Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Yhteisöllisyys kukoistaa Kaikun kotikorttelissa

Laajasalon keskustaan kauppakeskus Saaren naapuriin vuosina 2020–2021 valmistunut viiden uudiskohteen muodostama Kaikun kotikortteli tarjoaa merellisen ja luonnonläheisen kotipaikan yli 200 Bonava-kodin asukkaalle. Naapurustossa vallitsee mutkaton yhteishenki, jonka myötä on jo ehditty toteuttaa erilaisia tapahtumia ja yhteistoimintaa.

Kaikun yhteisöllisessä kotikorttelissa viihdytään

Kaikun kotikortteli on oivallinen esimerkki naapurustosta, jossa viihdytään. Tavoitimme yhden asukkaista kertomaan mietteitään aiheesta ja kävi ilmi, että yhteisöllisyys ilmenee kotikorttelin jokapäiväisessä elämässä yhteisen ajanvieton ohella pieninä ystävällisinä tekoina, kuten oven auki pitämisenä ja erilaisena naapuriapuna. Taloyhtiön aktiivinen hallitus saa myös kiitosta useiden ideoiden ja tapahtumien alullepanosta.  

”Olemme järjestäneet Kaikun korttelille yhteisiä juhlia, joissa asukkaat ovat päässeet tutustumaan paremmin toisiinsa sekä tavanneet myös Kaikun hallitusta. Lisäksi järjestämme viikoittain lenkkisaunan, jossa asukkaat pääsevät tapaamaan sekä keskustelemaan toistensa kanssa. Ajatusten vaihto onnistuu myös asukkaiden yhteisessä Facebook-ryhmässä.” 

Syyskuussa 2022 järjestetyt asukasjuhlat keräsivät mukavasti osallistujia, ja alustavaa keskustelua on jo käyty seuraavasta, loppuvuodelle ajoittuvasta leppoisasta joulutapahtumasta. 

”Mielestäni parasta on sellainen yhteisöllinen toiminta, johon kaikki taloyhtiön asukkaat voivat osallistua matalalla kynnyksellä. Tapahtuman tulisi olla helposti lähestyttävä sekä sellainen, mikä ei vaatisi asukkailta juurikaan panostusta.”, kertoo jututtamamme Kaikun asukas. 

Monipuoliset yhteistilat ajanviettoon 

Kaikun kotikorttelin keskellä kulkee toiminnallinen pihapolku, jonka ympäriltä löytyy alueita yhdessäoloon, leikkimiseen, pihapeleille, kuntoiluun ja viljelyyn. Asukkaiden käytössä on viihtyisän korttelipihan lisäksi saunaosasto ja kerhotila, jotka tarjoavat mukavat puitteet yhteiselle ajanvietolle. 

”Mielestäni Kaiku 1:ssä oleva kerhohuone sekä yhteinen sauna on erittäin hyvä lähtökohta yhteisöllisyyden luomiselle. Kerhohuoneella hallituksen tai muun toimikunnan on helppo järjestää yhteistä tekemistä sekä tapahtumia. Lisäksi taloyhtiön sauna tarjoaa kaikille mahdollisuuden nauttia mukavista löylyistä.” 

Myös me Bonavalla uskomme, että yhdessä tekeminen ja toisiinsa tutustuminen lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta ja sitä kautta koko yhteisön hyvinvointia. Näiden tavoitteiden tukemiseksi toteutamme uudiskohteemme aina huolellisesti mietityillä yhteistiloilla, arkea helpottavilla ratkaisuilla sekä elämän pieniä iloja lisäävillä elementeillä. 

Kaikun kotikorttelin suojaisa korttelipiha tarjoaa monia mahdollisuuksia ajanviettoon.

Sujuvaa asumista merellisessä Laajasalossa 

Laajasalon parhaisiin puoliin kuuluu paitsi rantojen ja luontopolkujen, myös palveluiden läheisyys. Kotikulmilta löytyvät kaikki mukavan elämisen ja asumisen eväät huolettomassa paketissa ja tarvittaessa naapurustosta hurauttaa hetkessä bussilla Herttoniemen metroasemalle. Yhteydet paranevat entisestään, kun Kruunusillat ja uusi raitiolinja yhdistävät tulevaisuudessa Laajasalon Helsingin keskustan sykkeeseen. 

”Mielestäni arki on lähtenyt sujumaan hyvin Kaikussa. Tulevaisuuden panostukset kaupungin puolelta ovat lähtökohtaisesti hyvä asia. Osaltaan tietyöt ovat haitanneet hieman liikkumista, mutta niiden valmistuttua Laajasalo on varmasti entistä elinvoimaisempi.” 

Kaikun kotoisa kotikortteli Laajasalossa tuo asukkaat yhteen.

Merellisessä Laajasalossa kaupunkimainen asuinympäristö yhdistyy monimuotoiseen luontoon.

Lue lisää Bonava-kodeista ja naapurustoista