Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge
Uudiskohde Espoon Lilja nousee Finnooseen.
Suunnitteilla

Espoon Lilja

Kestävää arkea Finnoon sydämessä

Tontin omistus:
Oma

Kuvaus

Kestävää arkea Finnoon sydämessä

Finnoon naapurustosta on muodostumassa ekologinen ja elinvoimainen asuinpaikka, joka ihastuttaa luonnonläheisyydellään ja modernilla ilmeellään. Lilja sijoittuu suuren puistoalueen äärelle tarjoten turvallisen ja suojaisan asuinympäristön koko perheelle.

Asunto Oy Espoon Lilja tuo uusia A-energialuokan koteja Finnooseen. Uudiskohteen suunnittelun lähtökohtana on kestävä arki sekä mahdollisimman pienet ilmasto- ja ympäristövaikutukset niin rakentamisen kuin asumisen aikana. Kohteen E-luku on 15 % alle lainsäädännön määrittelemän A-energialuokan minimitason. Lisäksi Liljalle määritellään elinkaaren aikainen hiilijalanjälki.

8-kerroksinen Lilja tarjoaa monipuolisen valikoiman uusia Bonava-koteja yksiöistä aina neljän huoneen perheasuntoihin. Kaikkiin koteihin tulee tilava lasitettu parveke tai terassi sekä varaus jälkiasenteiselle ilmalämpöpumpulle. Oleskelutiloja kehystävät lattialämmityksen mahdollistamat suuret ikkunat, liukuovin varusteltujen säilytystilojen taatessa toimivan arjen. Puustellin keittotilojen varusteluun kuuluu muun muassa induktiotasot, integroidut astianpesukoneet sekä kalustemikrot. Kylpyhuoneiden moderni ilme syntyy seinä-wc-istuimista, lasisista suihkuseinistä ja kattoon upotetuista led-valoista. Monissa asunnoissa arjen kiireet voi karistaa oman saunan löylyissä.

Arjen helppoutta ja yhteisöllisyyttä

Asukkaiden yhteiseen käyttöön tulee muun muassa ylimmän kerroksen saunaosasto sekä naapuritalossa sijaitseva pesutupa. Lisäksi naapuritalon ja pysäköintirakennuksen toiminnallisille kattopihoille on suunnitteilla muun muassa liikuntamahdollisuuksia ja lasten leikkialueita. Hyötyliikuntaan kannustetaan panostamalla laadukkaisiin polkupyörien säilytystiloihin sekä naapuritalon yhteiskäyttöiseen pyöränhuoltoverstaaseen. Lapsiperheiden iloksi omaan pihapiiriin on tulossa päiväkoti, ja koulutkin löytyvät lähialueelta. Matroonanpuistoon rajautuvan kotipihan kallioalue säilytetään luonnonmukaisena ja viherkatoille suunnitellaan runsasta kasvilajistoa sekä hyönteisille soveltuvia elinympäristöjä.

Autopaikat sijaitsevat kotikorttelin viereisessä pysäköintirakennuksessa, jossa on huomioitu myös sähköauton käyttäjät. Ilman omaa autoakin pärjää, sillä korttelin käyttöön on tulossa yhteiskäyttöauto. Lisäksi lyhyen kävelymatkan päässä sijaitseva metroasema varmistaa sujuvat yhteydet niin Ison Omenan palveluiden äärelle kuin Helsingin ydinkeskustaan.

Espoon Lilja

 • Lattialämmitys, suuret ikkunat ja lasitetut parvekkeet joka kodissa

 • Tasokkaasti varustellut Puustellin keittotilat induktiotasoineen

 • Autottomalla, puistoon rajautuvalla korttelipihalla suojeltua luontoa

 • Jokaisessa kodissa varaus ilmalämpöpumpulle

 • Asukkaiden käytössä toiminnalliset kattopihat kuntoilualueineen

/siteassets/yleiset/blockit/label-block/labels_block_a_energialuokka_180x180px.png-2.png

Lilja on energiatehokas uudiskohde, jonka energialuokka on A.

Kuvat

Naapurusto

 • Merellinen lähiluonto ihastuttaa

  Merellisen luonnon ympäröimä Finnoo tarjoaa asukkailleen elämyksiä lukuisine ulkoilureitteineen, puistoineen ja luontokohteineen. Alueen sydän on viihtyisä Matroonanpuisto, johon Liljankin korttelipiha rajautuu. Myös merenrannasta kehittyy asukkaiden yhteinen virkistys- ja oleskelualue, ja läheinen Suomenojan pienvenesatama on alueen veneharrastajien suosiossa. Kivenheiton päässä sijaitsee suojeltu Finnovikenin lintuallas, jonka linnusto on harvinaisen monipuolinen ja kasvillisuus runsasta.

 • Sujuvat kulkuyhteydet

  Liljan uudet kodit asettuvat erinomaisten kulkuyhteyksien ja metrolinjan äärelle. Länsiväylä, kehätiet sekä monipuolinen pyöräilyverkosto vievät sujuvasti eri puolille pääkaupunkiseutua, ja Finnoon metroasemalle on vain noin puolen kilometrin matka. Finnoo suunnitellaan luontevaksi ympäristöksi päästöttömälle ja turvalliselle liikkumiselle. Pysäköintiratkaisut on keskitetty erillisiin rakennuksiin ja kaikki tarpeellinen on kävely- tai pyörämatkan päässä.

 • Kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut

  Finnoon suunnittelua ohjaavat ympäristöystävällinen ja kestävä kaupunkirakentaminen, energiatehokkuus ja ekologisuus. Alue pyrkii kestävän kaupunkirakentamisen edelläkävijäksi huomioimalla vähäpäästöiset ja kestävät ratkaisut niin kaavoituksessa, energiankäytössä kuin rakennusmateriaaleissakin. Liljaan toteutetaan valmius asentaa myöhemmin aurinkopaneeleita, mikäli taloyhtiö tekee päätöksen omasta aurinkosähkön tuotannosta. Lisäksi Liljaan määritellään elinkaaren aikainen hiilijalanjälki.

 • Moniulotteinen Finnoo

  Finnoon urbaani keskustakortteli rakentuu metroaseman ja tulevan liikekeskuksen palvelujen ympärille. Alueen kehitystä ohjaa kampusajattelu, jossa kodit, modernit coworking-työympäristöt, palvelut, viheralueet sekä koulut ja päiväkodit sijaitsevat toistensa läheisyydessä. Toiminnallisten ulkotilojen suunnittelussa huomioidaan kaikenikäisten asukkaiden toiveet ja niitä löytyy yllättävistäkin paikoista, kuten esimerkiksi pysäköintirakennuksen katolta.

 • Innovaatioiden keskipisteessä

  Kemiran tutkimuskeskus on sijainnut Finnoon alueella jo liki 50 vuotta. Kehitteillä oleva EriCa Green Chemistry Park on vihreän kemianalan tiedekeskus, joka yhdistää kaupunkilaiset, yritystoiminnan ja kestävän kehityksen uudenaikaisella tavalla. EriCa täydentää alansa olemassa olevia tiede- ja startup-keskittymiä sekä tarjoaa kansainvälisen innovaatioiden kehittämisympäristön vihreän kemianalan ja kiertotalouden toimijoille.