Tarkista, että selaimesi on ajan tasalla. Suosittelemme, että käytät tuettujen selainten uusimpia versioita turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Bonava.fi toimii parhaiten seuraavilla selaimilla: Chrome, Safari, Firefox, Edge

Sähköauton lataus

Joko ajat hybridi- tai sähköautolla tai harkitset sellaisen hankkimista? Ladattavan auton käyttö on Bonava-kodin asukkaille helppoa, kun uudiskohteidemme jokaisella autopaikalla on valmius sähköauton latauslaitteen käyttöönottoon.

Latauspaikkoja riittää kaikille

Sähköauton hankkiminen on yhä yleisempää, ja moni autoilija pohtiikin siirtymistä ekologisempaan vaihtoehtoon ja päästöttömään autoiluun. Ennen sähköauton hankkimista on kuitenkin ratkaistava, missä ja miten auton saa ladattua. Tähän asti hankintaa on voinut hidastaa se, että omassa taloyhtiössä ei ole tarjolla riittävästi latausmahdollisuuksia. Uusien Bonava-kotien asukkailla tätä haastetta ei ole, sillä tarjoamme kuluttajille myytävissä uudiskohteissamme latausvalmiuden kaikille autopaikoille. Autopaikoille asennetaan valmiiksi kaapelointi ja pikaliitin latauslaitteen asennukselle, jolloin latauspisteitä on aina juuri oikea määrä.

Valittavana eri vaihtoehtoja käyttötarpeen mukaan

Riippumatta siitä, ajatko täyssähköautolla, hybridillä tai polttomoottorilla, sinulla on mahdollisuus valita autopaikallesi juuri omiin tarpeisiisi sopiva lataus- tai lämmitysratkaisu. Sähköauton lataukseen on tarjolla eri tehovaihtoehtoja, tai mikäli latausmahdollisuudelle ei ole tarvetta, autopaikalle voi valita perinteisen lämmityksen mahdollistavan laitteen.

Latauspalvelu joustaa tarpeidesi mukaan, joten palvelun vaihtaminen tai lopettaminen on vaivatonta. Sähköautojen latauspalvelun tarjoaa suomalainen Parking Energy Oy yhteistyössä Bonavan kanssa. Tarkemmat tiedot vaihtoehdoista löydät Parking Energyn sivustolta

Helposti ja turvallisesti omassa pihapiirissä

Sähkö- tai hybridiauton lataus omassa pihapiirissä tai pysäköintihallissa on helppoa ja turvallista. Vaikka kaikki autot olisivat latauksessa samaan aikaan, sähkö jakautuu silti tasapuolisesti älykkään tehonhallinnan ansiosta. Huomioithan, että eri toimijoiden yhteistyönä toteutettavien yhteispysäköintilaitosten lataus- ja lämmitysratkaisut saattavat olla poikkeavia.

Usein kysyttyä sähköauton latauspalvelusta

Uusien Bonava-kotien asukkaat pääsevät nauttimaan sähköautojen latausmahdollisuudesta kaikilla autopaikoilla. Palvelun tarjoaa suomalainen Parking Energy Oy ja siihen voi liittyä joustavasti jo ennen kotisi valmistumista, muuton yhteydessä tai vasta myöhemmin. Kulut kohdentuvat yksilöllisesti vain palvelua käyttäville. Tutustu yleisimpiin kysymyksiin ja vastauksiin latauspalvelusta.

Bonavan uudiskohteiden autopaikoilla on valmius sähköautojen latauslaitteen käyttöönottoon. Valittavana on eri vaihtoehtoja käyttötarpeen mukaan.

Palvelun tilaus onnistuu täyttämällä tilauslomake Parking Energyn nettisivuilla.

Tehdessäsi tilauksen mahdollisimman hyvissä ajoin, varmistat, että palvelu on käytettävissäsi heti kotisi tai autopaikkasi sijaintirakennuksen tai pysäköintialueen valmistuessa. Palvelu on mahdollista tilata myös muuton jälkeen ja palvelutasoa voi muuttaa missä vaiheessa tahansa omien tarpeiden mukaan. Latauspalvelu laitteineen toimitetaan viimeistään kuukauden kuluttua tilauksesta.

Sähköautoja varten autopaikoille tulee pääsääntöisesti kaapelointi ja pikaliitin latauslaitteille. Lähtötaso saattaa kuitenkin vaihdella kohteittain. Olethan yhteydessä Bonavan myyntiin selvittääksesi, millainen lähtötaso kussakin kohteessa.

Latauslaitteita tarjotaan sekä osto- että vuokrasopimuksella.

Sekä osto- että vuokrasopimuksessa käyttäjä maksaa kuukausittaisen ylläpitomaksun, joka kattaa tietoliikenteen ja mobiilisovelluksen ylläpitoon, kuormanhallintaan ja käyttäjähallintaan sekä asiakastukeen ja palvelun laskutukseen liittyvät kulut. Lisäksi käyttäjä maksaa kuluttamansa sähkön laskutuslisineen.

Latauspalvelusopimus on voimassa 12 kuukautta, minkä jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana kuukauden irtisanomisajalla.

Ostaessasi laitteen itsellesi valmistaja myöntää laitteelle kahden vuoden takuun. Vuokrasopimuksessa palveluntoimittaja vastaa laitteen ylläpidosta ja huollosta koko palvelusopimuksen keston ajan. Itse aiheutetut, esimerkiksi kolaroinnista johtuvat vahinkotapaukset kuuluvat puolestaan käyttäjän vastuulle. Käyttäjä voi toki halutessaan vakuuttaa laitteet tällaisten tapahtumien varalta.

Sähköautojen latauspalvelu on taloyhtiölle täysin vaivaton menetelmä. Yhtiön tulee allekirjoittaa sopimus, jolla se hyväksyy laitteiden asentamisen kaikille autopaikoilleen. Kaapelointi-infrastruktuuri on autopaikoilla valmiina, ja asukkaat tilaavat latauspisteen asennuksen suoraan latauspalvelun tarjoajalta. Palveluntoimittaja hoitaa sähkön mittauksen ja laskutuksen. Huolto ja päivitykset kuuluvat myös palveluun.

Latausoperointi tilataan kokonaisuudessaan yhdeltä toimittajalta, hieman samalla tavoin kuin esimerkiksi kiinteistön yhteinen laajakaistaliittymä. Kukaan asukas ei voi siis yksin vaihtaa toimittajaa.

Paikan omistaja ei voi itsenäisesti valita omaa sähkön toimittajaa, vaan tämä määräytyy taloyhtiön tekemän sähkösopimuksen mukaan.

Sähköauton lataus on helppoa ja turvallista älykkään tehonhallinnan ansiosta. Sähkö jakautuu tasapuolisesti, vaikka kaikki autot olisivatkin latauksessa yhtä aikaa.

Taloyhtiö voi tarkistaa sähkön hinnan vuosittain, kuten muutkin kiinteistön kulut.

Vieraspaikkojen osalta jokainen pysäköintipaikka kaapeloidaan rakentamisvaiheessa latausvalmiiksi. Taloyhtiö voi halutessaan tarjota latauspisteitä myös vieraspaikoille. Sähkön näiltä paikoilta maksaa vieraspysäköijä.

Lataussovellusta voi hallita älypuhelimilla ja tableteilla, joiden käyttöliittymä on iOS tai Android. Mikäli asukkaalla on ladattava auto, mutta ei älypuhelinta tai tablettia, perustoiminnot ovat käytettävissä myös verkkoselaimella. Normaalissa arkikäytössä älypuhelinta ei tarvita vaan kaapelin kytkeminen autoon riittää.

Lue lisää kestävistä suunnitteluratkaisuista