Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
Uudiskohde Espoon Lilja nousee Finnooseen.
Suunnitteilla

Espoon Lilja

Tunne lempeän Lounatuulen Liljan kutsu

Tontin omistus:
Oma

Kuvaus

Tunne lempeän Lounatuulen Liljan kutsu

Finnoon naapurustosta on muodostumassa elinvoimainen ja ekologinen asuinpaikka, joka ihastuttaa omaleimaisilla suunnitteluratkaisuillaan ja luonnonläheisyydellään. Lilja sijoittuu viihtyisän puistoalueen äärelle, tarjoten turvallisen ja suojaisan asuinympäristön koko perheelle.

Asunto Oy Espoon Lilja kutsuu nauttimaan elämästä ja arjesta Finnoon raikkaalle ja nykyaikaiselle asuinalueelle. 8-kerroksinen uudiskohde tarjoaa 49 uutta Bonava-kotia 29-neliöisistä yksiöistä 93,5-neliöisiin isompiin perheasuntoihin. Osaan asunnoista on myös mahdollista valita vaihtoehtoinen pohjaratkaisu. Kaikkiin koteihin tulee tilava lasitettu parveke tai terassi, Puustellin hyvin varustellut keittotilat, tyylikkäät kylpyhuoneet sekä käytännölliset säilytysratkaisut. Monissa asunnoissa arjen kiireet voi karistaa oman saunan löylyissä. Kun olet mukana rakentamisen alkuvaiheessa, pääset valitsemaan uuteen kotiisi omaa makuasi vastaavan värimaailman ja materiaalit. Helpottaaksemme tätä tehtävää, olemme luoneet avuksesi ajattoman harmonisia tyylivaihtoehtoja. A-energialuokan kotitalon lämmitysmuodoksi suunnitellaan maalämpöä, joka johdetaan asuntoihin miellyttävän lattialämmityksen avulla. Lisäksi taloon toteutetaan valmius asentaa myöhemmin aurinkopaneeleita, mikäli taloyhtiö tekee päätöksen omasta aurinkosähkön tuotannosta.

Arjen helppoutta ja yhteisöllisyyttä

Lounatuulen korttelin sijainti Finnoon sydämessä ei voisi olla enää mainiompi. Asuinalueen keskelle muotoutuu viihtyisä Matroonanpuisto, johon kotikorttelin suojaisa sisäpihakin rajautuu. Lapset voivat huoletta heittäytyä leikin riemuun ja aikuiset rentoutua autoliikenteeltä rajoitetussa vehreässä ympäristössä. Lapsiperheiden iloksi päiväkoti tulee sijaitsemaan omassa pihapiirissä, ja koulutkin löytyvät lähialueelta. Yhteistilat sijoittuvat naapuritalo Seljan toiminnalliselle kattopihalle, jonne on suunnitteilla muun muassa yhteissauna vilvoitteluterasseineen, kerhohuone ja oleskelualueita. Luonnon monimuotoisuuden ylläpitämiseksi kotipihan kallioalue tullaan säilyttämään luonnonmukaisena ja viherkatoille suunnitellaan runsasta kasvilajistoa sekä hyönteisille soveltuvia elinympäristöjä. Hyötyliikuntaan kannustetaan panostamalla laadukkaisiin polkupyörien säilytystiloihin sekä naapuritalon yhteiskäyttöiseen pyöränhuoltoverstaaseen. Autopaikat sijaitsevat kotikorttelin viereisessä pysäköintirakennuksessa, jossa on huomioitu myös sähköauton käyttäjät. Pysäköintirakennuksen katolle suunnitellaan lisäksi monipuolista liikunta-aluetta. Ilman omaa autoakin pärjää, sillä korttelin käyttöön on tulossa yhteiskäyttöautoja. Lisäksi lyhyen kävelymatkan päässä sijaitseva metroasema varmistaa sujuvat yhteydet niin Ison Omenan palveluiden äärelle kuin Helsingin ydinkeskustaan.

Kuvat

Naapurusto

 • Merellinen lähiluonto ihastuttaa

  Merellisen luonnon ympäröimä Finnoo tarjoaa asukkailleen elämyksiä lukuisine ulkoilureitteineen, puistoineen ja luontokohteineen. Alueen sydän on viihtyisä Matroonanpuisto, johon Lounatuulen korttelipihakin rajautuu. Myös merenrannasta kehittyy asukkaiden yhteinen virkistys- ja oleskelualue, ja läheinen Suomenojan pienvenesatama on alueen veneharrastajien suosiossa. Kivenheiton päässä sijaitsee suojeltu Finnovikenin lintuallas, jonka linnusto on harvinaisen monipuolinen ja kasvillisuus runsasta.

 • Sujuvat kulkuyhteydet

  Liljan uudet kodit asettuvat erinomaisten kulkuyhteyksien ja metrolinjan äärelle. Länsiväylä, kehätiet sekä monipuolinen pyöräilyverkosto vievät sujuvasti eri puolille pääkaupunkiseutua, ja Finnoon metroasemalle on vain noin puolen kilometrin matka. Finnoo suunnitellaan luontevaksi ympäristöksi päästöttömälle ja turvalliselle liikkumiselle. Pysäköintiratkaisut on keskitetty erillisiin rakennuksiin ja kaikki tarpeellinen on kävely- tai pyörämatkan päässä.

 • Kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut

  Finnoon suunnittelua ohjaavat ympäristöystävällinen ja kestävä kaupunkirakentaminen, energiatehokkuus ja ekologisuus. Alue pyrkii kestävän kaupunkirakentamisen edelläkävijäksi huomioimalla vähäpäästöiset ja kestävät ratkaisut niin kaavoituksessa, energiankäytössä kuin rakennusmateriaaleissakin. Myös Bonavan tavoitteena on luoda rakennuksia, jotka kuluttavat vähemmän luonnonvaroja elinikänsä aikana, ja tähtäämme energiatehokkuudessa 20 % paremmalle tasolle, mitä laki edellyttää.

 • Moniulotteinen Finnoo

  Finnoon urbaani keskustakortteli rakentuu metroaseman ja tulevan liikekeskuksen palvelujen ympärille. Alueen kehitystä ohjaa kampusajattelu, jossa kodit, modernit coworking-työympäristöt, palvelut, viheralueet sekä koulut ja päiväkodit sijaitsevat toistensa läheisyydessä. Toiminnallisten ulkotilojen suunnittelussa huomioidaan kaikenikäisten asukkaiden toiveet ja niitä löytyy yllättävistäkin paikoista, kuten esimerkiksi pysäköintirakennuksen katolta.

 • Innovaatioiden keskipisteessä

  Kemiran tutkimuskeskus on sijainnut Finnoon alueella jo liki 50 vuotta. Kehitteillä oleva EriCa Green Chemistry Park on vihreän kemianalan tiedekeskus, joka yhdistää kaupunkilaiset, yritystoiminnan ja kestävän kehityksen uudenaikaisella tavalla. EriCa täydentää alansa olemassa olevia tiede- ja startup-keskittymiä sekä tarjoaa kansainvälisen innovaatioiden kehittämisympäristön vihreän kemianalan ja kiertotalouden toimijoille.