Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Koti kehittyvän Postipuiston sydämessä

Helsingin Pasilassa sijaitsevan Lähetti 1:n uudet asukkaat, Iiris Maijo ja Nico Falenius vaikuttavat tyytyväisiltä – ja syytä onkin. Odotettu muutto nuoren pariskunnan ensimmäiseen omistusasuntoon Pohjois-Pasilaan, uudelle Postipuiston alueelle konkretisoitui kesäkuussa 2023, innostuneen odotuksen jälkeen.

Tilaa, tunnelmaa ja toimiva sijainti

Avara ja valoisa, 85-neliöinen kolmio keskellä kasvavaa Postipuiston asuinaluetta sijaitsee Pohjois-Pasilassa, heti vehreän keskuspuiston kainalossa. Maaliikennekeskus rekkaparkkeineen ja 70-luvun toimistorakennuksineen on vaihtunut moderniksi asuinalueeksi, jossa luonnonläheisyys ja yhteisöllisyys kohtaavat hyvät liikenneyhteydet ja kehittyvät palvelut.

Alueen sijainnilla oli suuri merkitys Iiriksen ja Nicon ostopäätöksessä. Keskeisimmiksi kriteereiksi asunnon etsimisessä nousi nopea yhteys keskustaan ja Nicon työpaikalle Pasilaan, mutta tärkeää oli myös löytää koti läheltä ratsastusta harrastavan Iiriksen hevostallia sekä kummankin perhettä.

”Piirsimme kartalle ympyrän, jonka sisältä löytyi elämämme kannalta kaikki keskeiset sijainnit, kuten työt ja harrastuspaikat. Sattumalta silmiimme osui ilmoitus uudesta, Pohjois-Pasilaan rakennettavasta asuinalueesta”, Nico kertoo.

Keskuspuiston läheisyys muodostui pisteeksi iin päälle, sillä kumpikin uusista asukkaista on lähes koko elämänsä asunut lähellä luontoa. Iiris ja Nico kaipasivat asunnolta myös tilaa ja toimivuutta, jotta esimerkiksi molempien työpöydille ja vuodesohvalle löytyi asunnosta omat paikkansa.

”Asuntoa etsiessä oli yllättävän haastavaa löytää kolmio, jossa toinen makuuhuone olisi tarpeeksi iso kahdelle työpöydälle. Vanhassa kodissa töitä tuli välillä tehtyä epäergonomisesti sohvalta tai sängystä käsin paremman työpisteen puutteessa”, Iiris sanoo.

Asunnon toimiva pohja avarine keittiöineen, isoine parvekkeineen ja erillisine työhuoneineen tuntui menevän yhteen parin toivelistan kanssa. Suurista, lattiasta kattoon yltävistä ikkunoista valo heijastuu kauniisti olohuoneeseen, tuoden luonnonvaloa myös yhteisiin kokkailutuokioihin saarekkeella rajatussa keittiötilassa.

Uudiskohteen huolettomuutta ja kauniita yksityiskohtia

Uudiskohteiden viehätys syntyy vaivattomuuden, helppouden ja asunnon muokattavuuden summapelistä. Iiristä ja Nicoa viehättivät Postipuiston asunnossa erityisesti mahdollisuus vaikuttaa pintamateriaaleihin. Pari ilahtui huomatessaan, että Bonavan asunnoissa pintamateriaalivaihtoehtoja oli tarjolla runsaasti. Lisäksi esivalittujen materiaalien laadukkuus edisti lopullisen ostopäätöksen tekemistä. Puustellin keittiö erikseen hankittuine saarekkeineen on ollut Iiriksen mukaan nappivalinta, minkä lisäksi kylpyhuoneen kaunis laatoitus tunnelmallisine valaistuksineen ja sadevesisuihkuineen tuo tilaan ripauksen spa-tunnelmaa.

Bonava_asiakaskokemus_Postipuisto_Iiris_Maijo_ja_Nico_Falenius_1200x800.jpg

”Ehdottomasti yksi suosikkiyksityiskohtiani koko asunnossa on koko huoneenlevyiset verholistat, joiden avulla verhot saa makuuhuoneeseen kahdelle seinälle hotellihuonetyyliin. Lisäksi meihin teki vaikutuksen muun muassa keittiöön, kaapiston yläpuolelle asennetut spottivalot, jotka luovat asuntoon epäsuoraa tunnelmavaloa korostaen kaunista keittiötä”, Iiris sanoo.

Uuden kohteen ostamiseen liittyy aina myös jännitystä, sillä kaupanteon ja muuton välissä kuluu usein aikaa. Kun Iiris ja Nico pääsivät rakennusvaiheen jälkeen käymään ensimmäistä kertaa tulevassa kodissaan, Iiris kertoi jännittäneensä käyntiä ja pohtineensa, jos pitkään haaveissa ollut ja odotettu asunto ei jostain syystä tuntuisikaan kodilta. Huoli osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä ensivisiitillä asunto osoittautui vielä mieleisemmäksi, kuin pari oli uskaltanut edes toivoa.

Yhteisöllisyydessä tyyli on vapaa

Postipuiston kylämäisessä naapurustossa on panostettu erityisen paljon yhteisöllisyyteen. Alueen asukkaiden kohtaamispaikkana toimii usean taloyhtiön yhteinen korttelitalo, Postivarikko. Tilassa toimii muun muassa asukkaiden yhteinen verstas, kuntosali sekä etätyöhön ja erilaisten tapahtumien järjestämiseen muovautuvia yhteistiloja. Myös kahvilatoiminta on korttelitalolla pian käynnistymässä, Iiris ja Nico tietävät kertoa.

Iiriksen ja Nicon taloyhtiön yhteistilat toimivat kodin käytännöllisinä jatkeina. Lähetti 1:n kivijalasta löytyy suuri kerhotila keittiöineen, jota Iiris on jo alustavasti kaavaillut tulevien valmistujaistensa pitopaikaksi. Kahdeksankerroksisen talon ylimmästä kerroksesta löytyy asukkaiden yhteinen kattosauna, josta avautuvat näkymät vehreään keskuspuistoon ja asuinalueen kattojen ylle.

”Katolla sijaitsevat saunatilat onkin jo tullut testattua yhdessä kavereiden kanssa. Oli mukava ilta!”, Nico kertoo.

Bonava_asiakaskokemus_Postipuisto_Iiris_Maijo_ja_Nico_Falenius.jpg

 

Pari antaa arvoa myös harkituille yksityiskohdille pihalla, kuten kesällä istutetuille marjapensaille, hedelmäpuille ja istutuslaatikoille. Ehkäpä jo ensi kesänä ne houkuttelevat lapsiperheiden lisäksi varttuneempaakin väkeä puuhastelemaan ja viettämään aikaa yhdessä.

Bonavan palvelu kerää kiitosta

Koko rakennusvaiheen ajan Iiriksen ja Nicon ensisijaisena kontaktina on toiminut kohteen rakennusmestari, joka on auttanut paria niin pienissä kuin suurissa kysymyksissä.

”Rakennusmestari on kulkenut kanssamme tiivisti koko matkan aina rakennusvaiheesta tähän hetkeen saakka. Kohteiden laadukkuus tuntui olevan rakennusmestarillemme kunnia-asia. Oli luottamusta herättävää kuulla rakennusmestarin sanovan, että talot ovat valmiit vasta siinä vaiheessa, kun hän olisi itse valmis muuttamaan asuntoihin”, Iiris kiittelee.

”Rakennusmestari on koko tämän ajan ollut vain puhelinsoiton päässä valmiina auttamaan. Meidän ei ole kertaakaan tarvinnut lähteä metsästämään apua lomakkeiden tai asiakaspalvelun kautta, vaan meillä on koko ajan ollut suora yhteys oikeisiin henkilöihin Bonavalla”, Iiris jatkaa.

Bonava_asiakaskokemus_Postipuisto_Iiris_Maijo_ja_Nico_Falenius_piha_1200x800.jpg

Pari kiittelee Bonavaa myös palvelualttiudesta sekä palvelun joustavuudesta, joka näkyi muun muassa hyvin toimivasta sähköisestä palvelukanavasta, jonka avulla asukkaiden oli helppo merkitä asunnosta ylös rakennuttajan huomiota tai korjaamista vaativat asiat. Lisäksi pari kokee saaneensa Bonavalta apua ja tukea myös muuton jälkeisenä aikana heränneisiin kysymyksiin.