Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Bonava ja ICECAPITAL jatkavat yhteistyötä Helsingin Vuosaaressa – Sitadelli-kotikortteliin 138 uutta asuntoa

30.12.2020, 08.40

Bonava toteutta ICECAPITAL Housing Fund VI:lle 138 asunnon kerrostalokohteen Helsingin Vuosaaressa. Rakennustyöt käynnistyvät välittömästi ja asunnot valmistuvat keväällä 2023. Bonavan Sitadelli-kotikortteliin on suunnitteilla yli 500 uutta kotia. 

Bonava suunnittelee ja rakentaa tornitalokorttelin Aurinkolahden pohjoisosaan, kauppakeskus Columbuksen läheisyyteen. Sinne alkaa nyt rakentua alueen toinen kohde, 16-kerroksinen Sitadelli 2. Kotikortteli sijaitsee Vuosaaren keskeisellä paikalla – palvelut ja metro ovat kävelyetäisyydellä, meri ja luonto ulkoilumahdollisuuksineen lähellä. Ylimmistä kerroksista avautuu näkymä merelle. Energiatehokkuutta asumiseen tuovat katolle asennettavat aurinkopaneelit, joilla tuotetaan osa kiinteistön yhteisten tilojen sähköstä.      

”Tämä on toinen Sitadelli-kohteemme ICECAPITALin kanssa. Ensimmäisen tornitalon rakennustyöt aloitettiin joulukuun alussa ja pian rakenteilla on kaikkiaan 248 uutta kotia. Olemme erittäin iloisia yhteistyön jatkumisesta myös ICECAPITALin uusimman rahaston kanssa”, sanoo Bonava Suomen sijoittajamyynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Liisa Bäckström.

”Sitadelli 2 on korkein ICECAPITALin rahastojen kohteista kautta aikain. Se kuvastaa hyvin tavoitteitamme olla markkinoiden edelläkävijänä myös uusimman joulukuussa perustetun, järjestyksessä jo kuudennen, ICECAPITAL Housing Fund -rahaston osalta. Rahasto on Suomen ensimmäinen asuntoihin sijoittava kiinteistöpääomarahasto, jolla on sijoituspolitiikan rinnalla myös erillinen ilmastopolitiikka”, sanoo ICECAPITAL REAM Oy:n toimitusjohtaja Wisa Majamaa.

ICECAPITAL Housing Fund VI Ky on pääomaltaan ICECAPITALin tähänastisista asuntoihin sijoittavista pääomarahastoista suurin, sen sijoituskapasiteetti on reilusti yli €400M. Rahasto sijoittaa vapaarahoitteisiin asuntoihin pääkaupunkiseudulla, kehyskunnissa ja valikoiduissa kasvukeskuksissa. Rahaston suurimat sijoittajat ovat kotimaisia eläkeyhtiöitä, rahastoja ja säätiöitä sekä institutionaalisia sijoittajia. 

Bonava tutkii ja kartoittaa jatkuvasti toimintansa ilmastovaikutuksia. Ilmastotavoitteessaan Bonava sitoutuu vähentämään 50 prosentilla kasvihuonekaasupäästöjä yrityksen koko arvoketjussa jokaista rakennettua Bonava-kotia kohden vuoteen 2030 mennessä. Bonava on ensimmäinen asuntorakennuttaja Euroopassa, joka on saanut virallisen hyväksynnän ilmastotavoitteisiinsa Science Based Targets initiativesilta (SBTi).

Lisätietoja:

Bonava Suomi Oy, Liisa Bäckström, johtaja, sijoittajamyynti ja liiketoiminnan kehitys, p. 050 516 8312 tai Leena Majamäki, viestintäpäällikkö p. 040 585 1585, viestinta@bonava.fi

ICECAPITAL REAM Oy, Wisa Majamaa, toimitusjohtaja, p. 040 826 1001, wisa.majamaa@icecapital.fi

Leena Majamäki
Viestintäpäällikkö+358 40 5851585
leena.majamaki@bonava.com