Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Bonavan ja Habitaren asukaspihojen suunnittelukilpailun neljä finalistia on valittu

15.5.2018, 08.02

Arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen opiskelijoille suunnattu Bonavan asukaspihojen suunnittelukilpailuun on valittu neljä finalistia. Finalistit kisaavat nyt kilpailun 5 000 euron pääpalkinnosta. Työt esitellään 12.9.2018 Habitaressa ja voittajan julkistaa kilpailun päätuomari Petra Blaisse.

Suunnittelukilpailun tehtävänä oli löytää ratkaisu asukkaiden kohtaamispaikaksi hyödyntäen palapelimaista elementtiä, joka olisi taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen sekä rakenteellisesti kestävä mutta samalla myös monistettavissa. Tehtävä sijoittuu Helsinkiin Pohjois-Pasilan Postipuistoon, jonne Bonava rakennuttaa 300 asunnon urbaanin korttelikokonaisuuden.

On hienoa nähdä, miten kaikissa finalistien ehdotuksissa on vahva oma idea, joka kestää aikaa ja antaa mahdollisuuden jatkokehittelyyn. Näen jokaisessa työssä potentiaalia kiinnostavan pihapalapelin toteuttamiseen”, sanoo Heikki Ruski, hankekehityspäällikkö, Bonava Suomi Oy.

Valitsimme kalustemaisia sekä tilallisia ehdotuksia. Kaikkia yhdistää monimuotoisuus, joka perustuu yksinkertaiseen elementtiin”, sanoo kilpailun ensimmäisen vaiheen tuomaristossa työskennellyt professori Pentti Kareoja Aalto-yliopistosta.  

Kilpailun ensimmäisen vaiheen tuomaristo valitsi toiseen vaiheeseen päässeet finalistit, joiden suunnittelutyöt esitellään yleisölle Habitaressa syyskuussa 2018.

Ensimmäisen vaiheen tuomaristoon kuuluivat tuomariston puheenjohtaja, dekaani Anna Valtonen (Aalto-yliopisto); teollinen muotoilija, professori Ville Kokkonen (Aalto-yliopisto); luova johtaja Laura Sarvilinna (Habitare); arkkitehti, professori Pentti Kareoja (Aalto-yliopisto); sisustusarkkitehti, yliopistonlehtori Martin Relander (Aalto-yliopisto); arkkitehti Salla Oikkonen (JKMM Arkkitehdit Oy) ja hankekehityspäällikkö, arkkitehti Heikki Ruski (Bonava Suomi Oy).

Voittajan ja mahdollisen kunniamaininnan saajan valitsee päätuomari Inside Outside suunnittelutoimiston pääsuunnittelija ja perustaja Petra Blaisse. Habitare-suunnittelukilpailun voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5 000 euron stipendin.

Habitare-suunnittelukilpailun finalistit vuonna 2018:

DIGIT | Atso Kurri ja Ulla Pönni, XAMK - Kakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Digit aktivoi asukkaita luomaan yhteisöllisen piha-alueen muunneltavien moduulien avulla ja mahdollistaa kaupunkipuutarhan. Kasvien viljely aktivoi asukkaita digitalisoituvan arjen keskellä.

NELIÖJUURI | Heikki Savirinne, Oulun yliopisto

Neliöjuuri on elementti, jota monistamalla, jatkamalla ja liittämällä yhteen voi luoda veistoksellisia ja toiminnallisia rakenteita. Rakenteet rajaavat piha-aluetta pienempiin vyöhykkeisiin ja luovat tiloja.

ORGANIZED CHAOS | Ariane Relander, Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Organized Chaos asettuu tilainstallaation ja veistoksen välimaastoon. Mosaiikkimainen työ rakentuu toistuvista värikkäistä puuelementeistä tarjoten istuskelupaikkoja ja suojaa yhteisölliseen oleskeluun.

SPOTTI | Janne Pärssinen ja Tony Yau, Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Spotti saa ideansa retkestä kallioille. Modulaarisista elementeistä koostuva kaluste luo edellytykset erilaisille kokemuksille. Spotissa voi istua, makoilla, temppuilla ja se tarjoaa myös näkösuojan.

Kuvat finalisteista: http://bit.ly/Habitarefinalistit 

Pohjois-Pasilan uudistus käynnistyy Postipuistosta

Bonava toteuttaa Pohjois-Pasilan Postipuistoon uusiin, Bonavan kerrostalokortteleihin yhtenäiset asukaspihat. Postipuiston asuntotarjonta tulee tarjoamaan erilaisia vaihtoehtoja monille ja erityisesti alue tulee varmasti kiinnostamaan lapsiperheitä.Keskuspuiston kyljessä sijaitseva Pohjois-Pasila uudistuu lähivuosina merkittävästi ja uudesta asuinalueesta muodostuu valmistuessaan noin 6000 asukkaan kaupunginosa Helsingin keskustan läheisyyteen. Pohjoisosaan entisen Maaliikennekeskuksen alueelle rakennetaan viihtyisä asuntoalue, jossa on suuria vehreitä korttelipihoja ja hyvät yhteydet Keskuspuistoon.

Lisätietoja:

Heikki Ruski, hankekehityspäällikkö, Bonava Suomi Oy, puhelin 010 400 2047

Joanna Linnermo-Kumpuoja, viestintäpäällikkö, Bonava Suomi Oy, puhelin 010 400 2778 tai viestinta@bonava.fi

Johanna Suni, tiedottaja, Habitare, puhelin 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com