Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kestävä elämäntapa

Kestävän kehityksen mukainen elämäntyyli lisää tutkitusti naapuruston onnellisuutta, ja on hyväksi sekä asukkaalle että koko yhteisölle. Uudet Bonava-kodit rakennetaan energiaa ja luonnonvaroja säästäen sekä suosien ratkaisuja, jotka kannustavat ympäristöystävällisiin valintoihin. Näin edesautamme sitä, että Bonava-kodeissa ja naapurustoissa on myös helppo noudattaa kestävää elämäntapaa.

Kestävää arkea ja yhteisöllisyyttä 

Voimme vaikuttaa kestävään kehitykseen monin tavoin – myös pienin arkisin keinoin. Kestävien valintojen tekeminen on helpompaa silloin, kun elinympäristö tarjoaa siihen valmiit puitteet. Siksi panostamme uusissa Bonava-kodeissa ja naapurustoissa kierrätysmahdollisuuksiin, kannustamme jakamistalouteen ja yhteiskäyttöisyyteen sekä autamme asukkaita tekemään valintoja, jotka vaikuttavat ympäristöömme positiivisesti.  

Bonava_Kestava_elamantapa_viherhuone_1200x640.jpg

Yhteistilat tukevat yhteisöllisyyttä ja rikastuttavat asukkaiden elämää. Monesta naapurustostamme löytyvät yhteiset tilat esimerkiksi vieraiden majoitukseen, etätyöskentelylle, kuntoilulle tai rennolle oleskelulle. Talosauna vilvoittelutiloineen tai kerhohuoneineen kokoaa naapurit virkistävään lenkkisaunaan ja piha istutuksineen, lasten leikkialueineen, grillipaikkoineen tai kuntoilualueineen luo mukavan ympäristön yhteiselle ajanvietolle.  

Jakamistalous haastaa perinteisen käsityksen tavaroiden omistamisesta 

Jakamistalous on yksi kestävän elämäntavan ilmentymä, jossa tavaroita lainataan omistamisen sijaan. Jakamistalous tähtää luonnonvarojen säästämiseen ja resurssien tehokkaampaan hyödyntämiseen. Tähän päästään suosimalla tavaroiden vuokraamista, lainaamista, vaihtamista tai lahjoittamista omistamisen sijaan. Näin yhä useampi ihminen pääsee iloitsemaan ja hyötymään monipuolisesti eri tavaroiden käytöstä. Monet asukkaistamme ovat ideoineet yhteistä tekemistä, tapahtumia tai kerhoja, joiden myötä esimerkiksi harrastusvälineiden tai työkalujen laina- ja vaihtorinkejä syntyy luontevasti. Joissakin Bonavan naapurustoissa on myös mahdollista taittaa satunnaiset ajomatkat yhteiskäyttöautolla tai nauttia vesiurheilusta yhteisellä SUP-laudalla. 

Ekologisesti kestäviä valintoja  

Kestävään elämäntapaan lukeutuvat myös ekologisesti kestävät valinnat lautasella, ruokahävikin välttäminen ja jätteen kierrättäminen. Monissa naapurustoissamme istutuslaatikot toimivat niin pihan kaunistajana kuin kesäkeittiön herkullisten antimien tarjoajana. Ja mikä sen antoisampaa kuin jakaa parhaat viljelyvinkit ja maukkaimmat reseptit naapurien kanssa kasvien hoitamisen lomassa. Bonavan naapurustoista löytyvät omat jäteastiat paperille, kartongille, muoville, metallille, lasille, biojätteelle sekä sekajätteelle.   

Bonava_Kestava_elamantapa_1200x640.jpg

Bonava-kodit sijaitsevat toimivien palveluiden ja sujuvien julkisten liikenneyhteyksien äärellä, mikä vähentää yksityisautoilun tarvetta. Tuemme päästötöntä liikkumista suunnittelemalla pyöränsäilytystiloista käytännöllisiä ja turvallisia sekä tarjoamalla mahdollisuuksien mukaan myös erilliset tilat polkupyörien huoltoon ja pesuun. Lisäksi useimmilla uudiskohteidemme autopaikoilla on valmius sähköauton latauslaitteen asentamiselle.   

Kehitämme naapurustoja, jotka helpottavat ihmisten päivittäistä arkea, tekevät asumisesta entistä mukavampaa ja kannustavat kestävään elämäntapaan – naapurustoja, joissa sekä ihminen että ympäristö kukoistavat.  

Kestävä tulevaisuus rakennetaan yhdessä