Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Bonavalta uusia kaupunkivilloja Helsingin Laajasalon Kruunuvuorenrantaan

8.5.2020, 08.00

Bonava rakennuttaa Kruunuvuorenrantaan 43 uutta, yhteisöllistä kaupunkivillaa. Ympäröivään luontoon asettuvien Asunto Oy Helsingin Aidan kaupunkivillojen suunnitelmat ovat Bonavan, Helsingin kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliiton yhteisen arkkitehtuurikutsukilpailun satoa. Rakennustyöt ovat käynnistyneet ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusin koteihin kesällä 2021.

”Laajasalon Kruunuvuorenrantaan asettuvan Helsingin Aidan kotien suunnittelussa korostuu kaupunkivillojen tunnelma ja huvilamaisuus. Asukkaille tämä tarkoittaa kotien avautumista useampaan ilmansuuntaan, poikkeuksellisen väljiä näkymiä ympäröivään maisemaan sekä omaa rauhaa. Ja kuten Bonavan naapurustoajatteluun läheisesti kuuluu, nousee asukkaiden iloksi pihapiiriin erillinen Aidan maisemaan hienosti sulautuva viherkatolla varustettu piharakennus, jossa on sauna ja tilava kalustettu kerhotila”, sanoo Matti Kuronen, yksikönjohtaja, Bonava Suomi Oy.

Korttelin piha-alueen suunnittelussa korostuvat esteettömyys sekä pihan ilmeen sovittaminen luonnonkauniiseen maisemaan sopivaksi. Ekologisuutta Aidaan tuo jätteiden putkikeräys, joka tekee lajittelusta helppoa ja vähentää liikenteessä olevien jäteautojen määrää. Aida on mukana Rakennusteollisuus RT ry:n hankkeessa, jonka tavoitteena on parantaa rakennusten vähähiilisyyden arvioinnin laatua, luotettavuutta ja hyväksyttävyyttä.

Kruunuvuorenrannasta kehittyy tulevaisuudessa noin 13 000 asukkaan kotipaikka, ja suuri osa alueesta jää metsiksi, puistoiksi, luonnonsuojelualueeksi ja vapaiksi rannoiksi. Asunto Oy Helsingin Aidan tontti rajautuu laajaan Gunillankallion virkistysalueeseen ja lähimmät ulkoilureitit alkavat aivan kotiovelta.

Lue lisää Helsingin Aidasta ja Bonavasta yhtiönä

Lisätietoja: Bonava Suomi Oy, projektijohtaja Niina Puumalainen, puhelin 050 323 1342 tai viestintäpäällikkö Joanna Linnermo-Kumpuoja, puhelin 040 555 5868 ja viestinta@bonava.fi

Bonava on Pohjois-Euroopan johtava asuntorakennuttaja. Olemme luoneet koteja ja naapurustoja jo 1930-luvulta lähtien. Bonava toimii Saksassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa, Pietarissa, Virossa ja Latviassa 2300 ammattilaisen voimin. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli 1,46 miljardia euroa. Bonava on listattu Nasdaq Tukholmassa.

Bonava Suomi Oy, Joanna Linnermo-Kumpuoja, viestintäpäällikkö, puhelin 040 555 5868 ja viestinta@bonava.fi