Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Ikimuistoinen kotimatka Bonava-kotiin

Oman kodin osto on yksi elämän suurimmista päätöksistä ja päivä, joka ei unohdu. Tampereen Laiturin uusiin Bonava-koteihin muuttaneet pariskunnat kertovat, kuinka haaveilu uudesta asunnosta muuttui muutoksi unelmien kotiin.

Ensin oli vain pala maata, sitten kuoppa, perustukset, seinät ja katto – lopulta vankka uusi Bonava-kotitalo, ja joukko innokkaita uuden kodin omistajia. Ranta-Tampellan elinvoimaiseen naapurustoon sijoittuva Tampereen Laituri teki lähtemättömän vaikutuksen moneen jo rakennusvaiheessa.

”Aluksi oli yhteinen haave, joka muuttui todeksi yksi aurinkoinen päivä, kun päätettiin, että Laiturista tulee uusi kotimme. Ollaan asuttu kolme vuotta viereisessä talossa ja oltu matkassa mukana paalutusvaiheesta asti”, 27-vuotiaat uuden kaksion onnelliset omistajat Saara Kemppainen ja Markus Niskanen kertovat. 

Pauliina Koivisto ja Marko Heinonen löysivät niin ikään uuden kotinsa Näsijärven tutuista rantamaisemista.

”Viimeiset pari vuotta ollaan seurattu tiiviisti lenkkipolun varrelta talon valmistumista, ja lopulta ajatus kypsyi ostoon asti. Tamperelaisena on ollut upea seurata, miten talo on rakentunut ja miten hieno alueesta tulee”, puolisoineen uuden kolmioon muuttanut 29-vuotias Koivisto kuvailee. 

Odottaminen ja uuden kodin fiilistely on ollut tässä puoli iloa.

Pauliina Koivisto

Ikimuistoinen kotimatka Bonava-kotiin - Tampereen Laituri - uudet asukkaat.

Käsi kädessä kotimatkalla 

Uuden kodin ostoon liittyy jännitystä, intoa ja roima määrä iloa. Toisaalta mukaan kuuluu myös valtava määrä uutta tietoa, kysymyksiä ja huolenaiheitakin. Bonavalla asuntokaupan vaivattomuuteen ja uuden kodin odotukseen on haluttu panostaa, minkä vuoksi henkilökunta kulkee asiakkaan rinnalla koko matkan suunnittelusta aina muuttoon ja asumisen ensiaskeliin saakka. 

”Kotimatka on sujunut tosi hyvin, helppoa ja mukavaa yhteydenpitoa. Esimerkiksi uutiskirjeet kohteen etenemisestä sekä virtuaalikierros olivat kiva lisä. Ostaminen oli vaivatonta ja oli paljon tietoa saatavilla ennen ostopäätöstä, mikä helpotti päätöksen tekemistä”, Niskanen sanoo. 

Kotimatkaan kuuluu myös useita erilaisia asukastapahtumia, kuten noin 4–5 kuukautta ennen valmistumista järjestettävät harjannostajaiset, jossa asiakkaat pääsevät ensimmäistä kertaa työmaalle sekä tutustumaan tulevaan kotiinsa ja naapureihin.  

”Ollaan tyytyväisiä, asioista on informoitu hyvin koko matkan ajan ja oltu joustavia. Harjannostajaisissa näkyi, miten paljon Bonavan puolelta oli panostettu tilaisuuteen”, Koivisto kertoo. 

”Oli todella mieleenpainuvaa nähdä oma asunto rakennusvaiheessa ja päästä fiilistelemään maisemia omalta parvekkeelta harjannostajaisissa. Bonavalaisetkin olivat todella innostuneita ja kaikilla oli odottava fiilis”, Kemppainen tuo esiin. 

Kuvassa uuden kaksion onnelliset omistajat Saara Kemppainen ja Markus Niskanen.

Tämä koti on ensimmäinen omistusasunto, senkin takia on ihanaa, että kaikki on mennyt nappiin – jäänyt tosi hyvä fiilis kaikesta.

Saara Kemppainen

Bonava vaalii yhteisöllisyyttä 

Toukokuussa 2022 valmistunut Laituri toi Näsijärven rantaan uniikkeja koteja, joista voi ilmansuunnan mukaan katsella parvekkeelta aaltojen liplatusta, seurailla ohi virtaavan kanavan rauhallista juoksua tai lumoutua kiehtovasta kaupunkimaisemasta.  

”Näsijärvi on meille tärkeä asia, käytetään sitä ympäri vuoden. Luonto, kaupunki ja harrastukset ovat lähellä, ja kovina huvipuiston ystävinä on ihanaa, että tästä on lyhyt matka Särkänniemeen”, Kemppainen kertoo.

Myös Koivisto arvostaa kohteen sijaintia: ”Ainulaatuinen kombo – lähellä keskustaa, järveä ja luontoa. Ihanaa, että keskusta on ihan kävelymatkan päässä, ja ravintoloitakin on tässä vieressä.” 

Bonava-kodeissa ei kuitenkaan ole kyse vain sijainnista tai oman asunnon neliöistä, vaan elämästä, jota uusissa kodeissa ja niiden naapurustossa eletään. Siksi myös Laituriin on toteutettu asukkaille arkea piristäviä toimintoja ja yhteisiä tiloja, joissa voi viettää aikaa yksin tai yhdessä naapurin kanssa. 

”Laiturissa on paljon spesiaalia mitä normaalissa taloyhtiössä ei välttämättä ole; yhteiskäyttöauto, vierashuone, SUP-lautoja ja iso kattoterassi”, Kemppainen kuvailee. 

”Välinehuoltopiste on paljon liikkuvalle tärkeä ja kiva asia, kattoterassi on kuitenkin suurin plussa ja sinne tulossa oleva grilli”, Koivisto jatkaa. 

Ikimuistoinen kotimatka Bonava-kotiin - Tampereen Laituri - taloyhtiön SUP-laudat.
Ikimuistoinen kotimatka Bonava-kotiin - Tampereen Laituri - kuraeteinen
Ikimuistoinen kotimatka Bonava-kotiin - Tampereen Laituri - kattoterassi.
Ikimuistoinen kotimatka Bonava-kotiin - Tampereen Laituri - piha.

Laiturin asukkaiden ilona on muun muassa hulppea kattoterassi, yhteiskäyttöiset SUP-laudat sekä harrastevälineiden huolto- ja pesupiste. 

Kotitaloon kuuluu tietty yhteisöllisyys ja on mukava päästä tapaamaan naapureitakin.

Markus Niskanen

Uudiskohde ja ihanat uudet pinnat 

Asumismukavuuteen ja erilaisiin sisustusratkaisuihin kiinnitetään nykyään entistä enemmän huomiota. Uusien pintojen lisäksi uudiskohde tarjoaa asumiseen huolettomuutta, turvaa ja moderneja asumisen ratkaisuja. 

”Ihanaa, että kodissa ei ole esimerkiksi pattereita ja muutenkin on todella fiksusti käytetyt neliöt – enemmän jätetty tilaa itse asumiseen. Kaikki toimii integroidusti; pelkistettyä ja sisustamisen ja elämisen kannalta helppoa. Ei olla remontoijia, eli uudiskohde oli helppo ratkaisu ja tärkeä kriteeri”, Kemppainen kertoo. 

Kun kotia on ostamassa jo rakentamisen alkuvaiheessa, pääsee valitsemaan sisustussuunnittelijamme laatimista tyylipaketeista itselleen mieluisimman vaihtoehdon. 

”Uudiskohde oli ekstra herkku. Sitä arvostaa, että on ensimmäinen asukas ja pääsee muuttamaan uuteen ja puhtaaseen kotiin. Kodista saa aidosti oman näköisen. Etukäteen en ajatellut, miten kiva oli päästä vaikuttamaan materiaaleihin ja pääsi rakentamaan kotia pitkin matkaa. Sopivassa suhteessa pystyi vaikuttamaan sisustukseen ilman, että oli liikaa valintoja”, Koivisto tuo esiin.  

Myös Kemppainen antaa kiitosta tyylipaketeille: ”Kaikki sisustuspaketit ovat toimivia ja tyylikkäitä, varmasti jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto. Hyvä, ettei ole valtavaa valikoimaa, vaan on kasattu yhteen hyviä kokonaisuuksia, joista on helpompi tehdä valinnat. Innolla odotetaan, että päästään muuttamaan ja sisustamaan uutta kotia.”

Uusi asunto onkin kuin tyhjä taulu, joka muuttuu kodiksi vasta muuttopäivänä.

Ikimuistoinen kotimatka Bonava-kotiin - Tampereen Laituri - keittiö.
Ikimuistoinen kotimatka Bonava-kotiin - Tampereen Laituri - eteinen.
Ikimuistoinen kotimatka Bonava-kotiin - Tampereen Laituri - olohuone.
Ikimuistoinen kotimatka Bonava-kotiin - Tampereen Laituri - keittotila.

Aloita oma kotimatkasi

Etsitkö uutta kotia ja sympaattista naapurustoa? Tutustu Bonava-kotien kattavaan valikoimaan pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella ja tee kotihaaveistasi totta.