Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Kukoistava naapurusto

Haastamme itsemme joka päivä luomalla entistä useammille asiakkaille parempia koteja ja parempaa elämää sekä kehittämällä yhteisöjä yhteenkuuluvuuden tunnetta vaalien.

Onnelliset naapurustot kannustavat kestävään elämäntapaan

Parhaissa uudiskohteissa ei ole kyse pelkästään upeasta arkkitehtuurista tai kauniista sisustuksesta, vaan ennen kaikkea ihmisistä ja mukavasta elämästä, jota uusissa kodeissa ja niiden naapurustoissa eletään. Kehitämme naapurustoja, jotka helpottavat ihmisten päivittäistä arkea, tekevät asumisesta entistä mukavampaa ja kannustavat kestävään elämäntapaan – naapurustoja, joissa sekä ihminen että ympäristö kukoistavat.

Luomme parhaat mahdolliset puitteet korkealle elämänlaadulle kuuntelemalla asiakkaitamme ja keskustelemalla viranomaisten sekä yhteistyökumppaneiden kanssa hyvässä hengessä ja yhteistyössä. Toteutamme joka toinen vuosi Happy Quest -tutkimuksen selvittääksemme, mitkä tekijät vaikuttavat naapurustojen onnellisuuteen. Jos onnellisuus saadaan kukoistamaan naapurustoissa, se leviää todennäköisesti myös elämän muille osa-alueille.

Kestävän kehityksen mukainen elämäntyyli lisää tutkitusti naapuruston onnellisuutta, ja on hyväksi sekä asukkaalle että koko yhteisölle. Kehitämme naapurustoja, jotka kannustavat kestäviin elintapoihin muun muassa jakamis- ja kiertotaloutta edistävien ratkaisujen kautta. Tällaisia ratkaisuja ovat esimerkiksi yhteiskäyttöautot sekä yhteiset tilat etätyöskentelylle, polkupyörien huollolle, kuntoilulle tai rennolle oleskelulle.

Yhteisön kehittäminen yhteenkuuluvuuden tunnetta vaalien

Naapurusto ei ole vain kokoelma taloja. Naapurusto sitoo asukkaitaan yhteen ja tarjoaa mahdollisuuksia kanssakäymiselle, ystävyyssuhteiden muodostamiselle, ajatustenvaihdolle sekä kukoistavalle elämälle. Jotta asukkaat voivat kutsua naapurustoa kodikseen, heidän täytyy tuntea olonsa kotoisaksi. Siksi haluamme kehittää onnellisia naapurustoja ja yhteisöjä, joihin ihmiset tuntevat kuuluvansa.

Sosiaalisen kanssakäymisen yhtenä edellytyksenä ovat sopivat kodin ulkopuoliset yhteistilat ja kohtaamispaikat. On se sitten yhteistreeni korttelipihalla, kaupunkiviljely tai antiikkilöytöjen maalaaminen kerhohuoneella, yhteinen tekeminen lisää naapuruston onnellisuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Onnellinen kotikortteli rakennetaan yhdessä

Asukkaat ovat avainasemassa ylläpitämässä hyvän naapuruuden henkeä, jolla kasvatetaan kukoistavia naapurustoja. Jotkut ihmiset ovat luonnonlahjakkuuksia innostamaan muita ja luomaan yhteisöllisyyttä. Kutsumme heitä naapuruston innostajiksi. Heidän aloittamansa yhteinen toiminta saa naapuruston tuntumaan kaikkien kodilta.

Naapuruston innostajat rohkaisevat muita esimerkillään. He ovat valmiita heittäytymään ja innostamaan muita kasvattaakseen hyvää naapuruston henkeä. Hyvään alkuun päästään tekemällä arjen lomassa jotain mukavaa yhdessä, vaikkapa illalliskerhon, pihajuhlien tai joogatunnin merkeissä. Yhdessä tekeminen saa kotikorttelin tuntumaan kaikkien kodilta. Kuka tietää, ehkä sinä olet naapurustosi innostaja? 

Rakkaasta paikasta on moneksi

Kuten koti, myös naapurusto merkitsee ihmisille erilaisia asioita. Yhdelle mukava naapurusto tarkoittaa lähikauppaa, toiselle leikkikenttää, kolmannelle tupaantuliaisia naapureiden kanssa ja neljännelle kattoterassia. Yksi on kuitenkin varmaa: mukava naapurusto ei ole meille vain yksi lisämauste tai ominaisuus, vaan kaiken lähtökohta. Rakkaasta paikasta on moneksi.

Kestävät Bonava-kodit

Kestävä tulevaisuus rakennetaan yhdessä