Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Bonava toteuttaa Taalerille 76 asuntoa Turun Kirstinpuistoon

20.6.2022, 08.30

Bonava ja Taaleri Asuntorahasto VIII Ky ovat sopineet 76 asunnon kaupasta Turussa. Rakennustyöt Kirstinpuistossa ovat alkaneet ja uudet kodit valmistuvat syksyllä 2023. Kirstinpuistoon on tähän mennessä valmistunut jo 150 uutta Bonava-kotia ja rakenteilla on tällä hetkellä kolme asuinkerrostaloa. Kaikkiaan Bonavan suunnittelee alueelle lähes 1 400 kodin rakentamista.

”Olemme erittäin iloisia yhteistyön jatkumisesta Taalerin kanssa, nyt Turussa. Kirstinpuisto on Bonavan suurin aluekehityshanke Suomessa. Haluamme luoda onnellisia naapurustoja entistä useammille. Tämä A-energialuokan asuinkerrostalo on jo Bonavan kuudes hanke Kirstinpuistossa. Kaikkiaan suunnitelmissamme on lähes 1 400 uudisasuntoa alueelle”, kertoo Bonava Suomen sijoittajamyynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Liisa Bäckström.

Olemme erittäin tyytyväisiä Taaleri Asuntorahasto VIII:n sijoitustoiminnan käynnistymisestä ja yhteistyön jatkumisesta Bonavan kanssa. Taaleri Asuntorahasto VIII on EU:n kestävän rahoituksen tiedonantoasetuksen 8. artiklan mukainen kiinteistöpääomarahasto, ja Kirstinpuisto, jonka suunnittelussa on erityisesti painotettu kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja ja laadukkaita viheralueita, on erinomainen sijoituskohde rahastollemme. Lisäksi kohde täydentää asuntotarjontaamme Turussa”, sanoo rahaston salkunhoitaja ja Taaleri Kiinteistöjen sijoitusjohtaja Jan Hellman.

Kehittyvä Kirstinpuisto

Kirstinpuisto on Turun keskustan Linnakaupunkiin sijoittuva uusi moderni asuinalue, johon suunnitellaan noin 4 500 asukkaan keskustamaista, toiminnoiltaan monipuolista ja viihtyisää naapurustoa. Kirstinpuiston vahvuuksia keskeisen sijainnin lisäksi ovat urbaani vehreys, hyvät kulkuyhteydet sekä monipuoliset lähipalvelut. Naapurustossa on myös useita päiväkoteja sekä kouluja.

Alueen suunnittelussa painotetaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja sekä laadukkaita julkisia tiloja ja viheralueita. Naapuruston erikoisuuksiin kuuluu hulevesien, kuten sadevesien, hyödyntäminen korttelipihoille ja puistoihin rakennettavina vesiaiheina. Kirstinpuisto on mukana kansainvälisessä iWater-hankkeessa, jonka tavoitteena on löytää uusia keinoja hulevesien hallintaan viherkertoimien avulla ja näin parantaa kaupunkien edellytyksiä sopeutua ilmastonmuutokseen.

Bonavan Kirstinpuiston kotikorttelin ja samalla koko alueen ensimmäisen asuinrakennuksen peruskivi muurattiin syksyllä 2020. Kaksi ensimmäistä kerrostaloa, 150 uutta kotia, valmistuivat loppuvuonna 2021 ja ensimmäiset asukkaat muuttivat uusiin koteihinsa joulun alla. Kaikkiaan Bonava rakennuttaa Kirstinpuistoon lähes 1 400 uudisasuntoa.

Lue lisää Bonavasta yhtiönä.

Lisätietoja:

Bonava Suomi Oy, Liisa Bäckström, johtaja, sijoittajamyynti ja liiketoiminnan kehitys, p. 050 516 8312 tai Leena Majamäki, viestintäpäällikkö p. 040 585 1585, viestinta@bonava.fi