Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Bonava rakentaa Turun Kirstinpuistoon 1400 uutta asuntoa – asemakaava mahdollistaa korkeatasoiset naapurustot viihtyisine korttelipihoineen

29.10.2020, 08.00

Turun keskustaan on alkanut rakentua uusi kaupunginosa, Kirstinpuisto. Alueen suunnittelussa painotetaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja sekä laadukkaita julkisia tiloja ja viheralueita. Naapuruston korttelipihat avautuvat vehreään keskuspuistoon ja kotikorttelin sydämeksi muotoutuu viihtyisä turvallinen, autoton ja yhteisöllinen piha-alue. Bonavan rakentamat koko alueen ensimmäiset kodit valmistuvat syksyllä 2021.

Bonava rakentaa Kirstinpuistoon 24 kerrostaloa, yhteensä 1400 uutta kotia. Bonavan Kirstinpuiston kotikorttelin ja samalla koko alueen ensimmäisen asuinrakennuksen peruskivi muurattiin 28.10.2020. Rakennustyöt alueella ajoittuvat vuosille 2020 – 2027. Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan Kirstinpuistoon syksyllä 2021.

”Bonavan tavoitteena on luoda mahdollisimman monille kohtuuhintaisia koteja ja onnellisia naapurustoja. Tämä on strategiamme ydinasioita ja edellyttää meiltä paitsi tinkimätöntä asennetta rakentamisen laatuun, myös luovaa ajattelua ja kokonaisvaltaistaista lähiympäristön huomioivaa otetta. Kaavoitusratkaisut ovat kokonaisuuden kannalta keskeisessä asemassa. Kirstinpuiston suunnittelussa yhteistyö Turun kaupungin kanssa on ollut hedelmällistä ja olemme onnistuneet erinomaisesti. Kirstinpuiston kaava mahdollistaa korkeatasoiset naapurustot viihtyisine korttelipihoineen sekä aidosti asiakaslähtöiset asumisen ratkaisut”, sanoo Bonava Suomen toimitusjohtaja Juuso Hietanen.

”Kaupungin keskustan laajeneminen vetovoimaiseen ja merelliseen Linnakaupunkiin on Turulle valtava mahdollisuus. Kirstinpuiston alue osana Linnakaupunkia, pyöräily- ja kävelyetäisyydellä kaupungin ydinkeskustasta on vaikuttava esimerkki kestävästä kaupunkikehityksestä ja myös onnistuneesta yhteistyöstä toimijoiden välillä”, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja ja yhteisöllisyyttä

Kirstinpuisto on Turun keskustan Linnakaupunkiin sijoittuva uusi moderni asuinalue, jonka vahvuuksia keskeisen sijainnin lisäksi ovat pihapiirin ja lähipuistojen urbaani vehreys, hyvät kulkuyhteydet sekä monipuoliset lähipalvelut. Alueen suunnittelussa painotetaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja sekä laadukkaita julkisia tiloja ja viheralueita. Huomiota kiinnitetään muun muassa toimiviin kevyen liikenteen väyliin, yhteisöllisyyteen sekä mielenkiintoiseen arkkitehtuuriin. Uuden naapuruston erikoisuuksiin kuuluu hulevesien, kuten sadevesien, hyödyntäminen korttelipihoille ja puistoihin rakennettavina vesiaiheina.

Kasvitieteellinen puutarha – teollisuusalue – moderni uusi asuinalue

Kirstinpuistoon perustettiin 1920-luvulla Turun yliopiston kasvitieteellinen puutraha, joka siirrettiin Ruissaloon 1956, ja alue siirtyi kasvanan teollisuuden käyttöön. Alueella on pienteollisuuden ohella sijainnut Turun kaupungin varikkotoimintaa. Bonavan nyt rakentuvassa Solina-kotikorttelissa on vuosien saatossa toiminut perinteisiä rakennusliikkeitä.

Kaavoituksen valmistelu aloitettiin helmikuussa 2012 voimaan tulleen Linnakaupungin osayleiskaavan jälkeen. Kaavamuutoksen laatimisesta allekirjoitettiin yhteistyösopimus Bonavan (entinen NCC) ja Turun kaupungin kiinteistöliikelaitoksen välillä vuonna 2015.

Kirstinpuisto rakentuu Iso-Heikkilän ja Portsan väliin sijoittuvalle 17,7 hehtaarin alueelle.

Lisätietoja:

Bonava Suomi Oy, Juuso Hietanen, toimitusjohtaja, p. 050 343 4023 tai Leena Majamäki, viestintäpäällikkö p. 040 585 1585, viestinta@bonava.fi

Bonava Suomi Oy, Leena Majamäki, viestintäpäällikkö, puhelin 040 585 1585 ja viestinta@bonava.fi