Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Valkosuklaa-glögijuustokakku

Oletko jo ehtinyt suunnittelemaan joulupöydän ruokalistan valmiiksi, mutta menun kruunaava jälkiruoka on vielä pohdinnassa? Kokeile tätä suussa sulavaa ja raikkaan väristä glögijuustokakkua, joka hurmaa syöjänsä samettisella pehmeydellään.

Kakun perinteinen piparkakkupohja, täyteläinen valkosuklaajuustotäyte ja keskustan kirpeä puolukkayllätys muodostavat taivaallisen makukokonaisuuden, joka saa hymyn saiturinkin huulille.

Pohja

  • 150 g piparkakkuja esim. Annas
  • 75 g voita
    Irtopohjavuoan halkaisija 24 cm.

Puolukkahyydyke

  • 200 g puolukoita
  • 1 dl hyytelösokeria
  • 0,75 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 liivatelehti

Valkosuklaa-juustotäyte

  • 500 ml vispikermaa
  • 400 g maustamatonta tai vaniljan makuista tuorejuustoa
  • 150 g valkosuklaata
  • 1 dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl vettä
  • 3 liivatelehteä

Kiille

  • 1,5 dl glögitiivistettä esim. Marli
  • 1,5 dl vettä
  • 3 kpl liivatetta

Näin onnistut


Aloita kakun tekeminen valmistamalla puolukkahyydyke mieluusti jo edellisenä päivänä. Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen. Soseuta puolukat pyreeksi sauvasekoittimella ja kuumenna ne kattilassa kiehuvaksi. Lisää sekaan hyytelösokeri, tomusokeri ja vaniljasokeri sekä liivate, josta olet puristanut pois ylimääräisen nesteen. Kaada seos noin 18cm halkaisijan astiaan, jonka olet vuorannut kelmulla. Siirrä astia pakkaseen.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Murskaa piparit muovipussissa hienoksi muruksi, sulata voi ja sekoita aineet keskenään. Painele muruseos 24 cm irtopohjavuokaan tasaisesti ja paista pohjaa uunissa noin 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Valmista valkosuklaa-juustotäyte sulattamalla ensiksi valkosuklaa vesihauteessa. Säästä muutama pala suklaata koristeita varten. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota vispikerma kovaksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto vaahdon sekaan. Lisää myös sokeri, vaniljasokeri sekä lopuksi sula valkosuklaa samalla voimakkaasti vatkaten. Kuumenna 2 rkl vettä ja lisää kuivaksi puristetut liivatteet sekaan. Lisää liivate vaahtoon voimakkaasti samalla vatkaten.

Täytä kakku kaatamalla puolet täytteestä piparipohjan päälle tasaisesti. Ota pakkasesta jäätynyt puolukkahyydykelevy ja aseta se vaahdon päälle. Kaada lopuksi päälle loput valkosuklaa-juustotäytteestä. Yritä saada pinta mahdollisimman tasaiseksi. Anna hyytyä vähintään 4h, mieluusti yön yli.

Valmista lopuksi kakkuun kaunis glögikiille. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Keitä kattilassa glögitiiviste ja vesi kuumaksi. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja lisää ne glögiseokseen. Anna seoksen jäähtyä reilusti ennen, kuin kaadat sen juustokakun päälle. Kiille hyytyy yön yli kauniiksi kiiltäväksi pinnaksi.

Koristele kakku sulattamalla muutama pala valkosuklaata pakastepussin yhdessä kulmassa lämpimässä vedessä. Tekemällä pussin toiseen umpinaiseen kulmaan solmun saat pakastepussista helposti suppilon mallisen. Poista rengas kakusta irrottamalla kakun reuna renkaasta ensiksi veitsen avulla. Leikkaa pussin kärkeen pieni reikä ja pursota valkosuklaanauhaa kakun reunaan vauhdikkain edestakaisin liikkein. Lisää lopuksi haluamiasi koristeita kuten ananaskirsikoita, anistähtiä, nonparelleja ja sokerilumihiutaleita.

Vinkki
Mikäli haluat helpottaa reseptiä, voit jättää puolukkahyydykkeen tekemättä kokonaan tai tarjota sitä kastikkeena kakun kera.