Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Postipuisto

Myytävät asunnot Helsinki Pasila Postipuisto

Naapurusto

 • Naapuruston tarina

  Nykyisen Pasilan alueella sijaitsi aikoinaan Fredriksberg-niminen tila. Kun tilan alueelle perustettiin rautatieasema, se sai alkujaan myös nimen Fredriksberg. Naapurissa oli Bölen tila, joka oli jo vuonna 1650 lahjoitettu Helsingin kaupungille maistraatin palkkatilaksi. Nimi Böle tarkoittaa uudistilaa ja on nykyisinkin Pasilan ruotsinkielinen nimi. Alueen suomenkielinen nimi juontuu Fredriksbergin tilan pitkäaikaisen vuokraajan Carl Pasilan nimestä. Hän ylläpiti alueella myös kauppaa.

 • Virkistäydy Keskuspuiston luonnossa

  Bonavan kotikorttelit Postipuistossa avautuvat Keskuspuistoon, joka tarjoaa asukkaille huikean määrän mahdollisuuksia ulkoiluun. Keskuspuisto alkaa etelässä keskeltä kaupunkia Töölönlahdelta ja päättyy Haltialaan ja Vantaanjoelle Helsingin pohjoisrajalle. Tuhannen hehtaarin laajuinen puistoalue on kymmenen kilometriä pitkä tarjoten ulkoilureittejä reilun sadan kilometrin edestä. Sekä Postinkantajan että Lähetin kotikorttelissa panostetaan turvallisiin pyöräsäilytystiloihin.

 • Pasilassa on kätevät kulkuyhteydet

  Pasila on Suomen saavutettavin asuinpaikka, josta on loistavat yhteydet niin Helsingin keskustaan kuin kaikkialle Suomeen. Postipuistosta on Pasilan asemalle vain pari kilometriä, Käpylän ja Ilmalan asemille noin kilometri. Lisäksi alueella on varaus myös raitiotielle. Bussit kulkevat uusien Bonava-kotien läheltä Postiljooninkatua ja Metsäläntietä pitkin ja kevyenliikenteen reitit tarjoavat Keskuspuistossa upean mahdollisuuden hyötyliikuntaan. Myös Baanan pyöräilyverkko laajenee Postipuistoon.

 • Kylätalo asukkaiden yhteiseksi iloksi

  Pasilan Postipuiston ytimeen rakennetaan viihtyisä, yhteisöllisyyttä huokuva keskustakorttelin sydän eli Postivarikko-kylätalo, jossa asukkaille on tarjolla esimerkiksi liikuntapalveluita, etätyöpaikkoja sekä nikkarointi- ja kerhotilaa. Postipuistoon tulee aikanaan myös alakoulu, kaksi päiväkotia sekä kivijaloista löytyviä liikkeitä ja palveluita. Jo nyt alueella palvelee Alepa.

Tutustu Postipuiston naapurustoon