Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Bonava jatkaa yhteistyötä eQ:n kanssa ja toteuttaa sen asuntorahastolle 131 asuntoa Turkuun

30.10.2020, 08.00

Bonava toteuttaa eQ:n asuntorahastolle Turkuun 75 uutta asuntoa Kirstinpuistoon ja 56 asuntoa Vähäheikkilään. Rakennustyöt alkavat marraskuussa. Uudet kodit valmistuvat vuoden 2021 lopulla.

”Turun keskustaan on alkanut rakentua kokonaan uusi kaupunginosa. Nyt eQ:lle toteuttamamme uudet asunnot käynnistävät Bonavan toisen kohteen rakentamisen Kirstinpuiston alueella. Vähäheikkilän rauhalliselle, jo valmiille alueelle puolestaan nousee Bonavan kotikorttelin ensimmäinen asuinrakennus. On hienoa, että voimme yhteistyössä eQ:n kanssa toteuttaa kohtuuhintaisen asumisen ratkaisuja nyt kahdessa kohteessa Turussa”, sanoo Bonava Suomen sijoittajamyynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Liisa Bäckström.

”Olemme iloisia yhteistyön jatkumisesta Bonavan kanssa. Nämä ensimmäiset Turkuun toteutettavat kohteemme sopivat mainiosti rahastollemme. Kesällä perustetulla rahastollamme on nyt kohteita rakenteilla kaikilla tavoitteidemme mukaisilla alueilla pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa.”, sanoo eQ Varainhoidon sijoitusjohtaja Markus Pitkänen.

Kirstinpuisto on Turun keskustan Linnakaupunkiin sijoittuva uusi moderni asuinalue, jonka vahvuuksia keskeisen sijainnin lisäksi ovat urbaani vehreys, hyvät kulkuyhteydet sekä monipuoliset lähipalvelut. Alueen suunnittelussa painotetaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja sekä laadukkaita julkisia tiloja ja viheralueita. Uuden naapuruston erikoisuuksiin kuuluu hulevesien, kuten sadevesien, hyödyntäminen korttelipihoille ja puistoihin rakennettavina vesiaiheina. Bonavan Kirstinpuiston kotikorttelin ja samalla koko alueen ensimmäisen asuinrakennuksen peruskivi muurattiin 28.10.2020. Bonava rakennuttaa Kirstinpuistoon yhteensä 1400 uudisasuntoa.

Turun Vähäheikkilän Huvitus 1 on Bonavan kotikorttelin ensimmäinen rakennus. Kallioiseen Asikaisten puistoon rajautuvalla tontilla suojaisa korttelipiha jatkuu saumattomasti viereiseen kalliomäkeen ja suojeltuun ketopuistoon. Uusi kotikortteli asettuu valmiiseen ja viihtyisään naapurustoon, jossa palvelut ovat lähellä ja kulkuyhteydet toimivat. Uusien Bonava-kotien suunnittelussa on panostettu valoisuuteen sekä asumisen huolettomuuteen. Bonavan kotikortteli koostuu kahdesta 6-kerroksista asuinkerrostalosta ja sinne rakentuu kodit noin 150 asukkaalle.

eQ:n asuntorahasto sijoittaa asuntoihin pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. Rahaston sijoituskapasiteetti tulee olemaan yli 300 miljoonaa euroa, mikä mahdollistaa noin 1500 asunnon toteuttamisen.

Lisätietoja:

Bonava Suomi Oy, Liisa Bäckström, sijoittajamyynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja, p. 050 516 8312 tai Leena Majamäki, viestintäpäällikkö p. 040 585 1585, viestinta@bonava.fi

eQ Varainhoito Oy, Markus Pitkänen, sijoitusjohtaja, p. 050 371 2898, markus.pitkanen@eq.fi

Bonava Suomi Oy, Leena Majamäki, viestintäpäällikkö, puhelin 040 585 1585 ja viestinta@bonava.fi