Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Bonava käynnistää Pohjois-Pasilan Postipuiston alueen asukaspihojen suunnittelukilpailun yhdessä Habitaren kanssa

15.3.2018, 09.03

Bonava Suomi Oy julkistaa yhdessä Habitaren kanssa suunnittelukilpailun ja kutsuu arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen opiskelijat etsimään tuoreita ideoita kerrostalokortteleiden asukaspihojen yhteisöllisyyden vahvistamiseen ja kohtaamistilojen toteuttamiseen.

Bonava toteuttaa Pohjois-Pasilan Postipuiston kainaloon nouseviin uusiin kerrostalokortteleihin yhtenäiset asukaspihat. Suunnittelukilpailun avulla Bonava toivoo löytävänsä tuoreita ideoita yhdessä tekemiseen ja toimimiseen ja haluaa sitä kautta vaikuttaa asumisviihtyvyyteen ja -miellekyyteen. Kaupungistuminen on yksi tämän päivän isoimpia haasteita niin asukasmäärien kasvuvauhdin kuin asumiseen liittyvien ratkaisujen näkökulmasta. Ennustetaan, että vuoteen 2050 mennessä 70 % maailman väestöistä asuu kaupungeissa. Kaupunkien asukasmäärän kasvaessa myös asukkaiden asuinympäristöään koskevat toiveet monipuolistuvat.

”Voidaksemme edistää kestäviä ja viihtyisiä asuinympäristöjä tulee meidän ensin ymmärtää, mikä tuo ihmiset yhteen ja millainen ympäristö asukkaita viehättää. Bonava on jo aiemmin tutkinut asumisen viihtyisyyttä ja tutkimuksiemme mukaan vesi- ja viheralueiden ympäristöt sekä turvallinen asuinympäristö lisäävät viihtyisyyttä. Asuinalueilta toivotaan kuitenkin myös puitteita kohtaamisille ja hyvälle yhdessäololle. Olemme todella innoissamme tästä yhteistyöstä Habitaren kanssa ja toivomme näkevämme paljon erilaisia kilpailuehdotuksia - villejäkin”, sanoo Heikki Ruski, hankekehityspäällikkö, Bonava Suomi Oy.

Suunnittelutehtävä 

Suunnittelutehtävä sijoittuu Helsinkiin Pohjois-Pasilan Postipuistoon, jonne Bonava rakennuttaa aluksi 300 asunnon urbaanin korttelikokonaisuuden. Keskuspuiston kainaloon sijoittuvan monipuolisen kotikorttelin asuntotarjonta tulee tarjoamaan erilaisia vaihtoehtoja monille, erityisesti alueelle tavoitellaan lapsiperheitä.

Suunnittelutehtävänä on löytää ratkaisu asukkaiden kohtaamispaikaksi hyödyntäen palapelimaista elementtiä, joka olisi taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen ja rakenteellisesti kestävä mutta monistettava. Elementti voi koostua erilaisista osista, jotka muodostavat yhtenäisen ja kauniin kokonaisuuden, mutta sen osien tulee toimia myös itsenäisinä objekteina tai muina aiheina. Asukaspihan rakentuessa vaiheittain elementti elää ja muovautuu tarvittaessa.

Voittajan valitsee kansainvälinen tuomaristo 

Suunnittelukilpailun kansainvälisellä tuomaristolla on laaja-alainen osaaminen ja tuomaristo koostuu muotoilun ja arkkitehtuurin ammattilaisista. Kilpailun päätuomariksi on kutsuttu maisemasuunnitteluun ja sisutusarkkitehtuuriin erikoistunut Inside Outside suunnittelutoimiston (www.insideoutside.nl) pääsuunnittelija Petra Blaisse. Kilpailutöiden viimeinen jättöpäivä on 30.4.2018. Lue lisää tuomaristosta ja suunnittelukilpailusta.

Pohjois-Pasilan uudistus käynnistyy Postipuistosta

Keskuspuiston kyljessä sijaitseva Pohjois-Pasila uudistuu lähivuosina merkittävästi ja uudesta asuinalueesta muodostuu valmistuessaan noin 6000 asukkaan kaupunginosa Helsingin keskustan läheisyyteen. Pohjoisosaan entisen Maaliikennekeskuksen alueelle rakennetaan viihtyisä asuntoalue, jossa on suuria vehreitä korttelipihoja ja hyvät yhteydet Keskuspuistoon.

Bonavan kotikorttelit sijoittuvat uuden alueen lounaiskulmaan Keskuspuiston viereen. Lännessä korttelit rajautuvat Keskuspuistoon ja etelässä uuteen Postiljooninkatuun. Bonavan ensimmäiseen kotikortteliin on tulossa sekä vapaarahoitteisia omistus- ja vuokra-asuntoja että hitas-tuotantoa. 

Asuntorakentamisen on suunniteltu alkavan vuoden 2019 syksyllä.

Lue lisää Bonavasta ja asuntotarjonnastamme 

Lisätietoja:

Heikki Ruski, hankekehityspäällikkö, Bonava Suomi Oy, puhelin 010 400 2047

Joanna Linnermo-Kumpuoja, viestintäpäällikkö, Bonava Suomi Oy, puhelin 010 400 2778 tai viestinta@bonava.fi 

Johanna Suni, tiedottaja, Habitare, puhelin +358 40 515 4216 tai johanna.suni@messukeskus.com