Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Bonava rakentaa Taalerille 313 asuntoa pääkaupunkiseudulle – kaupan arvo on noin 85 miljoonaa euroa

20.9.2022, 08.32

Bonava ja Taaleri ovat sopineet noin 85 miljoonan euron kiinteistökaupasta, joka koostuu kolmesta eri asuinkerrostalohankkeesta pääkaupunkiseudulla. Bonava rakentaa Taaleri Asuntorahasto VIII:lle 220 kotia Helsingin Vuosaaren Aurinkolahteen ja 93 kotia Kirkkonummen Masalaan. Kohteet ovat energiatehokkaita A-energialuokan rakennuksia, joissa on hyödynnetty kasvihuonekaasupäästöjä pienentäviä ratkaisuja.   

Vuosaaren Aurinkolahteen Helsingissa nousee kaksi uutta asuinkerrostaloa, joista toiseen tulee 166 ja toiseen 54 kotia. Rakennustyöt käynnistyvät joulukuussa 2022. Valmistuessaan vuoden 2025 alkupuolella ne viimeistelevät Bonavan Sitadellin kotikorttelin, jossa kaikkineen on tällöin 550 asuntoa.

Kirkkonummen Masalassa on lähtenyt rakenteille kahden asuinkerrostalon naapurusto, johon valmistuu 93 kotia. Hyvien liikenneyhteyksien ja monipuolisten palveluiden äärellä sijaitsevan Asunto Oy Tinantie 2:n uudet kodit ovat muuttovalmiita vuoden 2023 lopulla.

Kaikkiin kohteisiin valmistuu myös liiketiloja. Masalan Tinantielle tulee kolme liiketilaa ja Vuosaaren Sitadelleihin viisi.

A-energialuokan hankkeita   

Kohteet ovat energiatehokkaita A-energialuokan rakennuksia, joissa on hyödynnetty kasvihuonekaasupäästöjä pienentäviä ratkaisuja.  Masalassa ympäristöystävällinen maalämpö pitää rakennuksen lämmityksestä aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt alhaisina. Lisäksi Masalassa vähennetään rakennusmateriaaleista syntyviä päästöjä vähähiilisen betonin avulla, jota käytetään rakennusten ontelolaatoissa ja kantavissa väliseinissä. Sekä Masalassa että Vuosaaren Sitadelleissa kiinteistösähköä tuotetaan katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla. Rakennustyömailla panostetaan jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen sekä ympäristölle kohdistuvan rasituksen pienentämiseen.

”Tämä meille erittäin merkittävä kauppa jatkaa erinomaista yhteistyötämme Taalerin kanssa. On hienoa, että energiatehokkuus ja ilmastonmuutoksen hillintä ovat Taalerin agendalla. Bonava on sitoutunut puolittamaan arvoketjunsa päästöt vuoden 2018 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteemme on parantaa energiatehokkuutta ja edistää vähähiilisten ratkaisujen käyttöönottoa. Nyt toteutettavilla ratkaisuilla otamme jälleen konkreettisia askelia kohti tätä tavoitetta”, sanoo Bonava Suomen sijoittajamyynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Liisa Bäckström.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Taaleri Asuntorahasto VIII:n merkittävän kokoisesta investoinnista pääkaupunkiseudulle. Lisäksi olemme erityisen tyytyväisiä siihen, että erinomaisten sijaintien lisäksi kohteissa on painotettu myös kestävän kehityksen mukaisia toimia, kuten energiatehokkuutta sekä vähähiilisiä ja kasvihuonekaasupäästöjä pienentäviä ratkaisuja. Kolmen kohteen kauppa jatkaa erinomaista yhteistyötämme Bonavan kanssa, jossa molemmat osapuolet ovat sitoutuneet kestävään kehitykseen tähtääviin ratkaisuihin sekä Net Zero Asset Managers -aloitteen tähtääviin tavoitteisiin”, sanoo rahaston salkunhoitaja ja Taaleri Kiinteistöjen sijoitusjohtaja Jan Hellman.

Lue lisää Bonavasta yhtiönä.

Lisätietoja:

Bonava Suomi Oy, Liisa Bäckström, johtaja, sijoittajamyynti ja liiketoiminnan kehitys, p. 050 516 8312 tai Leena Majamäki, viestintäpäällikkö p. 040 585 1585, viestinta@bonava.fi

Taaleri Kiinteistöt, Jan Hellman, sijoitusjohtaja, p. 044 544 4445, jan.hellman@taaleri.com