Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Vähähiilinen ja asukkaalle edullinen – Bonava satsaa maalämpöön

24.3.2022, 08.00

Bonava tähtää A-energialuokkaan kaikissa uusissa rakennushankkeissaan. Yhtiö näkee ympäristöystävällisen maalämmön keskeisenä osana vähähiilisiä tulevaisuuden energiaratkaisuja. Bonavalla on rakenteilla useampia maalämmöllä lämpiäviä kerrostalokoteja. Tämä energiaratkaisu saa kiitosta niin kuluttaja- kuin sijoittaja-asiakkailta. Kun maalämpö vielä yhdistetään kiinteistösähköä tuottaviin aurinkopaneeleihin, voidaan käytönaikaisia energiankulutuksen päästöjä vähentää merkittävästi.

”Tavoitteemme on parantaa energiatehokkuutta ja edistää vähähiilisten ratkaisujen käyttöönottoa. Siksi tavoittelemme A-energialuokkaa kaikissa uusissa rakennushankkeissamme. Haluamme lisäksi mahdollistaa Bonava-kotien asukkaille ympäristöystävälliset ja edulliset energiaratkaisut”, kertoo Bonava Suomen kestävän kehityksen asiantuntija Ayla Dinçay.

Maalämpö on tehokas ja ympäristöystävällinen energiamuoto, jonka käyttöönotto tarkoittaa asukkaille kustannustehokasta, hintavakaata, paikallista ja vähäpäästöistä energiaa. Riippuen taloyhtiön sähkösopimuksesta sekä talon energiatehokkuudesta maalämpö lämmitysmuotona pienentää rakennuksen elinkaarenaikaisia ilmastopäästöjä 15–30 prosenttia. Olemassa olevan tutkitun tekniikan ansiosta maalämpö on myös toimintavarma energian lähde.

Kohtuulliset asumiskustannukset

Maalämpö on energiakustannuksiltaan kaukolämpöä edullisempi järjestelmä. Se pitää lämmityksen kulut alhaisina, etenkin talvella. Sen lisäksi, että lämpö tuotetaan lähellä, maalämmön vakaa hintakehitys tuo asukkaille taloudellista turvaa tulevaisuudessa. ”Uskomme, että maalämmön käyttöönotolla on positiivinen vaikutus asunnon arvoon pitkällä aikavälillä sekä jälleenmyyntiarvoon”, Ayla Dinçay sanoo.

Bonavallla on rakenteilla Helsingin Postipuistossa maalämmöllä lämpiäviä hitas-koteja, joiden energiaratkaisu saa kiitosta tulevilta asukkailta. Kodin varanneista 62 prosenttia kertoi maalämmön vaikuttaneen ostopäätökseen. Tampereen Hervantaan nousee maalämpöä hyödyntävä asuinkerrostalo, jossa pääosa kiinteistösähköstä tuotetaan aurinkopaneeleilla. Tämä ilmastoystävällinen energiaratkaisu vähentää elinkaarenaikaisia päästöjä merkittävästi.

Bonava tutkii maalämmön mahdollisuutta enenevissä määrin. Maalämpöä hyödyntäviä kohteita on tällä hetkellä Helsingin ja Tampereen lisäksi suunnitteilla Turkuun, Espooseen ja Kirkkonummelle.

”Teemme Bonavalla johdonmukaista työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Haemme kestävyyttä ja kustannustehokkuutta erityisesti vakioitujen, skaalattavissa olevien ratkaisujen kautta. Maalämmön käyttöönotto sopii ilmastotyön toimenpideohjelmaamme erinomaisesti”, Ayla Dinçay sanoo.

Kestäviä koteja ja naapurustoja

Bonava tutkii ja kartoittaa jatkuvasti toimintansa ilmastovaikutuksia. Tieteeseen perustuvissa Ilmastotavoitteissaan Bonava on sitoutunut puolittamaan koko elinkaaren aikaiset päästöt jokaista rakennettua Bonava-kotia kohden vuoteen 2030 mennessä (Science Based Targets, SBTi). Bonava Suomen ilmastotyön toimenpideohjelma rakentuu kolmesta osa-alueesta: energiatehokas asuinkerrostalo, kestävät materiaalit ja suunnitteluratkaisut sekä kestävyyttä edistävä kulttuuri.

Bonavan toiminta kattaa kokonaisvaltaisen asuntorakennuttamisen ja -kehittämisen tontinhankinnasta hankekehitykseen, uusien kotien suunnitteluun, tuotantoon, markkinointiin, myyntiin ja asiakaspalveluun. Yrityksen asiakkaita ovat yksityiset kodinostajat ja sijoittajat. Suomessa Bonava toimii Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa.

Lue lisää Bonavasta yhtiönä.

Bonava Suomen ilmastotavoitteet ja toimenpideohjelma

Lisätietoja: Bonava Suomi Oy, Leena Majamäki, viestintäpäällikkö p. 040 585 1585, viestinta@bonava.fi