Active lifestyleamusement2apartment2Architecturearrow-downPage 1Group 3arrow22arrow2arrow2attachbike2blocks2bus2cafecalendar2check2close2collapse2CollapseCommon facilitiesGroup 2CloseGood SVG BlackOK SVG BlackPoor SVG BlackVery good SVG BlackVery poor SVG Blackamusement2Culture EntertainmentShapedocument2document_blankdoublearrowarrow2arrow2arrow22Eat Drinkemail2expand2external_link2Family friendlyfavourite2filter2Getting thereGreen solutionsgrocery_store2grocerystoreShapeHealthcareheart_activeHeart filled SVG Blackheart_inactiveholiday_cottage2Shapehospital2house2mypagespin_distanceicon-unit-v2like2list2Local servicesbonava logotype primarybonava logotype secondarybonava logotype_symbolMaintenance SVG BlackMap-pinminus2minus2mobile2parkNature activitiesnature_trails2Neighbourhood storyclose - kopiaparking2pdf2plot2plus2Group 2external_link2preschool2restaurant2row_house2schools2Schoolssearch2semi_detached2settings2Shoppinglocal_services2Social lifestyleSpecial featuregymtapTools SVG BlackGroup 2tube2user2

Bonava rakennuttaa Turun Linnanfältiin uuden kotikorttelin - edustaa puurakentamisen valtakunnallista kärkihanketta

12.12.2018, 08.29

Bonava rakennuttaa Turun Aurajokirantaan ja Turun linnan kupeeseen lähivuosina uuden Linnanfältin kotikorttelin. Linnanfält on Suomen hallituksen valtakunnallisen puurakentamisen edistämisohjelman kärkihanke. Uuteen Linnanfältin kotikortteliin nousee tulevaisuudessa kolme uniikkia puukerrostaloa, joiden rakentamisessa on hyödynnetty kuusilaudasta valmistettua massiivipuulevyä. Asunto Oy Turun Lyhdynkantajan rakentamistyöt ovat alkaneet ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin asuntoihin loppuvuodesta 2019. 

Lyhdynkantaja on korttelin korkein rakennus ja sijoittuu vehreän piha-alueen päätyyn. Kohteeseen tulee 57 asuntoa. Se huokuu omaleimaista tunnelmaa, ekologisia arvoja, kodikkuutta ja puun mukana tuomaa lämpöä myös sisutukseen. Puu on energiatehokas vaihtoehto ja Lyhdynkantaja rakennetaankin havupuusta valmistetuista ristiin laminoidusta massiivipuusta. Piha-alue on eriytetty autoliikenteeltä ja pihalle tulee useita istuskelupaikkoja, perennoja, muurikivin rajattuja istutuksia sekä hauskoja oleskelualueita, kuten korttelin oma biitsi”, sanoo Hannele Wasenius, Turun aluejohtaja, Bonava Suomi Oy.

Lyhdynkantajasta on näppärä kävellä tai polkaista pyörällä kaikkialle. Bussilinja 1 kulkee aivan Lyhdynkantajan uusien kotien läheltä keskustaan ja lentoasemalle. Turkulaisiin erikoisuuksiin kuuluu Föri eli Aurajoella liikennöivä lautta, jolla pääsee nopeasti joen puolelta toiselle. Asukkaiden ilona on myös Postin Smartpost-automaatti. Kaikki tarvittava on lähellä.

Tutustu uuteen Linnanfältin kotikortteliin ja Lyhdynkantajaan  

Lisätietoja: Timo Veijalainen, projektijohtaja, Bonava Suomi Oy, puhelin 010 400 2714 ja Joanna Linnermo-Kumpuoja, viestintäpäällikkö, Bonava Suomi Oy, puhelin 010 400 2778 tai viestinta@bonava.fi