Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Ariane Relander sekä kaksikko Janne Pärssinen ja Tony Yau jakavat Bonavan asukaspihojen suunnittelukilpailun päävoiton

12.9.2018, 11.06

Muotoilun, arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun opiskelijoille tarkoitetun Bonavan Postipuistoon sijoittuvan Habitare-suunnittelukilpailun voiton jakavat Ariane Relander työllään ORGANIZED CHAOS ja suunnittelijakaksikko Janne Pärssinen ja Tony Yau työllään SPOTTI. Kilpailun päätuomari Petra Blaisse valitsi voittajat neljän finalistin joukosta. Voittajat jakavat Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5 000 euron pääpalkinnon. Kilpailun neljä finalistityötä ovat nähtävillä Habitaressa Helsingissä 12.-16.9.2018.

Suunnittelukilpailun tehtävänä oli löytää ratkaisu asukkaiden kohtaamispaikaksi hyödyntäen palapelimaista elementtiä, joka olisi taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen sekä rakenteellisesti kestävä mutta samalla myös monistettavissa. Tehtävä sijoittui Helsinkiin Pohjois-Pasilan Postipuistoon, jonne Bonava rakennuttaa ensin 300 asunnon urbaanin korttelikokonaisuuden ja myöhemmin 200 uutta asuntoa.

Projekti oli todella kiinnostava ja innostava - iso kiitos kaikille osallistujille. Saimme runsaasti ehdotuksia, jotka sisälsivät raikkaita tulokulmia tehtävänantoon ja paljon potentiaalia. Opiskelijat kokivat kilpailutehtävän tarjoaman haasteen myös houkuttelevaksi – ehkä osittain siksi, että toimeksianto kumpuaa todellisesta toteutettavasta kohteesta ja mahdollisuudesta vaikuttaa asukkaiden elinympäristöön”, sanoo Heikki Ruski, hankekehityspäällikkö, Bonava Suomi Oy.

Kilpailun päätuomarin Petra Blaisse valitsemat voittajatyöt ovat:

ORGANIZED CHAOS | Ariane Relander, Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Organized Chaos asettuu tilainstallaation ja veistoksen välimaastoon. Alumiiniputkesta valmistettu työ leikittelee kineettisellä ja optisella taiteella ja tarjoaa istuskelupaikkoja ja suojaa yhteisölliseen oleskeluun.

SPOTTI | Janne Pärssinen ja Tony Yau, Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Modulaarisista elementeistä koostuva puinen kaluste luo edellytykset erilaisille kokemuksille ja erilaisille käyttötarkoituksille. Spotissa voi istua, makoilla, temppuilla ja se tarjoaa myös näkösuojan.

Muut finaaliin yltäneet työt ovat:

DIGIT | Atso Kurri ja Ulla Pönni, XAMK - Kakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

Digit aktivoi asukkaita luomaan yhteisöllisen piha-alueen sekä luontosuhteen. COR-TEN® -teräksestä valmistettuun elementtiin voi istuttaa kaupunkipuutarhan ja näin edistää yhteisöllisyyttä digitaalisena aikakautena.

NELIÖJUURI SQUARE ROOT | Heikki Savirinne, Oulun yliopisto

Neliöjuuri on männystä valmistettu elementti, jota monistamalla, jatkamalla ja liittämällä yhteen voi luoda veistoksellisia ja toiminnallisia rakenteita ja tiloja. Metalliputkella yhdistettävillä elementeillä voidaan rajata piha-aluetta pienempiin vyöhykkeisiin.

Bonava jakoi kunniamaininnat Janne Pärssisen ja Tony Yaun SPOTTI-työlle sekä Atso Kurrin ja Ulla Pönnin DIGIT-työlle.

Kuvat kilpailun voittajista: http://bit.ly/Habitarevoittajat

Kuvat finalisteista: http://bit.ly/Habitarefinalistit

Pohjois-Pasilan uudistus käynnistyy Postipuistosta

Bonava toteuttaa Pohjois-Pasilan Postipuistoon uusiin, Bonavan kerrostalokortteleihin yhtenäiset asukaspihat. Postipuiston asuntotarjonta tulee tarjoamaan erilaisia vaihtoehtoja monille ja erityisesti alue tulee varmasti kiinnostamaan lapsiperheitä.

Keskuspuiston kyljessä sijaitseva Pohjois-Pasila uudistuu lähivuosina merkittävästi ja uudesta asuinalueesta muodostuu valmistuessaan noin 6000 asukkaan kaupunginosa Helsingin keskustan läheisyyteen. Pohjoisosaan entisen Maaliikennekeskuksen alueelle rakennetaan viihtyisä asuntoalue, jossa on suuria vehreitä korttelipihoja ja hyvät yhteydet Keskuspuistoon.

Lisätietoja:

Heikki Ruski, hankekehityspäällikkö, Bonava Suomi Oy, puhelin 010 400 2047

Joanna Linnermo-Kumpuoja, viestintäpäällikkö, Bonava Suomi Oy, puhelin 010 400 2778 tai viestinta@bonava.fi

Johanna Suni, tiedottaja, Habitare, puhelin 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com