniomenasose, noin 1 litra

  • reilu 1 kg (noin 20 kpl) kotimaisia omenoita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 2-3 tl kanelia
  • 1-2 dl vettä
  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
  2. Huuhtele omenat ja poista niistä kodat omenaporalla
  3. Pilko omenat reiluiksi kuutioiksi ja laita ne laakeaan uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle vähän vettä.
  4. Laita vuoka uuniin noin 1,5 tunniksi, jotta omenakuutiot kuorineen pehmenevät.
  5. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä hieman.
  6. Soseuta omenat tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella.
  7. Sekoita mukaan fariinisokeri ja kaneli.
  8. Uuniomenasose säilyy jääkaapissa noin viikon. Sen voi myös pakastaa, jolloin se säilyy kauemmin.

Kokeile uuniomenasosetta maustamattoman jogurtin, vaniljajäätelön, keitetyn puuron tai jogurttiin/maitoon tehdyn tuorepuuron kanssa.