Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Bonava ja eQ ovat sopineet 75 asunnon rakentamisesta Turun Kirstinpuistoon

20.2.2023, 09.03

Bonava toteuttaa eQ:n Oivat kaupunkikodit Ky:lle 75 asuntoa Turussa. Kirstinpuistossa lähtee nyt rakenteille Bonavan seitsemäs asuinkerrostalo. Uudet kodit valmistuvat keväällä 2024. Kaikkiaan Bonava suunnittelee alueelle lähes 1 400 kodin rakentamista.

”Kirstinpuisto on Bonavan suurin aluekehityshanke Suomessa, ja tämä on jo seitsemäs hankkeemme alueella. Kohde rakennetaan A-energialuokkaan ja siihen tulee maalämpö. Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme jatkaa hienoa yhteistyötä eQ:n kanssa”, sanoo Bonava Suomen sijoittajamyynnistä ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Liisa Karnaattu.

“Kohde jatkaa erinomaista yhteistyötä Bonavan kanssa ja täydentää monipuolista tarjontaamme Turussa. Kohde vastaa myös hyvin kestävän sijoittamisen tavoitteisiimme: kohteeseen on tulossa maalämmön lisäksi aurinkovoimala sekä energialuokituksen puolesta paras mahdollinen luokitus”, sanoo sijoitusjohtaja Markus Pitkänen eQ Varainhoito Oy:stä.

Kehittyvä Kirstinpuisto

Kirstinpuisto on Turun keskustan Linnakaupunkiin sijoittuva uusi moderni asuinalue, johon suunnitellaan noin 4 500 asukkaan keskustamaista, toiminnoiltaan monipuolista ja viihtyisää naapurustoa. Kirstinpuiston vahvuuksia keskeisen sijainnin lisäksi ovat urbaani vehreys, hyvät kulkuyhteydet sekä monipuoliset lähipalvelut. Naapurustossa on myös useita päiväkoteja sekä kouluja.

Alueen suunnittelussa painotetaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja sekä laadukkaita julkisia tiloja ja viheralueita. Naapuruston erikoisuuksiin kuuluu hulevesien, kuten sadevesien, hyödyntäminen korttelipihoille ja puistoihin rakennettavina vesiaiheina. Kirstinpuisto on mukana kansainvälisessä iWater-hankkeessa, jonka tavoitteena on löytää uusia keinoja hulevesien hallintaan viherkertoimien avulla ja näin parantaa kaupunkien edellytyksiä sopeutua ilmastonmuutokseen.

Bonavan Kirstinpuiston kotikorttelin ja samalla koko alueen ensimmäisen asuinrakennuksen peruskivi muurattiin syksyllä 2020. Ensimmäiset asukkaat muuttivat uusiin koteihinsa joulun alla 2021. Kaikkiaan Bonava rakennuttaa Kirstinpuistoon lähes 1 400 uudisasuntoa.

Lue lisää Bonavasta yhtiönä.

Lisätietoja:

Bonava Suomi Oy, Liisa Karnaattu, johtaja, sijoittajamyynti ja liiketoiminnan kehitys, p. 050 516 8312 tai Leena Majamäki, viestintäpäällikkö p. 040 585 1585, viestinta@bonava.fi

eQ Varainhoito Oy, Markus Pitkänen, sijoitusjohtaja, p. 050 371 2898