Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Koti on paikka, jossa voi levätä

Kun Peter Kenttä päätti vaimonsa kanssa palata viiden Singaporessa vietetyn vuoden jälkeen Suomeen, edessä oli kodin hankinta. Perhe halusi kodin uudiskohteesta, joka sijaitsee meren läheisyydessä, hyvien kulkuyhteyksien varrella ja tukee pohjaltaan perheen elämäntyyliä. Sopiva koti löytyi Bonavan Tuulikellosta.

Tapiolan Tuulikellossa yhdistyy laadukas suunnittelu, käytännöllisyys, palvelut ja oma rauha

 
Pitkät viisikerroksiset puun- ja maansävyiset kerrostalot kiemurtelevat vasta rakennetun pihan reunaa. Nuoret puuntaimet nousevat hangen keskeltä ja pihatie ratisee kenkien alla. Talojen edessä lasten leikkipaikka on talvipäivänä tyhjänä, mutta edellispäivien touhuista kertovat hiekkalaatikolla odottavat leikkikalut.
 
Kyseessä on Espoon Tapiolaan noussut Bonavan uusi taloyhtiö, Espoon Tuulikello 2. Se sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä metroasemalta ja ostoskeskus Ainoan palveluista. Keskustasijainnista huolimatta alue on rauhallinen ja luontoa lähellä. 
 
Bonava_asiakaskokemus_Tuulikello2_Peter_Kentta_1200x800.jpg
 
Tuulikellon 2:n 92-neliöiseen perheasuntoon muuttivat kesän 2023 lopulla Peter Kenttä vaimonsa ja heidän koiransa Mymmelin kanssa. Pariskunta ihastui erityisesti asuntojen suunnitteluun, niiden esteettisyyteen ja käytännöllisyyteen. Tällä kertaa ostopäätökseen lisämausteensa antoi se, että se piti tehdä Singaporessa saakka, tuhansien kilometrien päässä itse asunnosta.

– Olimme ostaneet aiemminkin uudiskohteita, minkä vuoksi tunsimme ostamiseen liittyvät yksityiskohdat hyvin. Ostopäätös syntyi havainnekuvien, pohjapiirroksen ja jo valmistuneen Tuulikello 1:n kuvien pohjalta.


Hiljainen koti kaupungin äänien keskellä

 
Kenttien koti vastaa usein etätöitä tekevän pariskunnan mieltymyksiä ja elämäntapaa. Huoneita on riittävästi, jotta työnteolle voi omistaa oman tilan. Lisäksi huoneiston iso avokeittiö-olohuoneyhdistelmä luo mahdollisuuden laittaa ruokaa yhdessä ja oleilla samassa tilassa myös silloin, kun keittiön puolella kokkaileekin vain toinen puolisoista.

– Singaporessa keittiöt olivat asunnoissa tyypillisesti pieniä, ja halusimme tähän muutoksen, Kenttä mainitsee.
 
Bonava_asiakaskokemus_Tuulikello2_parveke_Peter_Kentta_1200x800.jpg
 
Kiitosta häneltä saavat myös Tuulikello 2:n monet elämää helpottavat käytännön ratkaisut, kuten läpi vuoden käyttökelpoinen lasitettu parveke sekä talon alla oleva parkkihalli, josta pääsee hissillä suoraan omaan asuinkerrokseen.

– Pohja oli järkevästi suunniteltu, hukkaneliöitä ei ole oikeastaan syntynyt minnekään.

Kaikkein tärkeintä kodissa on pariskunnalle kuitenkin hiljaisuus. Vaikka Länsiväylä on lähellä, naapurit seinän takana ja rappukäytävä ulko-oven toisella puolella, asunto on hiljainen. Ulkomaailman ääniä ei kantaudu sisälle kotiin.


Riittävästi aikaa asunnon maksuun


Peter Kenttä ja hänen vaimonsa Malin hankkivat kotinsa Bonavalta puolisen vuotta ennen muuttoa. Ostopäätös syntyi sen verran myöhään, etteivät he ehtineet vaikuttaa asunnon materiaalivalintoihin. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä materiaalivalinnat olisivat Kentän mukaan olleet todennäköisesti samat kuin Bonavalla.

Entä millainen oli asunnon hankinnan prosessi? Kenttä kertoo, että tietoa oli riittävästi saatavilla ja yhteydenpito Bonavalle oli välitöntä ja helppoa.

– Hyvää oli muun muassa se, että ostopäätöksen yhteydessä annettu käsiraha oli suhteellisen pieni. Se järkevöitti ison rahamäärän kokoon saamista, hän sanoo ostamisen ensimetreistä.
 

Bonavan välittömyys ja työote vahvistivat luottamusta

 
Bonava haluaa tukea ja olla mukana jokaisen asiakkaansa matkassa uuden kodin asukkaaksi. Se näkyy muun muassa bonavalaisten läsnäolona ja vastuunkantona. Tuulikellon asukkaiden kysymyksiin, huoliin ja tarpeisiin vastaamiseen oli Bonavalla omistautuneet Heidy ja Arttu. Heidät oli helppo tavoittaa aina, kun tuulikellolaisia askarrutti jokin, tai he huomasivat esimerkiksi jotain vuosikorjaukseen kuuluvaa.

– Heidystä ja Artusta tuli varmasti koko taloyhtiölle tutut nimet. Pidin siitä, että heille saattoi soittaa esimerkiksi korjaustöihin liittyen ja mikäli jotain korjattavaa ilmeni, he hoitivat asiantuntijan tekemään työn ja seurasivat vierestä, että se tehdään hyvin ja loppuun. Vuosikorjaukseen liittyvät asiat hoidettiin kuntoon saman tien.

Heidyn ja Artun aktiivinen läsnäolo edusti osaltaan sitä helppoutta, mitä Kentät uudelta kodiltaan olivat halunneetkin.

– Iso osa helppoutta meille on myös kaupunkiympäristö. Etsimme kodiksemme asuntoa, jossa ei ole pihaa tai muutakaan puuhasteltavaa. Meillä on kesämökki, jossa saa tehdä hommia ihan riittävästi, Kenttä nauraa.
 

Yksityisyyden ja yhteisöllisyyden tasapaino

 
Omalle tontille rakennettu Tuulikello 2 jatkaa Bonavan asuntorakentamisen linjaa, jossa yhteisöllisyydelle on annettu riittävästi tilaa. Taloyhtiöllä on iso ja viehättävä lasten leikkialue, ja sen pihalla seisoo myös yhteinen pihasauna. Lisäksi asukkaiden käytössä on pesutupa, kerhotila ja verstas, jonne voi mennä tekemään pieniä nikkarointi- ja huoltotöitä.

 
Bonava_asiakaskokemus_Tuulikello2_piha_Peter_Kentta_1200x800.jpg
 
Kenttä kuvaa Tuulikelloa sopivan yhteisölliseksi.
 
– Yhteisöllisyys näkyy muun muassa siten, että ihmiset tervehtivät toisiaan hississä, ja naapurissa asuvan koiranomistajan kanssa juttelemme usein vähän pidempäänkin koirista. Yhteisöllisyyden ja yksityisyyden välillä on hyvä tasapaino. 
 

Alvar Aallosta koirapuistoon

 
Peter Kentälle koti merkitsee paikkaa, jossa voi levätä. Kodin hiljaisuus ja rauha ovat keskeisiä asioita asumisen viihtymisen takaamiseksi.
 
Levollisuutta tukee myös Tapiolan kaunis kaupunkiympäristö. 1950-luvun arkkitehtuuri voi edelleen modernissa keskustassa hyvin, ja Alvar Aallonkin kädenjälki on läsnä. Aallon suunnittelemat Tornitalot sijaitsevat kivenheiton päässä Tuulikellosta. Myös luonto, lenkkipolut ja meri ovat lähellä. 
 
– Mymmelikin on viihtynyt hyvin. Meillä on koirapuistokin tässä aivan vieressä.